2017-01-21

Pasilepinimas vonioje pagal „Uoga uoga“

Jei gaunate ir skaitote „Uoga uoga“ naujienlaiškius, pro akis greičiausiai nepraslydo šios savaitės naujienlaiškyje rekomenduotas vonios maišelio su medetkomis ir avižomis receptas. Mane jis iškart užkabino. Kiekvieną savaitgalį stengiuosi skirti laiko sau ir grožio procedūroms, retkarčiais – poilsiui vonioje. Tad nieko nelaukusi pasinaudojau Uogų patarimu.



Natūralu, paprasta, pigu ir veiksminga

Uogų oiginalų receptą kiek pakoregavau: dėjau 3 šaukštus avižinių dribsnių, 2 šauktus džiovintų medetkų ir 1 šaukštelį migdolų aliejaus, kadangi sezamų šiuo metu neturiu. Visą mišinį sudėjau į organzos audinio maišelį. Manau, patogiau nei medžiagos skiautė. Tačiau idealus variantas turbūt būtų lininis maišelis.

Gėrio pilną maišelį, kaip ir pataria Uogos, kabinau ant čiaupo ir leidau vandeniui juo tekėti. Iš pradžių atsukau karštesnį, kad geriau ir greičiau „atsiskleistų“ medetkose bei avižose esančios naudingosios medžiagos. Vėliau leidau vėsų vandenį, kad temperatūra taptų tinkama maudynėms. Avižos išbrinko ir jų tūris padvigubėjo. Prieš lipant į vonią maišelį lengvai nuspaudžiau, per audinį ištekėjo visiškai suminkštėjusi avižų masė, o maišelyje liko tik kietesnės dalelės, skaidulos. Vanduo tapo balkšvas, tarsi įpylus pieno.

Tokioje vonioje gulėjau 15 min. Po to nebenaudojau jokių putojančių prausiklių. Odą užteko nuprausti su „A Grupės“ linine kempine, kuri ypač tinka tokioms procedūroms, dažnai galima ją išskalbti, kad kempinėje nesikauptų bakterijos.

Po vonios oda tapo išties minktesnė. Kas svarbiausia – visiškai natūralu, paprasta ir pigu. Neabejoju, kad ir avižų dribsnių, ir medetkų, ir kokio gero aliejaus ras kiekviena savo namuose 😉 Po tokios vonios belieka išgerti medetkų arbatos...

Dar apie avižas ir medetkas

Kaip ir Uogos rašė, avižos puikiai ramina odą. Taip pat jos pasižymi ir kitomis odai naudingomis savybėmis. Kaip teigia amerikietis Dr. Mercola, avižos gerai veikia priešuždegimiškai, o kadangi dar ir ramina, puikiai tinka probleminei odai, t.y. esant tokiems odos negalavimams, kaip egzema ir pan.

Medetkos tinka esant įvairiems uždegimams, bėrimams, egzemai, padeda gydyti žaizdas, pleiskanojančią galvos odą, raminti odos niežėjimą. Ypač tinka riebiai odai, sutraukia poras.

Ačiū, Uogos, už naudingus naujienlaiškius ir šį receptą!

1 komentaras:

  1. Oho. Naminis reiki seansas. :D Ir apie šiuos pirmą kartą girdžiu metodus. Niekad nebūčiau net pati pagalvojus, kad dribsniai turi gerų savybių ir tokiame naudojime.

    AtsakytiPanaikinti