2016-07-06

MINIUKAI: tiko ar netiko (II)

Žinoma, maloniausia kalbėti apie patikusius dalykus, bet tikrai ne visas kosmetikos bandymų kelias vien sėkmėm nuklotas. Šį kartą trumpai apie dar kelias bandytas kosmetikos priemones iš mėginukų. Tai tiko ir pirksiu didesnę pakuotę ar vis dėlto nurašau?

Bendram aiškumui. Mano plaukai ilgi, tiesūs, normalaus tipo, dažyti. Odos tipą kosmetologė apibūdina kaip sausą, jautrią ir linkusią greitai užsiteršti.

I. "Aubrey" atstatomasis J.A.Y. dykumos augalų šampūnas
Šio šampūno mėginukų (viename jų telpa 10 ml, pakanka dviems kartams) turėjau net keturis, tad užteko pakankamai laiko, kad išsiaiškinčiau, kas tai per šampūnas. Beje, mėginukus gavau "Livinn - sveiki produktai" parduotuvėje, retkarčiais ten jų galima užtikti.

Šampūnas skirtas sausiems, silpniems, pažeistiems plaukams.
Patiko. Labai malonaus gėliško aromato, kuris mane tikrai užbūrė. Taip pat įdomi konsistencija – tiek tirštumu, tiek spalva primena medų. Skalsus, gan gerai putoja. Po plovimo plaukai blizga, švelniai kvepia. Turtinga sudėtis.
Nepatiko. Visgi plaukus vėlė daug labiau nei neseniai išgirtas to paties gamintojo Rosa Mosqueta šampūnas, todėl reikėjo gerokai daugiau kondicionieriaus. Pasirodė, kad šampūnas kiek sausina plaukus (keista, kai skirtas sausiems plaukams), jie likdavo nešvelnūs, turbūt labai tiktų palyginimas "kaip šiaudai".
NETIKO. Mano plaukams yra kur kas labiau dėmesio vertų "Aubrey" šampūnų. Primenu – tai tik mano asmeninė nuomonė. Pažįstu, kam šis šampūnas idealiai tinka.

II. "Weleda" šampūnas su avižomis
18 ml mėginuką pirkau www.violey.com. Nors šampūno mėginuke nemažai, bet mano ilgiems plaukams užteko tik dviems kartams.
Skirtas sausiems ir pažeistiems plaukams.
Patiko. Gera sudėtis. Plaukų visiškai nevėlė, po plovimo buvo švelnūs ir blizgantys.
Nepatiko. Visų pirma visai nesužavėjo kvapas: švelnus, bet kiek primenantis kokius nors vaistus. Gerai, kad po plovimo jo visai nesijaučia plaukuose. Taip pat nepatiko, kad labai neskalsus, mažai putoja – visai neekonomiškas, o kaina ne iš mažiausių. Ir galiausiai, nors po plovimo plaukai ir gražūs, bet susiriebaluoja greičiau nei įprastai, jau kitą dieną reikia plauti, o naudojant kitus šampūnus tai daryti galiu kas antrą dieną.
NETIKO. Daugiau minusų nei pliusų, todėl tikrai nekartosiu didesnėje talpoje.

III. "Weleda" dieninis drėkinamasis veido kremas su vilkdalgiais
7 ml mėginuką pirkau www.violey.com.
Tai maitinamasis, riebus dieninis kremas, skirtas sausos ir labai sausos veido odos priežiūrai, ją intensyviai drėkina.
Patiko. Nesugalvoju pliusų...
Nepatiko. Kremas nėra labai riebus iš pirmo potėpio, bet visgi susigeria ne taip greitai, kaip norėtųsi, ir palieka odą šiek tiek blizgančią. Ypatingo drėkinamojo poveikio nepajutau, gal tiesiog nepakankamai ilgai naudojau, tepiausi juo gal kokius 5 kartus, nors mėginuko užtenka kur kas ilgiau. Tiesiog negalėjau pakęsti stipraus kremo kvapo. Bet ne paties aromato (jei tai būtų kvepalai, tai kvepėtų net labai maloniai), bet kvapas toks stiprus ir taip stipriai jaučiasi sudėtyje esantis alkoholis! Jis, beje, trečias INCI. Ir pasitepus jautėsi kažkoks nelabai malonus pojūtis, sunku net nupasakoti. Netiko mano jautriai odai, tai sutepiau rankoms.
NETIKO. Tikrai nenorėsiu kartoti didesnėje pakuotėje, alkoholio kvapas užgožė visus privalumus, jei jie ir būtų buvę pastebimi.

IV. "Martina gebhardt" lengvas veido kremas (losjonas) su ženšeniu
Mėginuka pirkau www.violey.com. Jame telpa 2 ml, bet užteko keliems kartams.
Vitaminų turtingas kremas skirtas brandesnei, nuo 30 metų odai.
Patiko. Visų pirma – sudėtis. Man asmeniškai šio gamintojo kosmetikos priemonių sudėtims neprilygsta jokie kiti gamintojai. Ne veltui viskas sertifikuota demeter. Kremas lengvas, bet ne per skystas. Lengvai tepasi, pakankamai greitai įsigeria ir nepalieka blizgesio. Oda lieka švelni ir neapkrauta.
Nepatiko. Kvapas neypatingas. Jaučiasi šalavijas, kurio kvapas man ne pats maloniausias. Bet čia jau priekabių ieškojimas, nes kremas tiko ir patiko.
TIKO!  Jau turiu nusipirkusi didesnę pakuotę. Šiuo metu naudoju kartu su tos pačios ženšenio linijos toniku, apie kurį rašiau anksčiau štai čia.

V. "Aubrey" jauninamasis paakių kremas LUMESSENCE
2 ml mėginuką gavau nemokamai iš "Livinn - sveiki produktai". Be galo skalsus, vieno mėginuko užteko labai ilgam, net neskaičiavau, kiek konkrečiai.
Gamintojas rašo, kad šis kremas stangrina gležną paakių odą, sumažina raukšlių atsiradimą. Tinka visų tipų odai.
Patiko. Turtinga sudėtis. Kvapas švelnus gėlių. Konsistencija labai lengva, fluidas. Susigeria greitai, oda lieka švelni. Ir kaip žada gamintojas, greitai pastebimi rezultatai – atrodo akimirksniu išlygina raukšleles (nors jų pas mane dar visai nedaug), sustangrina odą. Turiu pripažinti, kad tai geriausias kada bandytas paakių kremas, net labiau patinka nei dabar turimas "Martina gebhardt".
Nepatiko. Nerandu minusų.
TIKO! Net labai tiko ir patiko, būtinai pirksiu didesnę pakuotę, kai išnaudosiu turimą kremą.

VI. "Logona" paakių kremas su rožėmis ir alavijais
ir
VII. "Logona" dieninis veido kremas su rožėmis
Apie šiuos du kremus galima papasakoti kartu, nes jie labai panašūs. Mėginukus 2 ml gavau dovanų apsipirkus www.violey.com. Mėginuko veidui užteko beveik dviem savaitėm (visų kremų tepu minimaliai, nepadauginant), o paakiams – dar ilgiau.
Gamintojas rašo: skirtas veidui – gausiai drėkina sausą odą ir suteikia jai šilkinio minkštumo ir elastingumo; paakiams – sukurtas specialiai jautriai ir sausai odai aplink akis, atkuria odos elastingumą ir mažina smulkias raukšleles.
Patiko. Abiejų kvapas vienodas, kuris man pasirodė itin malonus – švelnus salstelėjusios rožės, visiškai neįkyrus. Abu kremai baltos spalvos, lengvi (paakiams lengvesnis). Maloniai tepasi ir greitai susigeria.
Visiškai neerzino odos.
Nepatiko. Veido kremas, nors ir susigeria gerai, bet dienos bėgyje oda pradeda kiek blizgėti.
Nei TIKO nei NETIKO. Kad ir kaip maloniai naudojosi, nepastebėjau jokio ypatingo poveikio, net negalėčiau pasakyti, kad oda likdavo švelni. Galbūt ateityje bandysiu didesnėse pakuotėse ir pastebėsiu teigiamą ilgalaikį poveikį. Užbūrė jų kvapas!

Šį kartą tiek. Jei kažką iš šių priemonių bandėte ir jūs, rašykite komentaruose. Ypač jei paliko priešingą įspūdį, nei kad aprašiau .

3 komentarai:

  1. Anonimiškas2016-07-13 09:39

    Dirbate Livin, testuojate ju produktus, nors sio blogo apacioje parasete, kad negaunat uz tai atlygio ir nieko nereklamuojat.
    Gal laikas atnaujinti info?:)
    Suprantu, kad Jusu nuomone gali buti nuosirdi, atiliepimai tikri, bet per didesne kritikos prizme vertinti ja butu galima, kai zinai, kad raso zmogus, dirbantis ten ir gaunantis atlygi(kad ir ne uz paminejima bloge), bet turintis verslo rysiu, o ne 100% nepriklausomas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena, anonime. Taip, tikrai jau kelintus metus dirbu "Livinn - sveiki produktai". TAČIAU rašydama šį tinklaraštį stengiuosi visiškai nuo to atsiriboti. Ir atvirai - man puikiai tai sekasi :) Informacijos atnaujinti nereikia, nes, visų pirma, visos mano apžvalgos (nesvarbu produktai parduodami ar ne Livinn) yra paruoštos atsakingai, be reikalo negiriant ir be reikalo neišpeikiant. Tik mano asmeninė SUBJEKTYVI nuomonė. Jei taip nebūtų, tikrai apie Aubrey plaukų kaukę nebūčiau parašiusi neigiamo atsiliepimo. Argi ne taip? Antra, už apžvalgas negaunu jokio atlygio - visas priemones, esančias Livinn asortimente, pirkau kaip ir bet kuris kitas žmogus. Normalu, kad daugiau naudoju bei palieku atsiliepimus apie tų gamintojų priemones, kuriuos geriausiai pažįstu ir pasitikiu. Trečia - visas apžvalgas rašau ne darbo metu ir rašymas į tinklaraštį "Bryyla" neįeina į mano kaip Livinn darbuotojos pareigybes. Nepainioju darbo ir asmeninių hobių - tinklaraščio rašymo. Tikiuosi, kad ir toliau pavyks išlaikyti šią ribą. Sėkmės toliau ieškant priekabių ;)

      Panaikinti
  2. Mėginau tik Logonos veido kremą su rožėmis, tai kaip ir tau - nei tiko, nei netiko. Sunaudojau ir tiek :) Su morkomis patiko labiau. Dar su liepų žiedais palikęs gerą įspūdį :)

    AtsakytiPanaikinti