2015-09-29

Eteriniai aliejai gali pakelti nuotaiką ir darbingumą!

Už lango jau geltonuojantys ir krentantys medžių lapai, vis dažniau kojas sušlapinantis lietus... Dar truputį ir dangų padengs storas lapkričio debesų sluoksnis. Pas mus (šiaurės Norvegijoje) šiandien oras visai nekoks - pirmoji rudeninė audra su gausiu lietumi ir stipriu vėju, kuris tuoj nuo medžių nuplėš ir visą rudens grožį.  Tačiau koks oras bebūtų, nuotaiką bet kada gali pataisyti žalioji arbata ir tyriausios augalų substancijos - eteriniai aliejai. Šilumos ir saulės prisisotinę augalai tą šviesą paskleidžia po visus namus per kvapus. Ir visai nesvarbu, koks metų laikas ar oras už lango.


Dalinuosi savo 4 mėgstamiausių eterinių aliejų mišiniais geresniam rytui ir įsibėgėjančiai darbo dienai:

1. Gerai nuotaikai. Gaivus gėliškas kvapas savaitgalio ramybei, ypač turėtų patikti svajokliams.

    3 lašai bergamočių (Citrus bergamia),
    1 lašas Ylang ylang (Cananga odorata; naudoju complete).

2. Šviesiai dienai. Šį receptą visai neseniai atradau www.aromaweb.com ir iškart labai patiko. Kvapas nuostabus, tad pastaruoju metu ganėtinai dažnai šį eterinių aliejų mišinį garinu. Jis tikrai kažkiek primena "Bubble Gum"!

    4 lašai greipfrutų (Citrus paradisi),
    2 lašai Ylang ylang (Cananga odorata),
    1 lašas spindulinių eukaliptų (Eucalyptus radiata spp. radiata).

3. Energijai ir darbingumui pakelti. Labai gaivus aromatas. Toks eterinių aliejų santykis man idealiausias, nes kartu jaučiasi ir rozmarinas, ir greipfrutų gaiva, vienas kito per daug neužgožia, o harmoningai deri. Rozmarinų eterinis aliejus idealus darbo metu, nes padeda aiškiau mąstyti, gerina atmintį ir suteikia energijos. Garinimui mišiniuose naudoju cineolio chemotipo rozmarinų eterinį aliejų. Kosmetiniams tikslams, pvz., plaukų kaukėms, labiau tinkamas verbenono chemotipo. Šiek tiek skiriasi ir jų kvapai.

    2 lašai rozmarinų (Rosmarinus officinalis)
    4 lašai greipfrutų (Citrus paradisi).

4. Ir energijai pakelti, ir koncentracijai pagerinti, ir peršalimo ligų profilaktikai. Labai padeda ryte, kai nėra jėgų, o darbų kaip šieno.

    2 lašai kiparisų (Cupressus sempervirens),
    3 lašai citrinų (Citrus limonum),
    1 lašas pipirmėčių (Mentha x piperita).

Kaip jau esu rašiusi anksčiau, garinu su elektriniu difuzoriumi, kurio pagalba eteriniai aliejai lengvai pasklinda ore. Beje, labai svarbi eterinių aliejų kokybė, geras eterinis aliejus kainuos tikrai daugiau nei 1 ar 2 eurus už 5 ml buteliuką. Nuo aliejaus kokybės priklauso ir jų savybės, jei norite ir teigiamo poveikio, o ne tik kvapo

Taip pat noriu pasidalinti užburiančių keturių web-seminarų (anglų kalba) apie eterinius aliejus nuoroda. Trukmė beveik 2 valandos. Labai rekomenduoju pradedantiesiems, kas norite suprasti, kodėl eteriniai aliejai yra tokie nuostabūs ir stiprūs savo poveikiu. Tačiau neabejoju, kad įkvepianti David Crow kalba patiks ir jau pažengusiems Seminarai ČIA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą