2017-01-12

SANTE šampūnas su alumi bei chna ir kondicionierius–legenda „Brilliant Care“ – apžvalga

Šiandien Lietuvoje natūralios, ekologiškos ir biodinaminės (tai, ką ne tik galima, bet ir verta naudoti) kosmetikos prekinių ženklų jau nebe dešimt, o dešimtys. Nors ir dirbu šioje srityje, manau, kad net ne visus juos žinau. Ir nepaisant prekinių ženklų gausos, ne taip jau ir retai grežiojuosi atgal. Užuot kaskart bandžiusi ką nors naujo, vis grįžtu prie klasikos. Tokia, manau, yra vokiška SANTE. Juk tai vienas pirmųjų natūralios kosmetikos ženklų, atvežtų į Lietuvą. Ir kas ekologiška kosmetika domitės jau beveik dešimtmetį, tikrai būsite ką nors naudoję iš SANTE. Mažų mažiausiai - bent ką nors apie ją girdėję 😌

Tiesa, pakuotės per tą laiką pakito, bet kiek teko naudoti jau anksčiau bandytus SANTE produktus, su jais vis dar viskas tvarkoje. Šįkart dviejų produktų apžvalga plaukams.


SANTE purumo suteikiantis šampūnas su nedažančia chna (200 ml)
  - sertifikuota BDIH bei Natrue kaip natūrali kosmetika,
  - be silikonų,
  - su ekologiškais augalų ekstraktais,
  - nebandyta su gyvūnais.

PATIKO
>
Sudėtis puiki. Ne tik be silikonų, bet ir be visų kitų kenksmingų ingredientų. Sudėtyje tik švelnios putojimą sukeliančios medžiagos. Įdomu tai, kad sudėtyje antroje vietoje po vandens – alus! Turbūt daugelis esate girdėjusios, kad alus ypač naudingas plaukams: jiems suteikia daugiau blizgesio, elastingumo, stiprumo. Yra ir medaus bei hidrolizuoto šilko (dėl ko šis šampūnas netinka veganams), arginino (kondicionuoja plaukus ir veikia kaip antistatikas), kviečių sėlenų, chna ir indigažolės augalinių ekstraktų.
> Kvapas nostalgiškai likęs toks pat malonus: švelnus, gan neutralus ir patikti turėtų, manau, daugeliui. Neskirstant moterims ar vyrams. Kvėpinta natūraliais eteriniais aliejais.
> Poveikis. Gamintojas žada purumo (dar kitaip - apimties) ir blizgesio. Pritariu, plaukai išties šiek tiek puresni, tik gal ne tiek daug, kiek norėtųsi, ir blizgantys. Taip pat teigia kad šis šampūnas stiprina plaukus. Tačiau sudėtinga patvirtinti ar paneigti, nes plaukai slinko įprastai: nei daugiau, nei mažiau. Bet savo šampūno paskirtį - plauti - atlieka puikiai. Plaukai lieka švarūs, lengvi ir puresni.

NEPATIKO
> Mažai putoja, todėl šis šampūnas netiks tiems, kuriems natūrali kosmetika dar tik pradžių pradžia. Nebent iš anksto esate nusiteikę menkesniam putojimui. Nors mažas putojimas išplovimo kokybei neturi įtakos, ko gero vis tiek norėsis jo pilti daugiau.
> Beje, šampūnas dar ir ganėtinai skystas. Vėlgi - norėsis ar ne, kartais šampūno išsispaus daugiau nei reikia.
> Ir visa tai priveda prie neekonomiškumo. Šampūno užtenka trumpesniam laikui nei daugelio kitų. Sunaudojau maždaug per porą mėnesių.
> Šiek tiek velia plaukus, bet viską ištaiso kondicionierius.

Tačiau visumoje, šampūnas patiko. Nors ir nepatenka į pačių mėgstamiausių sąrašą, tikrai dar bus kartojamas, kai pasiilgsiu.

Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Beer, Alcohol denat.*, Coco-Glucoside, Glycerin, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium PCA, Glyceryl Oleate, Mel (Honey)*, Arginine, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Lawsonia Inermis (Henna) Extract*, Indigofera Tinctoria Leaf Extract, Indigofera Argentea Leaf Extract, Hydrolyzed Silk, Xanthan Gum, Citric Acid, Phytic Acid, Parfum (Fragrance)**, Limonene**, Linalool**.
* - iš ekologinių ūkių,
**- natūralūs eteriniai aliejai.

Jei niekada nebandėte ar net negirdėjote apie SANTE šampūną su chna, nežinoti SANTE kondicionieriaus „Brilliant Care“ beveik neįmanoma! Tikrų tikriausia klasika. Kondicionierius, apie kurį būtų galima jau ir legendas kurti 😃

SANTE blizgesio plaukams suteikiantis kondicionierius „Brilliant Care“ (200 ml)
  - be silikonų, sintetinių dažiklių, konservantų, PEG ir mineralinio aliejaus,
  - su ekologiškais augalų ekstraktais,
  - tinka veganams,
  - nebandyta su gyvūnais.

PATIKO
> Nors šampūnas ir neturi jokių natūralumo ar ekologiškumo sertifikatų, bet sudėtis gera ir netgi turtinga. Sudėtyje yra žemės riešutų aliejaus, beržų lapų bei varnalėšų šaknų ekstraktų. Ypač nusipelnęs paminėjimo provitaminas B5 (pantenolis), kuris ramina galvos odą, o plaukams suteikia stiprumo bei elastingumo, padeda atstatyti pažeistus plaukus.
> Nors visada buvau įsitikinusi, kad „Brilliant Care“ yra su kokosais - klydau. Visgi šis kondicionierius tik kvepia kokosais. Labai lengvai, neįkyriai, bet pakankamai išraiškingai, kad nuneštų mintimis į tropikus... Kam kokosai ne prie širdies, turiu paguodą - kvapas plaukuose neužsilieka.
> Geriausia - tai poveikis. Šis kondicionierius nepakartojamai gerai išraizgalioja visus mazgus ir susivėlimus. Ir tai padaro akimirksniu tik užsitepus. Plaukai po plovimo lieka blizgantys, švelnūs, lengvai iššukuojami ir pilnesni drėgmės.
> Skalsus. Užtenka kur kas ilgiau nei šampūno. Sakyčiau vienas kondicionieriaus buteliukas dviems SANTE buteliukams šampūno. Išties labai ekonomiškas pasirinkimas.
> Neapsunkina plaukų. Nors kondicionierius ir tirštas, bet tekstūra nėra sunki.

Neturiu jam jokių priekaištų. Tikrai ne veltui taip giriamas daugelio jį naudojusių. Labai rekomenduoju išbandyti! 💚

Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Alcohol denat.*, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Betula Alba Leaf Extract*, Arctium Lappa Root Extract, Panthenol, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Parfum (Fragrance)**.
* - iš ekologinių ūkių, **- natūralūs eteriniai aliejai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą