2016-12-01

„Weleda“ kūno prausiklis sportuojantiems ir ne tik

Atvėsus orams dažnas jaučiasi apsnūdęs, aptingęs. Ir mūsų kūną bei nuotaiką veikia ne tik šaltis, bet ir vis tamsesnės dienos. Tačiau iš viso to tingulio galima išsikapanoti kvapų pagalba. Jūsų dėmesiui netikėtas šių metų atradimas – dar vasarą pradėtas naudoti ir visą rudenį energijos teikęs „Weleda“ kūno prausiklis su arnikomis. Jau spaudžiu paskutinius jo lašus...


Tikras energijos užtaisas

„Weleda“ visi kūno prausikliai panašūs savo tekstūra – jie kreminiai. Tačiau šis su arnikomis yra ne kaip pienelis, o gelinis. Pirkau jį su ta mintimi, kad naudosiu po sporto. Juolab, kad ir sukurtas sportuojantiems: su arnikomis, rozmarinais bei levandomis, kurie tuo pačiu metu ir atpalaiduoja, ir aktyvuoja. Kvapas stiprus, bet šviežias, gaivus ir malonus. Labiausiai išryškėja rozmarinai. Prausimosi metu šio dušo gelio aromatas man užkrauna tiek daug energijos, kad su mielu noru naudoju nebūtinai tik pasportavusi. Ryte be galo gerai pažadina, vakare po darbo suteikia naujų jėgų, net jei ir jaučiuosi visiškai „išsunkta“. Tiesą pasakius, nesu naudojusi jokios kitos kosmetikos priemonės, kuri taip efektyviai energizuotų! Šis prausiklio poveikis mane tikrai sužavėjo.

Dviguba nauda sportuojantiems: aromatas suteikia energijos, o arnikos padeda greičiau atsigauti raumenims po fizinės veiklos, naudingas esant mėlynėms.

Dar ką svarbu paminėti vertinant kūno prausiklį, kad šis labai gerai putoja, tad naudoti reikia po nedaug ir užtenka tikrai ilgam. Per tą laiką, kiek su juo prausiausi, nepastebėjau, kad bent kažkiek sausintų odą.

Sudėtyje linalool'is, bet jūs nurimkite

Sudėtis, mano manymu, puiki: su švelniomis putojimą sukeliančiomis medžiagomis, natūraliais eteriniais aliejais, ekstraktais ir t.t. Kai kam, aišku, gali užkliūti alkoholis, esantis sudėtyje antroje vietoje po vandens. Bet aš asmeniškai šito per daug nesureikšminu, nes dušo gelis greitai nuplaunama kosmetikos priemonė. 

Dar kitam gali stipriai užkliūti levandų eterinis aliejus ir iš jo sudėties pabaigoje atsiradęs linalool'is. Na, tiems kurie labai pergyvena, siūlyčiau, pavyzdžiui, paskaityti čia. Šią nuorodą kažkada man atsiuntė chemikė Lena iš „Uoga uoga“. Pažiūrėkite, kokia mirtina norma linalool'io (koncentruoto, ne levandų eterinio aliejaus) yra pelei... Ir logiškai pasvarstykite, ar tikrai levandų eterinis aliejus gali turėti kokios nors stiprios žalos žmogui, žinant, kad: 
  visų pirma, kosmetikos priemonėje eterinių aliejų kiekis dažniausiai yra tik apie 0.5–1%;
  antra – kosmetikoje naudojamas levandų eterinis aliejus, o ne grynas linalool'is;
  trečia – levandų eterinis aliejus yra visa puokštė įvairiausių komponentų, o ne vien tik pastaruoju metu taip linksniuojamas linalool'is.

Tad tikiuosi, kad padarysite teisingas išvadas ir nebesišalinsite (tie, kurie visgi esate paveikti kai kurių straipsnių bei veikėjų) natūralios bei ekologiškos kosmetikos, kurioje yra linalool, limonene ar kitų panašių medžiagų iš natūralių eterinių aliejų. Beje, eteriniai aliejai yra ne šiaip baziniai aliejai, jie yra labiausiai koncentruotos augalų esencijos (jei galima taip pavadinti), kurios veikia visapusiškai ir turi gydomųjų savybių. Ir naudojami lašeliais, o ne šaukštais ar puodeliais.

Sudėtis (INCI): Water (Aqua), Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Coco-Glucoside, Glycerin, Fragrance (Parfum)*, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Arnica Montana Flower Extract, Lactic Acid, Citric Acid, Tocopherol, Lecithin, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Ascorbyl Palmitate, Limonene*, Linalool*.
*- iš natūralių eterinių aliejų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą