2016-10-02

BLITZ apžvalgos – Weleda, Argital, Dr. Bronner's

BLITZ – keturios trumpos kosmetikos apžvalgos. Jei jūs taip pat naudojote šias priemones, rašykite savo atsiliepimus komentaruose, gal nuomonės išsiskirs – padiskutuosime



Nuostabieji "Weleda" prausikliai! Jau daug esu apie juos rašiusi, visi savaip nuostabūs ir mielai kartojami. Išskyrus – "Weleda" migdolų kūno prausiklį jautriai odai. Pabandžiau ir tuo viskas pasibaigia.
Šis prausiklis kvepia švelniai migdolais, bet dėl švelnaus kvapo prasimuša ir pačios plaunamosios bazės kvapas, kuris ne itin malonus. Prausiklis yra pienelio konsistencijos ir pagal sudėtį tikrai labai švelnus odai. Tačiau man net per švelnus. Kas turite ypatingai jautrią odą, kenčiate nuo dermatito ar kitų panašių odos ligų, tikrai verta pabandyti. Gal patiks. Bet man asmeniškai nepatiko visai, nes itin menkai putoja ir yra labai neskalsus. Jei jau norite pabandyti "Weleda" prausiklį, siūlyčiau griebti kurį kitą

Sudėtis (INCI): Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Glycerin, Coco-Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter,  Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Citric Acid, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Fragrance (Parfum)*. *- iš natūralių eterinių aliejų.

"Weleda" migdolų rankų kremą jautriai odai pirkau pagal rekomendaciją. Anksčiau iš šios linijos turėjau ir veido prausimosi pienelį – labai patiko. Deja, šis rankų kremas man nepatiko ir nebus kartojamas, kaip ir jau aprašytasis kūno prausiklis. Kvepia kaip ir visa "Weleda" linija su migdolais, labai švelniai, gan maloniai. Kremas lengvas, bet pasitepus jaučiamas lipnumas dar kelias minutes (taip gan dažnai nutinka su kremais, kurių sudėtyje yra ksantano). Tačiau tai menkniekis. Svarbiausia – kad ir kiek dažnai ar daug šio kremo betepčiau, atrodo, jog jis nieko nedaro! Iš pradžių oda lyg ir švelnesnė, bet po neilgo laiko ji vėl reikalauja kremo. Dar svarbu paminėti ir tai, kad šį kremą naudojau vasarą, kai rankų oda mažiausiai reikli.

Sudėtis (INCI): Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Behenyl Alcohol, Glycerin, Tapioca Starch, Cetearyl Glucoside, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*. *- iš natūralių eterinių aliejų.

"Argital" intymios higienos prausiklis – mano pirmoji šio gamintojo bandyta priemonė ir vienintelė, deja, šiame įraše, kuri nusipelnė gerų žodžių.
Nemaža dalis moterų galvoja, kad intymiai higienai pakanka to paties dušo gelio, kaip ir visam kūnui. Aš visgi palaikau ginekologų nuomonę, kad šiai jautriai vietai privalomas specialus prausiklis. Visų pirma – gaminant intymios higienos prausiklius ypač didelis dėmesys skiriamas pH ir sudedamosioms dalims, kad jos būtų itin švelnios. Kadangi makšties pH yra rūgštesnis nei odos, jokiais būdais negalima praustis įprastais dušo geliais ar muilais, kurie išbalansuoja makšties pH, ko pasekoje padaugėja blogųjų bakterijų. Labai svarbu, kad tokioje higienos priemonėje būtų pieno rūgšties (sudėtyje reikia ieškoti užrašo Lactic Acid). Be pastarosios gero intymios higienos prausiklio net neįsivaizduočiau. Tokią priemonę rekomenduoja naudoti ir ginekologai, o ypač toms, kurios turi problemų. Pieno rūgštis padeda sunormalizuoti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.
Grįžkime prie "Argital" prausiklio. Jo sudėtyje, net trečiu numeriu INCI, yra pieno rūgštis – didelis privalumas. Tikrai dažnai pieno rūgštį galima rasti intymiai higienai skirtų prausiklių sudėtyje, bet neretai ji minima pačioje sudėties pabaigoje, kas reiškia, kad jos ten itin mažai. Būtent su šia problema susidūriau ieškodama kokybiško natūralaus ar ekologiško intymios higienos prausiklio. Nors pasiūla tikrai nemaža, "Argital" buvo tik vienas iš kelių, kurie atitiko mano lūkesčius.
Įdomumo dėlei lakmuso popierėliu išmatavau "Argital" prausiklio pH – apie 4, kas yra idealu tokios paskirties priemonei. Sudėtyje švelnios augalinės putojančios medžiagos. Taip pat stiprūs antiseptikai – mirtenių, pipirmėčių, levandinų ir gvazdikėlių pumpurų eteriniai aliejai. Benzoinių stirakų ekstraktas padeda gydyti šlapimo takų infekcijas (pagal Patricia Davis knygą "Aromaterapija nuo A iki Z"), molis švelniai valo, jame gausu mikroelementų.
"Argital" prausiklis yra balkšvos spalvos, gana tirštas. Labai gerai putoja ir kartui pakanka lašelio. Buteliuko kamštelio anga nedidelė, tad lengva išspausti reikiamą prausiklio kiekį. Labai taupiai naudojasi. Kadangi sudėtyje yra pipirmėčių eterinio aliejaus, maloniai vėsina odą. Kvepia gaiviai, bet nestipriai. Tikrai kartosiu ir rekomenduoju!

Sudėtis (INCI): Cocoyl Glutamate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Lactic Acid, Melaleuca Viridiflora Oil*, Mentha Piperita Oil*, Lavandula Hybrida Oil*, Styrax Benzoin Extract, Eugenia Caryophyllus Oil*, Solum Fullonum, Xanthan Gum, Alcohol. *- Iš natūralių eterinių aliejų komponentų: Limonene, Linalool, Eugenol.

"Dr. Bronner's" rankų ir kūno losjonas su levandomis ir kokosais. Kai išsirinkau, teikiau jam labai daug vilčių – jūs pažiūrėkite į sudėtį! Vien aliejai, ekstraktai. Ir ne šiaip kokie pigūs, o tokie kaip kokosų, simondsijų, avokadų, kanapių aliejai, muilamedžio ekstraktas, levandų eterinis aliejus. Jokių kenksmingų, nenatūralių medžiagų. Net ir stipresnių konservantų ar emulsiklių nėra, tik alkoholis, ksantanas ir vitaminas E. Viskas ekologiška, nebandyta su gyvūnais, be GMO ir t.t... Tačiau visas gerumas pasibaigė tik pradėjus jį naudoti. Nors ant odos tepasi lengvai, gan greitai susigeria, o lipnumas jaučiamas tik akimirką, tačiau per porą savaičių jį naudojant labai išsausėjo oda, kažko jai vis trūko. Nėra taip buvę su jokiais kitais kūno kremais. Situaciją ištaisė jau aprašytas ir mano pamėgtas "Logona" kūno sviestas su granatais. Taigi šio "Dr. Bronner's" kūno losjono negalėčiau rekomenduoti ir tikrai nebekartosiu. Visgi paties gamintojo nesinori visiškai nurašyti ir labai smalsu dar išbandyti jų muilus bei dušo gelius, kuriais "Dr. Bronner's" ir garsėja.

Sudėtis (INCI): Aqua, Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Organic Ethyl Alcohol, Organic Persea Gratissima (Avocado) Oil, Organic Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Organic Quillaja Saponaria Extract, Organic Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Xanthan Gum, Tocopherol.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą