2015-11-01

"Aubrey" šampūnas vyrams - apžvalga

Kas žinote natūralios ir ekologiškos kosmetikos gamintoją "Aubrey", turėjote pastebėti - koks didelis šio gamintojo plaukų priežiūros priemonių pasirinkimas! Iš mėginukų esu išbandžiusi kone visus "Aubrey" šampūnus bei kondicionierius ir visi daugiau ar mažiau paliko gerą įspūdį. Mano galvoje jau sukasi planai, kaip grįžusi į Lietuvą pirksiu jau senokai naudotą šios firmos šampūną ir dar seniau naudotą kreminį nuplaunamą kondicionierių (jau ilgą laiką naudoju tik purškiamą nenuplaunamą), nes planuose ir plaukų dažymas po beveik 8 metų pertraukos (!), tad plaukučius ir pamaitinti reikės labiau. Tačiau šį kartą ne apie planus ir juolab ne moteriškas priemones. Papasakosiu apie "Aubrey" šampūną vyrams, kuris tiek mane, tiek mano vaikiną sužavėjo, deja, mažiausiai iš visų "Aubrey" šampūnų.




























"Aubrey" turi vieną specialiai vyrams sukurtą šampūną, nors iš tikrųjų jiems tinka ir bet kurios kitos linijos šampūnas. Tačiau dažnai vyrai renkasi būtent tas priemones, ant kurių yra užrašas "vyrams".

Šis šampūnas iš kitų "Aubrey" šampūnų išsiskiria savo išvaizda - juodas kitokios formos buteliukas, mažesnė talpa. Sudėtis labai turtinga (kas ir patraukė dėmesį) su ypatingai daug įvairių veikliųjų medžiagų, kurios stiprina plaukus ir gali padėti nuo slinkimo. Pavyzdžiui: rozmarinų eterinis aliejus, kuris ypač gerai žinomas savo teigiamu poveikiu galvos odai, stiprina plaukus ir skatina jų augimą; pipirmėčių eterinis aliejus taip pat suaktyvina galvos odos kraujotaką; ženšenio šaknų ekstraktas vėlgi tonizuoja galvos odą; biotinas - pastaruoju metu ypač dažnai aptarinėjama ir sutinkama medžiaga plaukų priežiūros priemonėse - dar kitaip žinomas kaip vitaminas H ar B7, ypatingai svarbus lūžinėjantiems ir slenkantiems plaukams, dažnai šį vitaminą patariama naudoti kaip maisto papildą iš vidaus ir išoriškai kartu su šampūnais, kondicionieriais ar losjonais, kurių sudėtyje yra biotino, kad plaukų stiprinimo poveikis būtų maksimalus. Taip pat šiame šampūne nėra agresyvių putojimą sukeliančių medžiagų, dibtinių konservantų, dažiklių ar kvapų. Tikrai dėmesio verta sudėtis!

Mūsų nuomonė

Man šis šampūnas patiko labiau nei vaikinui. Jį naudojau retkarčiais arba kelionėse, kai pasiimdavome vieną šampūną. Plaukai po plovimo būna blizgantys, minkšti, bet ne per daug švelnūs ar slidūs, tad plaukus buvo lengviau formuoti. Pakankamai neblogai putoja. Tačiau mano plaukai tiesūs, ploni, savaime ganėtinai švelnūs, visai neproblematiški, t.y. jų nesuvelia joks šampūnas ir daug kas tinka. 

O štai mano vaikino plaukai visiškai kitokie - labai tankūs, banguoti, pats plaukas storas, tvirtas. "Aubrey" šampūnas jam putojo kiek prasčiau nei jo pamėgtas "Speick" šampūnas. Tačiau tai dar pusę bėdos (kad gerai išplautų, šampūnas nebūtinai turi putoti kaip pašėlęs). Su šiuo šampūnu buvo pakankamai sudėtinga plauti tankius, nors ir trumpai kirptus, plaukus, o ir po plovimo plaukai sunkiai išsišukuodavo, kas labiausiai ir nepatiko. Na, bent jau galvos oda į šį šampūną reagavo teigiamai, neatsirado pleiskanų ar niežėjimo kaip po kitų, net ir natūralių, šampūnų.

Dar vienas minusas... Mums abiems nepatiko kvapas. Kaip ir turėtų būti mėtinis, tačiau ta mėta "atsiduoda" dar kažkuo: man - vaistais, o mano vaikinui - taip nemėgstamu anyžiumi. Todėl dažnai į šampūną prilašindavau kokio nors citrusinio eterinio aliejaus, bet tai mažai padėjo. 

Kadangi "Aubrey" gamintojas po truputį keičia visų savo priemonių pakuotes, o tuo pačiu ir kažkiek sudėtis, labai tikiuosi, kad pasikeis ir šio šampūno kvapas bei sudėtis, kas jį padarys geresniu ir labiau tinkamu storų plaukų savininkams.
Mano įvertinimas - 2.5 balo iš 5, nors vaikino įvertinimas būtų dar žemesnis.
Sudėtis (INCI): Aqua, decyl glucoside, oryza sativa (rice) extract, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein, glycerin, glucose, xanthan gum, citric acid, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, citrus grandis (grapefruit) extract, alcohol denat. (38b, lavender*), rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil*, ascorbic acid, mentha piperita (peppermint) oil*, hydrolyzed sweet almond protein, equisetum hyemale extract, tussilago farfara (coltsfoot) leaf extract, glucose oxidase, lactoperoxidase, inositol, panthenol, tocopheryl acetate, hamamelis virginiana (witch hazel) extract, glycine soja (soybean) oil, panax ginseng root extract, biotin, polygonum multiflorum root extract, urtica dioica (nettle) extract, beta-carotene, daucus carota sativa (carrot) root extract, tocopherol.
* - iš ekologinių ūkių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą