2014-08-27

MG - mano mylimiausia

Pagal skirtingus literatūros šaltinius, gera odos būklė tik apie 10-20% priklauso nuo kosmetikos. Nors tai ir nėra daug, tačiau kosmetiką reikėtų rinktis atsakingai. Vis sulaukiu laiškų su klausimais, kokią kosmetiką galėčiau rekomenduoti. Tačiau atsakyti į tokį klausimą tikrai nėra paprasta. Netgi sudėtinga. Juk kiekvieno žmogaus oda yra lyg atskiras pasaulis su vis kitokiais poreikiais. Ir būtent dėl šios priežasties ne vienai tenka praeiti gan ilgą ieškojimų kelią. Aš savąjį ėjau nei trumpai, nei ilgai - apie 7-erius metus, kol galiausiai atradau vokišką biodinaminę kosmetiką "Martina Gebhardt". Ji išties mane sužavėjo. Kuo ji tokia ypatinga? Paminėsiu kelis pagrindinius šios kosmetikos išskirtinumus ir pranašumus prieš kitų gamintojų kosmetiką.

Visų pirma - nepriekaištinga sudėtis. Ši kosmetika yra iš 100% natūralių sudedamųjų dalių, iš kurių net 95% iš ekologiškų arba biodinaminių (demeter) ūkių. Tai įvairūs aliejai, sviestai, eteriniai aliejai, hidrolatai, fitoliai, ekstraktai, bičių vaškas ir kitos gamtos dovanos (visiškai nieko dirbtinio). Negana to - yra praturtinta spagirinėmis augalų esencijomis, kurios dėl unikalaus ir ilgo išgavimo būdo pasižymi ypač stipriomis tam augalui būdingomis gydomosiomis savybėmis. Visų "Martina Gebhardt" produktų pH svyruoja nuo 6,7 iki 7. Beje, labai svarbu paminėti ir tai, kad "Martina Gebhardt" yra vienintelė kosmetika rinkoje, kurios gamybai visiškai nenaudojamas glicerinas. Kosmetika su daug glicerino ne drėkina, o atvirkščiai - ištraukia drėgmę iš odos, dėl ko oda dar labiau išsausėja. Nuolatinis kosmetikos naudojimas su daug glicerino gali privesti ir prie odos jautrumo bei alergijos.

"Martina Gebhardt" kosmetika gaminama visiškai be konservantų atsižvelgiant į gamtos ritmą. Kiekviena linija turi savo gaminimo mėnulio fazę. Jeigu reikiamu metu nėra tam tinkamos fazės, laukiama tol, kol ji bus, o produkto gamyba nusitęsia. Tam tikru laiku pagaminti produktai ilgiau išlieka švieži. Savotiški gamtos burtai :)

Ši nuostabi kosmetika verta dėmesio ir dar dėl kelių priežasčių. Ji vis dar gaminama tik dalinai mechaniniu būdu nedideliame fabrikėlyje. Supilstoma į balto opalinio stiklo buteliukus. Opalinis stiklas neleidžia prasiskverbti tiesioginiams saulės spinduliams ir apsaugo produktą nuo staigių temperatūros pokyčių. Tai papildoma apsauga, kad produktai greitai nesugestų.

Na o dabar kiek plačiau papasakosiu apie savo pačios naudojamus ir labai pamėgtus keturis "Martina Gebhardt" produktus: sviestmedžio valomąjį pienelį bei rožių linijos toniką, losjoną ir kremą. Su jais pasitinku ir palydžiu kiekvieną dieną :)




























Sviestmedžio valomasis pienelis - bekvapis, labai švelnus, tinka net labai jautriai odai, nesausina. Sudėtyje esantis lecitinas suminkština odą. Jį naudoju kaip įprastą prausiklį: pieneliu masažuoju drėgną odą ir nuprausiu vandeniu. Puikiai nuvalo ir makiažą. Kartais naudoju vietoj vandens gamindama švelnesnę molio kaukę, po kurios oda tampa ne tik išvalyta, bet ir sudrėkinta.

Pasak gamintojų, sviestmedžio linijos produktai gali būti išsigelbėjimu jau praradusiems viltį, kai atrodo, jog nebetinka niekas. Taip pat ji tinkama įvairių dietų metų, pvz., valant organizmą nuo šlakų, badaujant, nes šios linijos produktuose nėra eterinių aliejų.

Sviestmedžio valomojo pienelio sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Lecithin, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Spagyrische Essenz von Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Gold, Silver, Sulvur.

Kitas veido odos priežiūros priemones naudoju iš rožių linijos, kuri ideali sausai, jautriai odai. Mano oda nėra itin sausa. Labiau mišri, tačiau labai jautri, tad rožių linija tinka idealiai. Ilgiau panaudojusi kosmetiką su rožėmis pastebėjau, kad oda tapo mažiau kaprizinga, drąsiau galiu bandyti kitas priemones. Ne veltui gi nuo senų laikų žinomas rožių harmonizuojantis poveikis :) Kaip teigia gamintojai, rožės paskatina ir odos gijimą, pvz., įsibrėžus. Rožės yra puiki alternatyva medetkoms.

Nusipraususi veidą pieneliu naudoju kvapnų rožių toniką. Jis nuramina ir odą, ir mintis, puikiai drėkina. Tonikas odai suteikia ne tik papildomos drėgmės, bet padeda ir vėliau naudojamam kremui giliau prasiskverbti į odą. Vakare užtenka tik juo pasipurkšti veidą ir dekolte, nebereikia kremo. Kad būtų patogiau naudoti, nusipirkau ir purkštuką, kurio pagalba maloni dulksna nugula ant odos.

Ir dar šiek tiek apie sudėtį. Visuose (išskyrus sviestmedžio) "Martina Gebhardt" tonikuose yra alkoholio. Jo tikrai nereikėtų išsigąsti. Jis ekologiškas, ypač aukštos kokybės. Beje, teigiama, kad produktai, kurių sudėtyje yra iki 14% alkoholio, odos nedžiovina. "Martina Gebhardt" tonikuose jo yra gerokai mažiau - tik iki 7%.

Rožių toniko sudėtis (INCI): Aqua (Water), Rosa Damascena (Rose) Flower Water, Rosa Canina (Rose Hips) Extract, Hibiscus Sabdariffa Extract, Alcohol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Water, Spagyrische Essenz von Rosa Damascena (Rose) Extract, Gold, Silver, Sulvur, Rosa Damascena (Rose) Oil, Citronellol, Geraniol.

Pagal poreikį ant toniku sudrėkintos odos tepu arba vieną rožių losjoną (lengvą kremą), arba jį maišau kartu su rožių kremu. Pastarasis gerokai riebesnis už losjoną. Kremo riebalų ir drėgmės santykis yra 50:50 - idealus patenkinti visus odos poreikius. "Martina Gebhardt" kremų gamyboje yra naudojamas grynas vilnos vaškas. Avys yra nukerpamos, vilna pašildoma ir iš jos iššukuojamas vaškas. Pramonėje paplitęs daug labiau perdirbtas lanolinas, dėl kurio ir paplito neigiama nuomonė apie šį ingredientą. Tačiau geros kokybės grynas lanolinas ypač gerai suminkština odą, ją padengia lengva apsaugine plėvele, kuri leidžia odai kvėpuoti. Tepdama veido odą nepamirštu ir paakių, likučiais ant pirštų galiukų švelniai patepu paakių odą (tik jokiais būdais nereikėtų tepti prie pat akių ar vokų odos).

Rožių losjono sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Butyrospermum  Parkii (Shea) Butter, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter,  Rosa Damascena (Rose) Flower Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Lecithin, Sambucus Nigra (Elder) Root Extract, Magnolia Officinalis Bark Extract, Camelia Sinensis Leaf Extract, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Spagyrische Essenz von Rosa Damascena (Rose) Flower, Gold, Silver, Sulfur, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Geraniol, Eugenol, Citronellol.

Rožių kremo sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Lanolin, Rosa Canina Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cera Flava (Beeswax), Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract, Spagyrische Essenz von Rosa damascena (Rose) Flower, Rosa Damascena (Rose) Flower Oil, Tocopherol, Aurum, Argentum, Sulfat, Geraniol, Citronellol.

Mano bendras įvertinimas: 5 balai iš 5 ir ne mažiau!
Pabaigai patarimas mėginančioms naujas kosmetikos priemones: naudoti reikėtų mažiausiai 4 savaites, nes odai reikia 28 dienų, kad ji visiškai atsinaujintų. Tik tada galėsite suprasti, ar naudojama priemonė jums tikrai tinka. Sėkmingų paieškų :)

6 komentarai:

  1. Sveiki,

    Anksčiau tik žiūrinėjau "Martina Gebhardt" kremų sudėtį, kuri atrodė pakankamai turtinga. Bet po šio įrašo labai norisi ir išbandyti.

    Mėgstu paanalizuoti gaminio sudėtį. Man klausimą kelia, kas čia per Sulfat?
    Gal teko domėtis? Nes deja pati niekaip neišsiaiškinu. Kiek suprantu iš visagalio google sulfatų yra įvairių.

    Iš anksto dėkoju ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena,

      Aukso, sidabro ir sieros (Gold, Silver, Sulfur) gamintojas nededa kaip atskirų sudėtinių dalių į produktus. Šių elementų yra druskoje iš Path Tempe šaltinio, kurią naudoja darydami spagirines esencijas. Šiame šaltinyje yra daug druskos, o druskoje minėtų trijų elementų. "Martina Gebhardt" gauna druską sausame pavidale ir tirpina vandenyje. Tų elementų kremuose yra tik pėdsakai, bet juos mini sudėtyje dėl galimų alergijų.

      Tikiuosi, kad atsakiau :)

      Panaikinti
  2. Anonimiškas2015-03-09 09:21

    Labas, Brigita. Dekoju tau labai uz naudinga irasa :) Uzsisakiau MG krema ,,Happy Aging,,, labai patiko mano odai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super! Džiugu, kad pirmas bandymas sėkmingas ;)

      Panaikinti
  3. Anonimiškas2016-03-20 20:24

    Sveiki,
    norėjau pasiteirauti gal būt žinote ar yra linija skirtai rosacea (linkusiai į raudonį)? Niekur nerandu, kad būtų kažkas išskirta būtent su šia problema. O labai norėtųsi išbandyti.

    Dėkoju

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena, iš Martina Gebhardt tinka visa linija su rožėmis.

      Panaikinti