2014-09-13

"Weleda" prausikliai - kiekvienam metų laikui

Prieš kelis metus susidomėjus natūralia/ekologiška kosmetika mano pirmasis geros sudėties pirkinys buvo "Weleda" firmos kreminis kūno prausiklis. Jeigu gerai prisimenu, šaltalankių. Patiko ir kvapas, ir tekstūra, ir pojūtis nusiprausus. Jis visiškai nesausino odos. Toks pasiteisinęs pirkinys mane paskatino toliau domėtis kosmetika, keisti įprastinę, populiarią į natūralią :) Ačiū "Weleda"!

Apie pačią firmą "Weleda" daug nepasakosiu. Tik paminėsiu, kad gaminama be sintetinių dažiklių, kvapiklių, konservantų, mineralinių aliejų bei kitų naftos produktų, kurie kosmetikoje tikrai nėra reikalingi. Praturtinta įvairių augalų ekstraktais ir aliejais iš ekologiškų bei biodinaminių ūkių. Manau, jog to pakanka, kad būtų galima toliau gilintis į konkrečius produktus :)

Taigi tęsiu apie "Weleda" kūno prausiklius. Odos jie nesausina išties visi. Greičiausiai dėl sudėtyje esančių ypač švelnių augalinių plaunančių medžiagų (Coco-Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate), pagamintų iš kokosų aliejaus ir fermentuoto cukaus. Jie efektyviai ir plauna, ir putoja, tačiau yra švelnūs ne tik odai, bet ir aplinkai. Visi prausikliai yra labai malonios pienelio konsistencijos, pagaminti su aliejais. Iš jų sudėtyje daugiausia yra sezamų aliejaus. Pastarasis sudėtyje yra antras arba trečias pagal kiekį komponentas. Nesu aptikusi jokių kitų kūno prausiklių, kurių sudėtyje aliejų pagal kiekį būtų tiek daug. Tai dar viena iš priežasčių, kodėl jie nesausina odos. Mane tai labiausiai ir sužavėjo, kadangi kiti, kad ir ekologiški prausikliai, sausindavo. Dabar "Weleda" kūno prausiklių nekeisčiau į nieką :)

O kvapai... Visi natūralūs, labai skirtingi ir tinkantys kiekvienam metų laikui. Kaskart perku vis kitokį, tad neatsibosta :) Dabar vonioje stovi "Weleda" prausiklis su granatais. Jį pirkau pirmą kartą. Puikus kaip ir visi kiti, tik šis kiek prabangesnis, turtingesnė sudėtis. Kvapas neapsakomai nuostabus. Net sunku su kažkuo palyginti! Kvapas granatų gal ir neprimena, tačiau sudėtyje yra granatų sėklų aliejaus, kuris garsėja stipriomis antioksidacinėmis savybėmis ir skatina odos ląstelių atsinaujinimą. Taip pat sudėtyje yra sezamų aliejaus (kuris turi valomųjų savybių, stimuliuoja kraujotaką), makadamijų, saulėgrąžų aliejų, sorų, raudonųjų dumblių (karagenino), saulėgrąžų žiedlapių ekstraktų. Ir jokios chemijos! Puikus pasirinkimas prabangiam rudeniui :)

Granatų dušo prausiklio sudėtis (INCI): Water (Aqua), Coco-Glucoside, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycerin, Fragrance (Parfum)*, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Petal Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*.
*- iš natūralių eterinių aliejų

Žiemą, kai gamta nurimusi, miega, tos ramybės norisi ir pačiai. Tada renkuosi levandų kūno prausiklį. Juo praustis ypač malonu vonioje. Sudėtis paprastesnė, bet ne prastesnė. Sezamų ir levandų aliejai, raudonųjų dumblių ekstraktas. Kaip teigia gamintojai, šiuose dumbliuose gausu įvairių mineralų; jis minkština odą, taip pat teigiamai veikia esant įvairiems uždegimams. Levandų aromatas ramina, padeda esant stresinėms situacijoms.

Levandų dušo prausiklio sudėtis (INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Geraniol*.

Pavasarį, kai atgimsta gamta, viskas pradeda žydėti, su mielu noru renkuosi rožių prausiklį. Sudėtyje vėlgi yra sezamų aliejaus, raudonųjų dumblių ekstrakto, o išskirtiniu jį padaro erškėtrožių sėklų aliejus ir damaskinių rožių ekstraktas. Erškėtrožių sėklų aliejus turtingas antioksidantų (vitaminų A ir E) - padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir skatina naujų odos ląstelių augimą. Erškėtrožių sėklų aliejuje taip pat yra itin daug linolo ir linoleno riebiųjų rūgščių, kurios gerina odos elastingumą, maitina. Kvapiųjų damaskinių rožių aliejus ypač vertingas, jame randama net apie 400 komponentų. Jis teigiamai veikia ir kūną, ir emocijas. Skatina vidinį atsipalaidavimą, harmoniją, turi odą gydančių ir antiseptinių savybių.

Rožių dušo prausiklio sudėtis (INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Rosa Moschata (Rosehip) Seed Oil, Rosa Damascena (Rose) Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Eugenol*.

Vasarą norisi gaivos. "Weleda" citrinų prausiklis ypač maloniai atgaivina, pažadina. Sudėtyje esantis citrinų aliejus stangrina odą, tonizuoja.

Vasarą ar jau rudenėjant mėgstu ir šaltalankių prausiklį. Kvapas saldesnis nei citrinų, tačiau jaučiama rūgštumo užuomena. Šaltalankių sėklų aliejus laikomas vienu iš vertingiausių: turi daug nesočiųjų riebalų rūgščių (įskaitant ir linolo bei linoleno rūgštis), karotinoidų, vitamino E. Šis aliejus padeda apsaugoti odą nuo kenksmingų UV saulės spindulių ir laisvųjų radikalų daromos žalos, turi priešuždegiminių savybių. Kaip ir visuose kituose prausikliuose, šių dviejų sudėtyje taip pat yra sezamų aliejaus ir raudonųjų dumblių ekstrakto.

Rožių dušo prausiklio sudėtis (INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citral*.

Šaltalankių dušo prausiklio sudėtis (INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Fragrance (Parfum)*, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Citral*.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą