2015-10-22

Dantų pasta su nimbamedžio (nimo) aliejumi

Turbūt jau nemažai kas esate girdėję apie nimbamedžio, o dar dažniau vadinamu nimo, augalą bei jo aliejų. Pastaraisiais metais jis ypač išpopuliarėjo. Ir ne veltui. Šis augalas išsiskiria ypatingai stipriomis antibakterinėmis ir antigrybelinėmis savybėmis. Todėl nimo aliejus dažnai naudojamas užterštos, spoguotos odos priežiūrai, padeda esant grybelinėms infekcijoms. Vertinamas ir kaip nuostabi priemonė plaukams bei nagams. Taip pat veikia kaip natūralus repelentas - atbaido uodus ir kitus vabzdžius.

Nimbamedžio augalas ypač gerai žinomas ir vertinamas Indijoje, iš kur jis ir kilęs. Ten jis naudojamas kaip viena pagrindinių burnos higienos priemonių, kuri užtikrina sveikus dantis ir dantenas. Šį aliejų turiu ir aš, bet skonis... šlykštesnio dalyko turbūt nesu ragavusi (na, nebent pelyno arbatą). Todėl dantų priežiūrai jo ir nebenaudojau jau po pirmo pabandymo.

Tačiau radau gerokai skanesnę alternatyvą - "Unifarma Herbals" natūralią dantų pastą su nimo lapų ekstraktu. Sudėtyje taip pat gausu kitų augalų ekstraktų, tokių kaip indinės tirpoklės, širdžialapės raudės, kardamonų, pankolių, alpinijos, slyvinio gvazdikmedžio, man dar negirdėtų zizifo augalo vaisių bei raudenos žievės ekstraktų. Ši dantų pasta yra be fluoro. Beje, sudėtyje nėra gyvulinės kilmės produktų, todėl tinka ir veganams.

Prieš tai dantis valiusiems tik įprastomis baltomis dantų pastomis gali pasirodyti kiek keista šios su nimu pastos spalva - pilkšva. Ir tai didelis pliusas - ji natūraliai tokia, kokia gavosi sudėjus visus ingredientus, t.y. specialiai nebalinta, nedažyta mėlynai ar žaliai, kaip paprastai daroma su visom kolgeit ir kitom panašiom pastom. Manęs ši  pilkšva spalva nesutrikdė ir pirmą kartą, savotiškai miela, natūrali. Juolab, kad nuosbiai kvepia! Ir vėlgi - ne taip kaip pauosčius kokios įprastos stipriu stipriu mentoliu trenkiančios pastos nereikia atsitraukti atgal Ne, ši dantų pasta kvepia švelniom mėtom. Skonis taip pat geras, ne per stiprus, tad patiks ir vaikams. Pati tekstūra taip pat švelni, o putoja, sakyčiau, netgi labai gerai. Valymo efektu taip pat esu labai patenkinta ir sunaudojusi jau kelias tūbeles drįstu teigti, kad ji yra mano geriausia kada bandyta dantų pasta 100 ml tūbelė kainuoja apie 4 eurus, perku "Livinn - sveiki produktai".
Vertinu 5 balais iš 5
Sudėtis. Augalai: Azadirachta indica leaf extract, Elettaria cardamomum fruit extract, Foeniculum vugare seed extract, Alpinia galangal root extract, Ziziphus jujube fruit extract, Hemidesmus indicus root extract, Eugenia jambolana seed extract, Saraca asoca bark extract, Rubia cordifolia root extract; kitos medžiagos: Sorbitol, Silica, Glycerin, Mint flavour, Xanthan gum, Cocoamido Propyl Betain, Menthol, Titanium dioxide, Saccharin sodium, Sodium benzoate.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą