2017-05-03

AVIETINIAI „Desert Essence“ šampūnas ir kondicionierius

Jei mėgstate apsipirkinėti iHerb'e, greičiausiai žinote kosmetikos gamintoją DESERT ESSENCE. Na, sudėtingas reikalas, kad už jų ryškiaspalvių pakuočių neužkliūtų akys. Užkliuvo ir manosios. O kai dar prisiskaičiau begalę gerų atsiliepimų... Pirmoji nusipirkta šio gamintojo priemonė buvo dušo gelis su obuoliais. Nuostabus! Ir būtinai apie jį kada nors parašysiu plačiau. Toliau sekė šios dvi priemonės – blizgesio suteikiantys šampūnas bei kondicionierius su avietėmis, apie kurias skubu pasakoti, kol iš tūbelių spaudžiu dar paskutinius lašus ir įspūdžiai švieži.



„Desert Essence“ šampūnas ir kondicionierius su avietėmis - faktai:
   - be parabenų, SLS, ftalatų, dirbtinių dažiklių ir kvapiklių, fosfatų, silikonų, EDTA bei kitų kenksmingų, sintetinių ar iš naftos išgautų medžiagų,
   - su ekologiškais ingredientais,
   - šampūnas sertifikuotas NSF, kas reiškia, kad produkte ne mažiau 70% ekologiškų ingredientų,
   - nebandyta su gyvūnais,
   - tinka veganams,
   - be kviečių ir glitimo,
   - pagaminta JAV.

ŠAMPŪNAS

PATIKO
Sudėyje
ne tik kad nėra kenksmingų ingredientų, bet ji ir labai turtinga. Pavyzdžiui, nėra net vandens, o vietoj jo - alavijų sultys, kas ir sudaro šampūno formulės pagrindą. Kaip žinote, alavijai ypatingai gerai drėkina ir regeneruoja. Sudėtyje švelnios putojimą sukeliančios medžiagos, ekstaktai, pantenolis.
Išsirenkam pagal pakuotę, o įsimylim pagal kvapą. Taip nutiko man šį kartą. Kvepia neapsakomai nuostabiom pačiom tikriausiom avietėm! Ir smagu, kad kvepia ne tik plaunant plaukus, bet švelnus aromatas lieka ir jiems išdžiūvus.
Konsistencija, skyčiau, labai per viduriuką - nei per systas, nei labai tirštas.
> Nežinau, ar čia jau įpratimas (ekologiškus ir natūralius šampūnus naudoju beveik 10 metų), ar plauko struktūra, ar vanduo... Bet man daugelis šampūnų putoja tikrai gerai. Išimčių pasitaiko, bet tikrai ne šis avietinis šampūnas. Putojimu esu patenkinta, išplauna iš pirmo karto.
> Naudojasi gan taupiai. Jei gerai prisimenu, kada pradėjau jį naudoti, man jo užteko apytiksliai 4 mėnesiams (237 ml). Plaukus plaunu kas dvi dienas, jie ilgi. Žinoma, kuriam laikui užteks, priklauso ir nuo to, kiek esate pratę šampūno pilti. Pastebiu, kad nemažai kas šampūno naudoja gerokai daugiau nei reikia.
> Plaukų labai nesuvelia, jie lieka blizgūs, švelnūs, neprigludę.
> Patogu naudoti, nes pakuotė visada apversta, tad net kai ir šampūno jau likę visai mažai, nereikia per daug ardytis, kad ką nors išspaustum 😄

NEPATIKO
> Ne tai, kad nepatiko, bet galėjo būti geriau - norėtųsi plaukams šiek tiek daugiau purumo. Tačiau kai džiovinama džiovintuvu, viskas gerai.

Sudėtis (INCI):  Aloe barbadensis leaf juice*, rubus idaeus (raspberry) leaf extract*, coco-glucoside (coconut/ sugar), sodium coco-sulfate (coconut), lauryl glucoside (coconut/sugar), decyl glucoside (coconut/sugar), leuconostoc/radish root ferment filtrate*, sodium chloride, glycerin (palm)*, natural fragrance/flavor (parfum/aroma), panthenol (pro-vitamin b-5), vaccinium myrtillus fruit extract (bilberry)*, lepidium meyenii root extract (maca root)*, yucca brevifolia root extract (yucca cactus)*, symphytum officinale leaf extract (comfrey)*, urtica dioica (nettle) leaf extract*, macrocystis pyrifera extract (sea kelp)*, salix alba (willow) bark extract*, citric acid, potassium sorbate. *iš ekologinių ūkių.

KONDICIONIERIUS

PATIKO
Vėlgi sudėtis puiki. Tos pačios alavijų sultys, ekstraktų gausa, pantenolis.
Kvapas nuostabus, bet šį kartą jis saldesnis, mažiau rūgštumo, todėl labiau panašu ne į avietes, o į saldainius ar vaisinę kramtomą gumą.

Deja, pliusų tik tiek...

NEPATIKO
> Nors kondicionierius nėra labai skystas, tačiau naudojasi labai neskalsiai. Vienas iš retų atvejų, kai kondicionieriaus buteliuką sunaudojau pirmiau nei šampūną. Paprastai būna atvirkščiai.
> Pirmas dalykas, ką privalo atlikti kondicionierius, tai plaukus padaryti lengviau iššukuojamais ir išraizgioti visus mazgus. Deja, šis kondicionierius gan menkai atlieka šį darbą.
> Net negaliu pasakyti, kad maloniai teptųsi. Iki mano mėgiamų „Aubrey“ ar „Sante“ šiam kondicionieriui toli toli...
> Man minusas, bet gal Tau pliusas. Kondicionierius lengvas, visiškai nesuriebalina plaukų. Man norėtųsi labiau maitinančio, kad užtektų lašelio (šio pildavau kone saujelę, kad bent kažkokį poveikį pajausčiau), bet jei Tavo plaukai linkę labai riebaluotis, gal šis kondicionierius būtų išeitis.

Sudėtis (INCI): Aloe barbadensis leaf juice*, rubus idaeus (raspberry) leaf extract*, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, glycerin (palm), leuconostoc/radish root ferment filtrate, caprylic/capric triglyceride, hydrolyzed jojoba esters, jojoba esters, natural fragrance/flavor (parfum/aroma), simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, butyrospermum parkii (shea) butter, panthenol (pro-vitamin B-5), lepidium meyenii root extract (maca root)*, yucca brevifolia root extract (yucca cactus)*, symphytum officinale leaf extract (comfrey)*, urtica dioica (nettle) leaf extract*, macrocystis pyrifera extract (sea kelp)*, salix alba (willow) bark extract*, potassium sorbate, citric acid, water (aqua). *iš ekologinių ūkių.

Apibendrinimas - šampūnui skirčiau 9 balus iš 10 ir tikrai bus dar kartojamas, o štai kondicionieriui duočiau tik 5 (gal net ir tiek nevertas), tad tikrai nekartosiu. Avietiniam „Desert Essence“ šampūnui į poras ieškosiu kito kondicionieriaus.

1 komentaras:

  1. Kaip manote, gal pakeisti si „Desert Essence'' kondicionieriu galeciau i si - SANTE blizgesio plaukams suteikiantis kondicionierius „Brilliant Care“, naudojant karu su siuo „Desert Essence“ šampūnu? :)

    AtsakytiPanaikinti