2016-09-24

"La Mav" – mano pirmasis BB kremas

Nors BB kremo žvalgiausi jau seniai, sunku buvo išsirinkti. O šis mano kosmetinėje atsidūrė atsitiktinai, "La Mav" BB kremą gavau dovanų iš "BioEco". Tačiau, nepaisant to, pažadu be reikalo liaupsių nerašyti, bus ir kritikos. Tiesa, nelabai karčios, nes "La Mav" BB kremas jau keliauja į mano mėgiamiausių kosmetikos priemonių skiltį ir džiaugiuosi turėjusi progą jį išbandyti.


BB kremai laikomi daugiafunkcinėmis universaliomis priemonėmis, kurios ne tik maskuoja, bet ir drėkina, apsaugo nuo saulės, veikia prieš senėjimą. Visą tai žada ir "La Mav" gamintojas. Šis BB kremas:
- skirtas pigmentuotai, netolygiai, brandžiai odai;
- tinkamas visiems odos tipams ir atspalviams;
- suteikia 24 val. drėkinimą;
- turi natūralią apsaugą nuo saulės SPF 15, su titano dioksidu;
- su vitaminu C ir erškėtrožių aliejumi;
- sudėtyje hialurono rūgštis, kofermentas Q10 (nors keista, kad gamintojas savo aprašyme to itin neakcentuoja);
- ekologiškas;
- be toksinių ir kitų pavojingų medžiagų;
- tinka veganams;
- nebandyta su gyvūnais.

Mano pastebėjimai ir įvertinimas

Prisipažinsiu, nenusimanau ypatingai daug apie makiažo priemones. Tiesiog trūksta praktinės patirties – labai retai dažausi. Esu iš tų, kurioms gaivi ir švari, neapkrauta oda kur kas svarbiau nei trūkumų užmaskavimas. Tad geriausiai jaučiuosi pasitepusi tik įprastu dieniniu kremu, nors slėpti tikrai būtų ką, mano oda nėra tobula. Tačiau retkarčiais atsiranda progų ar tiesiog dienų, kai bet kokius trūkumus norisi paslėpti. Man svarbu, kad naudojama pudra ar BB kremas ne tik gerai atliktų savo darbą, t.y. maskuotų bei sulygintų veido odos spalvą, bet ir tai, kad tos priemonės nejausčiau ant odos – jokio diskomforto.

Pažintis su "La Mav" BB kremu buvo įdomi ir kiek užtruko, kol jį prisijaukinau bei išmokau tinkamai naudoti.  Anksčiau ilgą laiką naudojau tik "Dr. Hauschka" skystą pudrą kartu su biria pudra. Tad naująjį BB kremą vis norėjosi lyginti su pastarąja.

"Inika" šepetėlis labai tinka skystai pudrai ir BB kremui tepti
"La Mav" BB kremas subtiliame baltame buteliuke su patogia vakuumine pompa. Vidutinio skystumo. Kvapas labai lengvas, vos juntamas ir visiškai neerzinantis. 

Šį BB kremą naudoti bandžiau įvairiais būdais: ir vieną, prieš tai nenaudojant jokios kitos kosmetikos, ir po dieninio kremo, ir su pirštais, ir su šepetėliu... Nors prieš tai apie šią priemonę teko nemažai skaityti atsiliepimų, kad daug kas tepa tiesiog pirštais (taip vaizduojama ir mokomajame filmuke), visgi vienareikšmiškai man pasiteisinęs būdas – tepimas šepetėliu. Naudoju "Inika" firmos storą Kabuki šepetėlį su tankiais sintetiniais šereliais. Kremas juo daug geriau pasiskirsto nei pirštais. Lengviau ir odą padengti plonesniu BB kremo sluoksniu. Visada prieš tepdama jį naudoju ir kasdienį veido kremą, nes drėkinimo vien iš BB kremo mano sausėti linkusiai odai nepakanka. Taip naudojant šią priemonę užtikrintai oda lieka lengva ir neapkrauta.

Kadangi "žiauriai" nemėgstu storo pudros sluoksnio ir stipriai maskuojančių priemonių (kurios turbūt labiau tiktų ne kasdienai, o grimui), mane absoliučiai tenkina, kaip šis BB kremas maskuoja. Ir tai jis daro išties gerai. Visi paraudimai, patamsėjimai, strazdanos lengvai pasislepia. Oda lieka vientisesnės spalvos. Šiek tiek palygina ir nelygimus bei didesnes odos poras, tačiau nežymiai. Tad pradėjusi naudoti "La Mav" BB kremą, įprastą "Dr. Hauschka" skystą pudrą nustūmiau į šalį, nes makiažas šiuo BB kremu daug lengvesnis, oda visiškai neapkraunama. Jausmas beveik toks, kaip jokios papildomos priemonės be dieninio kremo ir nebūčiau tepusi. O vaizdelis geresnis

Dar būtina aptarti ir spalvą. Jos intensyvumas gali nustebinti. Niekaip nepavyko nuotraukose pagauti tikrosios šio BB kremo spalvos. Iš tikrųjų ji šviesesnė ir ne tokia oranžinė. Bet vis tiek intensyvi. Tačiau užtepus ant odos, kaip ir žada gamintojas, kremo spalva gan greitai prisitaiko prie odos atspalvio. Mano oda pakankamai šviesi ir, kadangi šis kremas suteikia lengvą įdegio įspūdį, man jis tinkamiausias vasarą bei rudenį, kai oda dar įdegusi. Visada tepu ir kaklą, kad nesiskirtų nuo veido spalvos.

Dienos bėgyje šis BB kremas išsilaiko gerai, bet odai duoda nepageidaujamą riebų blizgesį (bandžiau ir saulėtą, ir apsiniaukusią, ir lietingą dieną). Tad būtinai makiažo užbaigimui naudoju birią pudrą, kuri suteikia matiškumo.


Apibendrinimas. Man patiko šio "La Mav" BB kremo sudėtis, kuri yra visiškai "švari" ir, manau, įtiktų daugeliui. Lengvai tepasi šepetėliu, gerai pasiskirsto ant odos, gerai sulygina veido odos spalvą ir neapkrauna odos – idealus variantas kasdieniam makiažui.

Mano įvertinimas – 4.5 balo iš 5.

Sudėtis (INCI): *Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Titanium Dioxide, *Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, *Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, *Persea Gratissima (Avocado) Oil, *Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Iron Oxides (CI77492), Tocopherol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Iron Oxides (CI77491), Mica, Iron Oxides (CI77499), Sodium Anisate, *Vanilla Planifolia Fruit Extract, Glycine Soja (Soybean) Oil, *Rosa Eglentaria (Rosehip) Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Hippophae Rhamnoides Seed Oil, Alcohol, Ubiquinone, Ascorbic Acid, Aqua, Cucumis Sativus [Cucumber] Fruit Extract, Malpighia Glabra [Acerola] Fruit Extract, Tin Oxide, Terminalia Ferdinandiana (Kakadu Plum) Fruit Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, *Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract.
* iš Australijos sertifikuotų ekologinių ūkių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą