2017-01-08

Lancerio kovos su senėjimu metodas – kas tai?

Kaip prižiūrėti odą, prirašyta begalės knygų, prikurta įvairiausių patarimų ir metodų. Ir kas tuo domisi, turbūt sutiksite, kad neretai jie vieni kitiems prieštarauja. Kaip su sveika mityba, taip ir odos priežiūra – po gausybės rekomendacijų tą tikrąjį kelią galiausiai vis tiek reikia pasirinkti pačiam.

Viena iš labiausiai diskusijų keliančių temų – odos šveitimas. Ir nuomonės labai prieštaringos: vieni sako, kad odos iš viso nereikia šveisti, kiti – šveisti būtina kasdien. Ir visi su savo argumentais. Ilgą laiką stengiausi laikytis to viduriuko: nei nešveisti, nei šveisti per dažnai. Tad odą šveisdavau pagal poreikį, kai jausdavau, jog jau reikia, t. y. du kartus per mėnesį ar rečiau.



Tačiau prieš pusmetį perskaičiau knygą, kuri visiškai pakeitė požiūrį į šią grožio procedūrą. Knygos „Kaip išsaugoti jaunesnę odą“ autorius Haroldas Lanceris yra žymus JAV dermatologas, kuriam savo grožį patiki iškilios Holivudo žvaigždutės. Nei apie jį, nei apie jo knygą anksčiau nieko nebuvau girdėjusi. Knygą pirkau tiesiog spontaniškai, nes senokai ką nors apie odos priežiūrą, apart straipsnių, buvau skaičiusi.

Lancerio knygą perskaičiau greitai ir ji pasirodė išties įdomi. Ypač turėtų patikti tiems, kuriems įdomu ne tik, ką, kaip ir kada daryti, bet ir kodėl. Knygoje gan išsamiai aprašyti odos sluoksniai, kokie biologiniai procesai juose vyksta, kaip veikia tam tikri kosmetikos ingredientai ir pan.

Knygos vinis – Lancerio odos priežiūros metodas, kuris grindžiamas kasdieniu odos šveitimu. Taip, taip – kasdieniu. Iš pradžių ir aš pagalvojau, kad kiek per radikalu. Tačiau Lanceris odos šveitimą laiko lemiančiu žingsniu, kuris paskatina odos ląsteles atsinaujinti.

„Nesmarkus šveitimas siunčia signalą dermai, kad reikia naujų ląstelių, kad metas pradėti jas gaminti, tad jų apykaita epidermyje paspartėja. Jaunystėje veido ląstelės atsinaujina per trumpą laiką, dėl to oda atrodo tokia gyvastinga, tokia drėgna. Senstant šis procesas sulėtėja“

Taigi šveičiant skatinamas odos atsinaujimas, dėl ko oda išlieka stangresnė ir jaunesnė.

Knygoje pateikiama daug invazinių grožio procedūrų nesėkmių pavyzdžių, kurių būtų galima išvengti tiesiog daugiau dėmesio skiriant kasdienei nuosekliai odos priežiūrai. Ryte Lanceris išskiria tris odos priežiūros žingsnius: valyti, maitinti, apsaugoti; vakare – šveisti, valyti, maitinti. Paprasta.

Šiuo odos priežiūros būdu susigundžiau ir pati. Nusprendžiau pabandyti mėnesį, bet eksperimentas jau tęsiasi jau visą pusmetį. Net eksperimentu to nebepavadinčiau. Lancerio patarimais naudojuosi kone kasdien ir tai tapo mano kasdiene odos priežiūros rutina. O ką ir kaip konkrečiai prisitaikiau sau ir ar tikrai veikia, papasakosiu šios straipsnio tęsinyje

1 komentaras:

  1. Straipsnio tęsinys čia: http://www.grazias.lt/2017/02/lancerio-kovos-su-senejimu-metodas-kaip.html#more

    AtsakytiPanaikinti