2015-11-11

Užbaigtukas - "Martina Gebhardt" losjonas kojoms

Apie kosmetiką lengviausia rašyti atsiliepimą tada, kai išspaudžiamas paskutinis lašas. Taigi, rašau apie šviežiausią užbaigtuką - "Martina Gebhardt" losjoną kojoms su baobabo aliejumi. Pasistengsiu trumpai 

Dėl konsistencijos man šį losjoną labiau norisi vadinti tiesiog lengvu kremu. Sudėtyje gausu aliejų (alyvuogių, baobabo, sviestmedžio, kakavos) ir ekstraktų (baobabo, asiūklių, gebenių, vynuogių). Baobabo aliejus yra labai lengvas, greitai susigeriantis (esu turėjusi anksčiau); jis labai gerai drėkina odą.

Kremas kvėpintas natūraliais eteriniais aliejais, tačiau kvapas, deja, visai nesužavėjo. Kvepia gan ryškiai, labai žoliškai. Man primena šalavijus, nors sudėtyje ir neminimi, bet gal (?) yra vienas iš eterinių aliejų. Kaip bebūtų, kvapas kaip visada - labai subjektyvus dalykas. Mano anytai pauosčius visai patiko. Aš gal labiau įpratusi, kai kojų-pėdų kremas kvepia gaivinančiomis mėtomis, o ne žolėmis

Gamintojas rašo, kad šis kremas yra skirtas pavargusioms kojoms, greitai susigeria, drėkina, oda lieka švelni. Ir tikrai - kremas labai lengvai pasiskirsto ant odos ir greitai susigeria, o oda lieka be galo švelni ir maloni. Vienintelis dalykas, ko pasigedau - tai minkštumo. Todėl šis lengvas kremas labiau tinka, kai nėra jokių didesnių problemų su pėdomis, t.y. oda nėra labai sausa ar šerpetojanti, kulnai nesuskilinėję ir pan. Idealiai tiks kaip priemonė po sunkios dienos kojoms atgaivinti ir odai padrėkinti. Aš juo beveik kiekvieną vakarą tepdavausi prieš miegą. Patiko.
Mano įvertinimas 3.5 balo iš 5 dėl labai asmeninių priežasčių:
tiesiog nepatiko kvapas ir norėjosi, kad labiau minkštintų odą.
 Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil°, Adansonia Digitata Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter°, Lecithin*, Adansonia Digitata Leaf* and Fruit* Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract°, Hedera Helix (Ivy) Extract°, Vitis Vinifera (Grape) Leaf Extract*, Tocopherol, Cetyl Alcohol, Cetearylalcohol, Spagyrische Essenz von Adansonia Digitata Leaf* and Fruit* Extract, Gold, Silver, Sulvur, Aroma*, Linalool**, Limonene**, Citral**, Geraniol**.
o - biodinaminis (Demeter)
* - sertifikuotas ekologiškas
** - iš eterinių aliejų

P.S. Pratęsiant temą apie kojų kremus - turėjau mėginuką "Martina Gebhardt" kojų kremo. Tai gerokai riebesnis ir truputį kitokios sudėties kremas nei losjonas. Mėginuko užteko tik porai kartų, bet paliko labai gerą įspūdį, tad kitą kartą kojoms pirksiu būtinai šį riebų kremą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą