2017-04-03

„Saflora“ drėkinantis rankų kremas – netikėtas atradimas

Praeitą žiemą turėjau nemažai lietuviškos kosmetikos bandymų. Pripažinsiu, kad tikrai nebūtina toli žvalgytis geros kosmetikos, Lietuvoje galima rasti puikių priemonių! 

Pirkti naujo rankų kremo ir dar lietuviško visai neplanavau. Ilgą laiką viskam kuo puikiausiai tiko kūno kremas. Pas savo mamą pamačiau „Saflora“ rankų kremą. Nors pakuotė nelabai patraukli ir paprasta (pripažinkime, bet kokiu atveju pirma susižavime vaizdeliu), tačiau paskaičiusi sudėtį bei pabandžiusi maloniai nustebau ir net nusprendžiau jį nusipirkti.



„Saflora“ drėkinantis rankų kremas su levandomis
   - 100% natūralūs ingredientai,
   - su ekologiškais ingredientais,
   - pagaminta Lietuvoje.

PATIKO
Sudėtis išties gera. Vietoj paprasto vandens – levandų hidrolatas. Taip pat sudėtyje vitaminas E ir įvairūs aliejai, tokie kaip migdolų, ricinų (pastarasis ypač gerai minkština odą), greipfrutų, bergamočių, levandų, santalmedžių.
Kiek mažiau matytas, bet nepavojingu laikomas emulsiklis methyl glucose sesquistearate.
Kremas lengvos konsistencijos, baltas ir labai skaniai gaiviai kvepia, manau, patiktų daugeliui.
Geram rankų kremui svarbu, kad greitai susigertų. Tai šis toks ir yra. Ne tik kad greitai ir lengvai susigeria, bet ir nepalika jokio riebumo jausmo. Jau už minutės pasitepus galima sėsti prie kompiuterio ar eiti daryti kitų darbų.
Bene labiausiai patiko kremo poveikis. Tik pasitepus oda lieka labai švelni ir maloni. Šį kremą naudojau visą žiemą ir nė karto rankų oda nebuvo nuskirdusi ar ekstremaliai išsausėjusi, kas yra ne kartą pasitaikę anksčiau, naudojant kitus lengvus kremus. Tiesa, prieš miegą retkarčiais palepindavau rankas ir riebesniu kremu, bet „Saflora“ buvo nepamainomas dienos metu po kiekvieno rankų plovimo.
Gera kaina – 4.90 € (100 ml pakuotė).

NEPATIKO
> Konservantaisodium benzoate ir potassium sorbate. Abu gan neretai sutinkami ir natūralioje ar ekologiškoje kosmetikoje, nes nėra labai aršūs, tačiau, žinoma, visada geriau kosmetika be jokių konservantų. Tad „Saflora“ kosmetikos gamintojams labai linkiu atrasti tokias formules, kurios būtų absoliučiai švarios 😉 Aš asmeniškai šių dviejų kosnervantų labai nesibaidau, nes yra kur kas rimtesnių vengtinų ingredientų. Tad minusiukas nedidelis.
> Man kur kas didesniu minusu pasirodė pakuotė. Ne dizainas, nes tai labiau skonio reikalas, bet jos nefunkcionalumas. Pakuotė ne minkšta tūbelė, o labiau buteliukas, ir ne pats minkščiausias, todėl reikia pavargti norint išspausti kremo. Dėl ko dažniausiai jį laikau „aukštyn kojom“. Tai nebūtų irgi toks didelis nepatogumas, jei bent dangtelio paviršius būtų lygus ir kremą būtų galima pastatyti ant abiejų pusių. Tačiau taip nėra, dangtelio viršus užapvalėja... Taigi dar vienas linkėjimas gamintojui – surasti patogesnę pakuotę.

Apibendrinimas – šis „Saflora“ kremas man išties labai patiko. Vienas geriausių kada bandytų lengvų rankų kremų! Tad rekomenduoju 😉

Sudėtis: levandų hidrolatas, kokosų aliejus*, augalinis glicerinas*, emulsinis vaškas*, ricinų aliejus*, sorbitas, cetearilgliukozidas*, greipfrutų aliejus*, bergamočių aliejus*, natrio benzoatas, ksantano guma, kalio sorbatas, levandų aliejus*, vitaminas E*, santalmedžių aliejus*, pieno rūgštis, vitaminas C, citrinų rūgštis.
* ekologiški ingredientai

3 komentarai:

  1. kaip idomu, mano rankos iki Safloros vis neprieina, nezinau, ar pakuotes, ar sunkus prieinamumas atbaido :)
    o del konservantu, pataisyk mane, jei klystu, bet jei visai nebutu, juk produktas galiotu tik menesi, ir tai tik saldytuve laikomas? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika, Safloros ir aš nepirkau, kol pas mamą neišbandžiau. Būtent dėl nepatrauklių pakuočių. Bet tai, kas jų viduje, pateisino mano lūkesčius, na, bent jau šio rankų kremo :)
      O dėl konservantų - nebe akmens amžius, yra apstu gamintojų, kurie gamina kosmetiką be jokių konservantų, kad ir Martina Gebhardt :) Bet, žinoma, čia žinių, įgūdžių ir technologijų reikalas.

      Panaikinti
  2. Ieškojau gero kremo tepti rankas ir odeles po manikiūro. Jaučiu, kad rankos išsausėja, ar vasara, ar žiema.. Pabandysiu šį pagal jūsų rekomendacijas.

    AtsakytiPanaikinti