2017-02-19

Lancerio kovos su senėjimu metodas – kaip pritaikiau sau?

Ankstesniame straipsnyje >> rašiau apie Lancerio odos priežiūros metodą. Tik labai apibendrindama parašiau, kas tai. Jei susidomėjote, rekomenduoju perskaityti visą knygą, kadangi aprašyti visų svarbių niuansų, neįmanoma. 

Knygoje man asmeniškai ne viskas atrodė priimtina. Kad ir Lancerio rekomenduojamos kosmetikos priemonės, kurios toli gražu nei natūralios, nei ekologiškos. Tačiau esmė – pats metodas, pagal kurį žymusis dermatologas ryte rekomenduoja odą valyti, maitinti, apsaugoti, o vakare – šveisti, valyti ir maitinti. Šių odos priežiūros žingsnių nuosekliai laikiausi visą mėnesį vasaros pabaigoje, o rezultatus pastebėjau jau po pirmos savaitės! Oda tapo stangresnė, elastingesnė, tolygesnės spalvos ir, atrodo, pilnesnė drėgmės. Knygoje nuolat akcentuojama, kad kiekvieno žmogaus oda yra ypatinga ir labai skirtinga, todėl Lancerio metodą reikia taikyti atsižvelgiant į asmeninius odos poreikius ir tipą, odą pradėti šveisti iškart ne kasdien, o palaipsniui. Ilgainiui Lancerio metodą pakoregavau ir aš pagal save. Papasakosiu, kaip odą sėkmingai prižiūriu jau keletą mėnesių.

RYTE Lanceris rekomenduoja odą valyti, maitinti, apsaugoti. Kaip darau aš?

I. Tik valau arba ir šveičiu, ir valau. Pirmas žingsnis, žinoma, odos prausimas arba kitaip – valymas. Lanceris akcentuoja, kad tiek valiklis, tiek šveitiklis turėtų būti itin švelnūs, kad nesudirgintų, neišsausintų odos. Veido prausimui nekeičiau jokių priemonių. Jau ilgą laiką naudoju ir esu labai patenkinta „Martina Gebhardt“ pieneliais, kurių rūšis keičiu pagal sezoną arba intuiciją.
Šveitimą Lanceris rekomenduoja vakare, kad oda turėtų laiko atsigauti, jei parausta. Tačiau man asmeniškai daug patogiau šveitiklį naudoti ryte. Kadangi kas antrą dieną plaunu galvą duše, labai patogu veido šveitiklį naudoti būtent tuo metu. Tad vieną rytą veidą prausiu tik kreminiu prausikliu, kitą – naudoju šveitiklį. Per savaitę gaunasi 2–4 odos šveitimai.
Pagal Lancerį, geras odos šveitiklis yra toks, kuris, visų pirma, šveičia švelniai, t.y. jame nėra aštrių dalelių, kokios dažnai būna iš vaisių kauliukų ar riešutų lukštų (ypač aktualu jautriai odai). Antra – yra dvejopo poveikio: tuo pačiu metu šveičia ir mechaniškai (su dalelėmis), ir chemiškai (su vaisių rūgštimis ar enzimais). Tokio tobulo šveitiklio ieškojau ilgai. Pasirodo, ne tiek ir daug dvejopo poveikio odos šveitiklių, kurių dar ir sudėtis būtų nepriekaištinga. Iš pradžių nusipirkau „Nourish“ firmos šveitiklį su kale kopūstų enzimais (apie jį papasakosiu dar kitąkart). Gan brangi priemonė. O dabar jau kelintą tūbelę naudoju išbandytąją ir pamėgtą „Aubrey“ veido kaukę su AHA vaisių rūgštimis. Ji puiki, nes yra su mažyčiais ryžių rutuliukais, kurie šveičia labai švelniai, bet veiksmingai. Šia priemone švelniai pamasažuoju veidą, palaikau dar vieną dvi minutes ir nuplaunu drungnu vandeniu. Retkarčiais po šveitimo naudoju ir valomąjį pienelį, kaip rekomenduoja Lanceris, bet nepastebėjau didelio skirtumo, oda pakankamai švari panaudojus tik šveitiklį, todėl dažniausiai leidžiu sau praleisti dar papildomą valymą.
Beje, vietoj šveitiklio bandžiau naudoti ir žymiąsias konjac kempinėles. Nors daugeliui jos yra pasiteisinusi odos priežiūros priemonė, manęs jos visiškai nesužavėjo, o dar kai pagalvoji, kiek per laiką jose susikaupia negyvų odos ląstelių bei bakterijų... Tad mano manymu, kur kas geriau naudoti tiesiog gerą švelnų šveitiklį. Tos kempinėlės, sakyčiau, labiau mados reikalas.

II. Tonizuoju. Antras rytinis odos priežiūros žingsnis – tonikas. Lanceris jo visiškai neakcentuoja, tačiau be toniko neįsivaizduoju nė dienos. Kadangi naudoju natūralius kremus, kuriuose yra aliejų, jie tikrai geriau įsigeria tonikų pagalba. Vėsus tonikas iš šaldytuvo odą atgaivina, sutraukia poras ir nuramina odą. Renkuosi hidrolatus arba jau pagamintus tonikus. Pirmenybę teikiu su mažiau alkoholio arba be jo.

III. Maitinu. Geras kremas taip pat labai svarbus. Daug nesiplėsiu, nes svarbiausia išsirinkti tokį kremą, kuris visapusiškai tiktų jūsų odai.

IV. Apsaugau. Lanceris kiekvieną rytą po odos maitinimo rekomenduoja tepti apsauginį kremą nuo saulės su SPF. Visiškai jam pritariu ir neabejoju, kad UV spinduliai yra vieni iš labiausiai odos senėjimą skatinančių veiksnių. Bet saulės skirtingose pasaulio platumose gauname ne vienodą kiekį. Kadangi man kone nuolat trūksta vit. D ir saulė šaltuoju metų laiku išlenda itin retai, apsauginiu kremu tepuosi tik vasarą, kai nusimato ilgas buvimas saulėje. Šiame žingsnyje, manau, itin svarbu atsižvelgti į odos tipą ir geografinę platumą. Juolab, kad daugeliui lietuvaičių ar gyvenančių dar šiauriau, saulės bei vit. D yra trūkumas, o ne perteklius.

Šiuo metu rytais naudoju „Aubrey“ veido kaukę-šveitiklį su AHA arba „Nourish“ šveitiklį su kale kopūstų enzimais, „Martina Gebhardt“ rožių valomąjį pienelį, „Derma Boost“ toniką su mineralais ir „Kvapų namai“ morkų ir kraujažolių veido kremą.

VAKARE Lanceris rekomenduoja odą šveisti, valyti, maitinti. Kaip darau aš?

I. Valau. Kaip ir minėjau, odos šveitimą dėl patogumo pasirinkau daryti ryte. Tad vakare naudoju tik „Martina Gebhardt“ kreminės tekstūros valomąjį pienelį, kaip ir ryte. Jie gerai nuvalo ir makiažą, tik vieni geriau, kiti prasčiau. Sakyčiau, geriausiai makiažo valymui tinka riebesnis sviestmedžių linijos pienelis.

II. Tonizuoju. Vėlgi naudoju tą patį toniką, kaip ir ryte.

III. Drėkinu. Lanceris vakare rekomenduoja naudoti maitinamąjį kremą, tačiau aš labiau palaikau nuomonę, kad vakare odai reikia leisti pailsėti, išsivalyti. Todėl esu už lengvą drėkinantį kremą arba nenaudoti jokio. Kelis metus vakarais bandžiau nenaudoti nieko, vis maniau, kad oda pripras, tačiau jaučiau diskomfortą – odą tempė. Todėl vakarais po prausimosi pradėjau naudoti lengvus drėkinančius kremus ar fluidus, kas man tikrai pasiteisino.

Šiuo metu vakarais naudoju „Martina Gebhardt“ rožių valomąjį pienelį, „Derma Boost“ toniką su mineralais ir „Martina Gebhardt“ liepų lengvą kremą/losjoną.

Visų mūsų oda be galo skirtinga. Kaip nėra vieno teisingo mitybos plano, taip nėra ir vieno teisingo odos priežiūros metodo. Todėl svarbiausia nebijoti eksperimentuoti atsižvelgiant į savo odos tipą, visus jos trūkumus bei kaprizus ir taip atrasti sau labiausiai tinkančią priežiūrą. Kol kas tokia odos priežiūros sistema, kurią aprašiau, man tinka tobulai. Retkarčiais palepinu odą ir veido kaukėmis, kartais pasitepu ir paakių kremu. Tačiau išvardintų žingsnių visiškai pakanka, kad oda jaustųsi puikiai. Tikiu, kad odoje atsispindi tai, kaip ji buvo prižiūrėta dar prieš 10 metų. Kadangi beveik prieš dešimtmetį pradėjau naudoti natūralią/ekologišką kosmetiką, jau pastebiu tokios priežiūros pliusus. To linkiu ir jums. ūkit gražios! 😘

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą