2017-03-20

„Kvapų namai“ ir jų tobulas kremas raustančiai odai

„Kvapų namus“, manau, žinote jau daugelis. Garsėja ypatingai aukštos kokybės eteriniais aliejais, hidrolatais, aliejais ir kitom gėrybėm. Dar ką labai vertinu – jų kompetenciją.

Ilgą laiką žvalgiausi į jų veido kremus. Vis baimindavausi, kad bus labai sunkūs, su bičiu vašku ir pan. O dar prieš kelis metus apie jų sunkumą buvau prisiskaičiusi visokių atsiliepimų. Tai veikė ir ilgą laiką dvejojau, delsiau. Dabar galiu pasakyti, kad veltui. Praeitą gruodį pamačiau jų veido kremą su morkomis ir kraujažolėmis. Kadangi šių abiejų augalų hidrolatus bei ekstraktus labai mėgstu, įšdrįsau pabandyti ir kremą. Pabandyti dar labai paskatino ir tai, kad šis kremas be jokių emulsiklių. 



„Kvapų namai“ šviežias morkų–kraujažolių kremas veidui su išsiplėtusiais kapiliarais
   - 100% natūralūs ingredientai,
   - jautriai odai, išsiplėtusiems kapiliarams,
   - tinka veidui, paakiams ir kaklui,
   - pagamintas Lietuvoje,  
   -
šviežias, rankų darbo,

   - tinka veganams, raw.

PATIKO
Kaip ir įprastai, pradedu nuo sudėties. Ir šį kartą nebūtų galima prikibti nė prie vieno ingrediento! Jame nėra net ekologiškoje kosmetikoje leidžiamų konservantų. Nėra jokių emulsiklių. Tik hidrolatas, aliejai, fitoliai, ekstraktai, eteriniai aliejai ir vitaminas E – ir daugiau nieko! Išties labai švari sudėtis. Kaip kremo kūrėjos ir rašo, jame esančios visos medžiagos skirtos odai, o ne kremo grožiui. Ir ištikrųjų, labai svarbu suprasti, kad kremo gerumą reikia vertinti ne pagal jo baltumą, o pagal sudėtį.
Kaip bebūtų, net ir be visokių ale kremą patraukliu darančių medžiagų, man šis kremas neatrodo nei neestetiškai, nei kuom nors smirdi. Atvirkščiai, kremas yra gražios švelniai gelsvos spalvos, o kvapas žolinis, kažkas tarp morkų sėklų eterinio aliejaus ir kraujažolių arbatos, kurią labai mėgstu (beje, ši arbata ypatingai naudinga moterims!).
Poveikis. Kadangi mano oda ir jautri, ir raustanti, ir net yra keli labiau matomi, arčiau odos esantys kapiliarai, šis kremas pagal aprašymą turėjo tikti idealiai. Tik labai daug vilčių nedėjau dėl paraudimų. Tačiau kremas išties veikia. Jis odą itin gerai nuramina. Po kokio mėnesio pastebėjau, kad ir rausta mažiau, odos spalva tolygesnė. Taip pat patinka, kad pasitepus oda lieka labai švelni ir minkšta. Juo pasitepus užtenka ir drėkinimo, ir maitinimo.
Šį krema malonu ir naudoti, nes lengvai susigeria, nepalieka riebumo jausmo, jokio blizgėjimo.
> Universalus. Naudojau kasdien ryte veidui, kaklui, dekolte. Retkarčiais ir kietesnei odai – alkūnėms, keliams. Labai gerai suminkština odą ir šiose vietose.
Kremo stikliniame indelyje, atrodytų, telpa ne tiek ir daug – 25 g. Tačiau jis labai skalsus. Man užteko lygiai 3 mėnesiams. Ir visai netaupiau. O kaina 11.60 €. Sakyčiau, kad labai ekonomiškas variantas veido kremui mėnesiui išleisti 3 €.
Ant pakuotės, kaip ir „Kvapų namų“ puslapyje, rašoma, kad kremą reikia saugoti nuo kratymo, neatsparus transportavimui. Tačiau mano kremo indelis atlaikė dar ir kokias keliones! Važiavo ir mašina, ir traukiniu, ir laivu, ir dviem lėktuvais 😅 Ir nieko! Tiesa, nuo šilumos vienu metu konsistencija buvo kiek pakitusi, lyg ir nebe tokia vientisa. Bet atlaikęs visas keliones ir saugiai grįžęs namo, buvo apgyvendintas šaldytuve, kur laimingai išgyveno iki paskutinio sunaudoto lašelio.

Minusai? Tokių neaptikau. Tikrai. Labai patiko šis kremas ir sudėtimi, ir poveikiu, ir kvapu, ir viskuo viskuo. Esu patenkinta ir mielai šį kremą rinksiuosi dar ne kartą. Rekomenduoju!



INCI: Achillea millefolium flower wate, Butyrospermum parkii butter (organic) *, Sesamum indicum seed oil *, Corylus avellana seed oil *, Simmondsia chinensis seed oil *, Aloe barbadensis extract *, Daucus carota sativa root extract *, Daucus carota fruit oil, Tocopherol, Glycine Soya Oil Unsaponifiables, Hippophae rhamnoides fruit extract, Helichrysum splendidum oil, Achillea millefolium flower oil *, Helianthus Annuus Seed Oil *, Rosmarinus officinalis leaf extract *, Limonene **, Geraniol **, Linalool **, Citronellol **.

Sudėtis: kraujažolių hidrolatas, sviestmedžių aliejus *, sezamų aliejus *, lazdynų riešutų aliejus *, simondsijų (jojoba) aliejus *, alavijų ekstraktas *, morkų šaknų fitolis *, morkų sėklų eterinis aliejus, vitaminas E, šaltalankių uogų aliejus, puikiųjų šlamučių eterinis aliejus, kraujažolių eterinis aliejus *, saulėgrąžų aliejus *, rozmarinų lapų ekstraktas *, limonene **, geraniol **, linalool **, citronellol **.
* – Ekologiški ingredientai
** – Natūraliai eteriniuose aliejuose esantys komponentai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą