2016-10-07

Cinamoninis druskos kūno šveitiklis

Sveikos! Jau esu rašiusi anksčiau, kad kūno šveitiklius kūnui dažniausiai gaminu iš to, ką randu virtuvėje. Ir vos ne kaskart sumaišau vis kitokį. Taip beeksperimentuodama kartais atrandu ir tokių receptų, kuriuos norisi vis kartoti. Tad noriu pasidalinti druskos kūno šveitiklio receptu, kurį gaminau jau kelis kartus.

Apie teigiamą druskos poveikį odai, manau, girdėjo daugelis. Ne veltui grožiui naudojama nuo senų senų laikų. Įtrinimai druska ypač populiarūs pirtyse, populiarėja ir SPA salonuose. Druska ne tik gerai nušveičia negyvas odos ląsteles ir pagerina jos regeneraciją bei kraujotaką, bet ir padeda iš odos pašalinti toksinus, vandens perteklių. Šveitimas/masažas su druska labai gerai turinčioms celiulitą ar jo profilaktikai, padeda stangrinti odą.

Ko reikės?

4 valg. šaukštų su kaupu vidutinio stambumo jūros ar Himalajų druskos,
1 arb. šaukštelio malto Ceilono cinamono (labai kvapnus ir geras šis ekologiškas "Lebensbaum"),
1 valg. šaukšto nerafinuoto aliejaus pasirinktinai,
8 lašų apelsinų eterinio aliejaus,
2 lašų rozmarinų (verbenono chemotipo) eterinio aliejaus.

Aš naudoju Himalajų druską, ideliai tinka šios druskos smulkumas. Anksčiau ilgą laiką kaip pagrindinę šveičiamąją medžiagą gaminant kūno šveitiklius naudojau rudąjį cukrų. Bet iš jo ir naudos gerokai mažiau, ir sutirpsta greičiau nei druska. Odą masažuoti druska galima kur kas ilgiau.

Cinamonas taip pat puiki sudedamoji dalis kosmetikoje: veikia antibakteriškai, prieš uždegimus, jame gausu naudingų medžiagų. Tačiau, jei jūsų oda jautresnė, cinamono galite dėti mažiau arba visai jo atsisakyti. Geriausia pradėti nuo nedidelio kiekio ir stebėti, kaip reaguoja oda.

Esu skaičiusi straipsnį, kuriame buvo rašoma, kad cinamono aromatas skatina atmintį ir pagerina smegenų darbą. Tiesa tai ar ne, bet kartu su apelsinų ir rozmarinų eteriniais aliejais sukuria ypatingai gerą aromatą, kuris nuostabiai pakelia nuotaiką, padeda prabusti bei nusiteikti gerai darbo dienai. Rozmarinas jau klasika tapusiam cinamono ir apelsino duetui suteikia "žvalumo", dėl ko šį kūno šveitiklį man labiausiai patinka naudoti pirmoje dienos pusėje ar prieš darbą, nuostabus ir pasportavus. 

Augalinį aliejų rinkitės nerafinuotą. Mėgiamą ar pagal odos tipą. Tiks ir kone kiekvienoje virtuvėje randamas alyvuogių. Aš šiuo metu naudoju migdolų arba simondsijų. Pasirinkite tą, kuris jums labiausiai tinka.

Kaip gaminti ir naudoti?

Šveitiklį ruošiu iš anksto, keliems kartams. Per laiką ir kvapai geriau susimaišo tarpusavyje. Sumaišau visus ingredientus ir suberiu į stiklinį indelį nuo anksčiau naudoto kremo. Žinoma, tiks ir gražus nedidelis stiklainėlis.

Patogiausia naudoti duše. Nusipraususios šiltu vandeniu, tepkite šveitikliu drėgną odą nuo pėdų ir kilkite aukštyn. Kai visa oda padengta druska, masažuokite sukamaisiais judesiais. Labiau problemines, kietesnės odos vietas, tokias kaip kulnai, keliai, alkūnės, celiulito pažeistos vietos, patrinkite labiau. Po kelių minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Baigusios maudytis dar vos drėgną odą ištepkite kremu.

Šį šveitiklį naudoju 2–3 kartus per savaitę. Po pirmo karto iškart pastebėsite, kad oda tapo švelnesnė, o po kelių savaičių – ir stangresnė. Nors man labiausiai patinka tai, kaip šio kūno šveitiklio aromatas gerai pakelia ūpą.

SVARBU! Kad ir koks puikus šis šveitiklis, reikėtų nepamiršti, kad jautrios ar plonos odos savininkai ir savininkės jį turėtų naudoti atsargiai ir visų pirma išbandyti ant nedidelio odos plotelio. Cinamonas yra stiprus prieskonis ir naudoti reikia jį atsargiai, gali sudirginti, o druska – graužti. Bandant bet kokias naujas kosmetikos priemones, tiek pirktas, tiek pasigamintas namuose, būtina stebėti, kaip reaguoja oda.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą