2016-10-30

Naminė moliūgų veido kaukė

Labas! Tuoj tuoj įsibėgės jau trečias rudens mėnuo, na, o iki tol paskutinėmis dienomis visi pakvaišę dėl Helovino ir pagrindinio šios šventės atributo – moliūgo. Pati Helovino nesureikšminu, bet rudeninę duoklę moliūgui mielai atiduodu. Dalinuosi paprastu odą skaistinančios veido kaukės–šveitiklio receptu, kurios visus ingredientus turbūt turi kiekviena šeimininkė. Ši kaukė labiausiai tiks sausai, normaliai, brandžiai ir nuvargintai, papilkėjusiai odai.



Kodėl moliūgas? 

Moliūgų minkštime gausu įvairių antioksidantų (vitaminų C, E, o ypač A, zeaksantino ir kt.), kurie apsaugo ląsteles nuo žalingo aplinkos poveikio ir visaip kitaip teigiamai veikia odą. Taip pat jame yra B grupės vitaminų, vario, kalcio, kalio ir fosforo. Moliūgų minkštime yra ir enzimų, kurie padeda tirpdyti negyvas odos ląsteles ir taip veikia kaip natūralus "cheminis" odos šveitiklis.

Beje, daug kur rašo, kad moliūguose yra daug cinko, tačiau jo moliūgo minkštime yra tik apie 3 proc. rekomenduojamos dienos normos, kur kas daugiau šio elemento yra moliūgų sėklose, apie 71 proc. (daugiau skaitykite čia). Tad valgykite moliūgų sėklas į sveikatą!

Kaukei reikės:
2 valg. š. gerai sutrinto moliūgo minkštimo,
1 gerai išplakto kiaušinio trynio,
1 arb. š. nerafinuoto aliejaus.

Visus ingredientus sumaišykite kartu. Moliūgas turi būti tikrai gerai sutrintas į tyrelę. Tepkite ant švarios nupraustos odos storu sluoksniu. Patogiausia tepti atsigulus ir aplink pečius apsivyti rankšluosčiu. Pailsėkite, užmerktomis akimis pagulėkite ir maždaug po 15 min. nuplaukite drungnu vandeniu (prieš tai didžiąją kaukės dalį geriau lengvai nubraukti popierine servetėle, kad neužsikimštų kriauklė). Jei norisi lengvo šveičiamojo efekto, prausdamos kaukę nuo veido, apie minutę švelniais sukamaisiais judesiais pamasažuokite odą. Toliau ant švarios nupraustos odos naudokite toniką bei kremą kaip įprastai. Beje, tiek pagamintos kaukės užtenka ne tik veidui, bet ir dekolte.

Man patinka, kad po šios kaukės oda lieka labai švelni ir skaisti. Jei norite ilgalaikio kaukės poveikio, kartokite ją 12 kartus per savaitę. Ir taip kelias savaites iš eilės. Matomiems ir ilgalaikiams rezultatams visada svarbus reguliarumas.

Pastabos

Moliūgą, žinoma, geriausia naudoti šviežią, t. y. niekaip neapdorotą. Tačiau iš bėdos tinka ir šaldytas. Jo kasmet gabaliukais prisišaldau: ir troškiniui, ir grožiui.

Kiaušinio trynyje yra labai daug vertingų medžiagų, tarp jų ir lecitino, kuris odai suteikia apsaugą. Visai neblogą straipsnelį apie kiaušinio naudojimą veido kaukėse radau štai čia. Nors kiaušinis atrodo gan nekaltas ingredientas, tačiau nerekomenduojama jo naudoti, kai oda yra stipriai spuoguota ir apimta uždegimų ar net žaizdelių. Taip pat būtina pasidaryti jautrumo testą ant nedidelio odos plotelio, jei oda jautri.

Iš aliejų galite naudoti bet kurį, kuris tinka asmeniškai jums. Tačiau būtent šiai kaukei aš visada naudoju ir rekomenduoju erškėtuogių kauliukų aliejų, apie kurio savybes esu rašiusi jau anksčiau. Nuostabus aliejus, kuris ypatingai puoselėja odą, ją skaistina, o dar ir veido kaukės oranžinę spalvą paryškina. Dedu jo ne tik į veido ar plaukų kaukes, bet ir į veido bei kūno kremus, kad dar labiau praturtintų jų sudėtis. Šio aliejaus sudėtyje yra ir rožių eterinio aliejaus, kuris suteikia malonų aromatą.

Jei nesate alergiški medui ir odos nevargina išsiplėtę kapiliarai, į šią kaukę galima įdėti ir pusę arbatinio šaukštelio medaus.

2 komentarai:

  1. Tokie paprasti receptai man patinka - tik galvoju, o jei kiaušinio nedėt? Manau, kad išbandysiu be kiaušinio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tokie receptai taip pat patinka, nes gali improvizuoti ir prisitaikyti pagal savo poreikius :)

      Panaikinti