2017-03-18

MG šalavijų tonikas ir prausiklis – praeitos vasaros eksperimentas

Šį kartą kosmetikos apžvalga dalinuosi gerokai gerokai vėliau nei parašiau tekstą. Praeitą vasarą dariau eksperimentą, kuris užsitęsė iki vėlyvo rudens. Tad pamaniau, kad bus daug aktualiau, jei šiomis savo įžvalgomis ir pastebėjimais pasidalinsiu tinkamesniu metu, kai vėl artės šiltasis metų laikas

Taigi, susipažinkite – „Martina Gebhardt“ veido prausimosi pienelis ir tonikas su šalavijais riebiai odai! Mano oda nėra riebi, tačiau šios linijos priemonės tinka ir užterštai odai su išsiplėtusiomis poromis. Kokia ir yra manoji, nors ir priskiriama sausos ar normalios odos tipui. Tad pernai nusprendžiau paeksperimentuoti ir pažiūrėti, kaip vasarą oda reaguos į kiek kitokią kosmetiką.


Žiemą mano oda būdavo kaprizinga, nes nuolat šerpetodavo (dabar tai jau praeitis dėka Lancerio metodo, apie kurį rašiau čia >), o štai vasarą greičiau užsiteršia, dažniau išlenda spuogeliai. Būtent dėl šios priežasties pernai vasarą vedama intuicijos ir uoslės pasirinkau šias dvi priemones su šalavijais.

Trumpai, ką rašo gamintojas: „Šalavijo linijos produktai valo odą ir turi sutraukiantį poveikį. Jie padeda reguliuoti riebalinių odos liaukų veiklą ir atstato natūralų apsauginį odos sluoksnį. Šalavijo linijos produktai rekomenduojami paaugliams, žmonėms turiniems riebią, linkusią į spuoguotumą odą. Taip pat tinka vyrams naudoti po skutimosi, kadangi šalavijas veikia prieš uždegimus, kurie neretai atsiranda skutimosi metu sudirginus odą.“

Kadangi pirma naudojamas prausiklis, pradėsiu nuo jo. Šis „Martina Gebhardt“ prausiklis (150 ml opalinio stiklo buteliukas su dozatoriumi) kaip ir kiti šio gamintojo yra pienelio pavidalo, visiškai be putojimą sukeliančių medžiagų. Šis išskirtinai lengvas. Ir nors skirtas riebiai odai, valo švelniai, neišsausina odos, tačiau nuprausia tikrai gerai. Naudoju įprastai, kaip ir bet kokį kitą prausiklį – lengvais sukamaisiais judesiais masažuoju drėgną odą ir nuprausiu vėsiu vandeniu. Užtenka žirnio dydžio pienelio. Oda lieka minkšta ir švelni.

Bandžiau juo keliskart valyti ir blakstienų tušą. Nuvalo gerai, bet iš „Martina Gebhardt“ prausimosi pienelių tam labiausiai tinka su sviestmedžiu, kuris yra riebesnis ir lengvai bei gerai nuvalo visą makiažą.

Šalavijų pienelio kvapas lengvas žolinis. Tikras šalavijų. Anksčiau jo nemėgau, bet prieš kelis metus šalavijas visgi mane prisijaukino :)

„Martina Gebhardt“ šalavijų prausimosi pienelio sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil°, Lecithin*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract°, Rosa Damascena (Rose) Flower Water°, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Water°, Sambucus Nigra Root Extract°, Magnolia Officinalis Bark Extract°, Camelia Sinensis Leaf Extract°, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Spagyric Essense from Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract°, Aurum, Argentum, Sulfat, Salvia Officinalis (Sage) Oil°, Myrtus Communis (Myrtle) Oil°, Melaleuca Alternifolia Oil*, Linalool**, Limonene**.
o – Demeter
* - sertifikuotas ekologiškas
** - iš eterinių aliejų

Kita priemonė, kurią naudojau – veido tonikas su šalavijais (100 ml opalinio stiklo buteliukas; purkštuką pirkau atskirai). Kvepia vėlgi šalavijais, bet kiek stipriau nei pienelis. Alkoholio šiame tonike yra didžiausias procentas iš visų „Martina Gebhardt“ tonikų, bet kaip skelbia gamintojas – neviršija 7% (paprastai kituose tonikuose naudojama iki 14% alkoholio). Jokio džiovinančio poveikio nepastebėjau. Tonikus įpratau laikyti šaldytuve, tad tiesiog maloniai gaivino odą po prausimosi.

„Martina Gebhardt“ šalavijų prausimosi pienelio sudėtis (INCI): Aqua (Water), Alcohol°, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract°, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Extract°, Plantago Lanceolata (Plantigin) Leaf Extract°, Spagyrische Essenz von Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract°, Gold, Silver, Sulfur, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Oil°, Melaleuca Ternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Citrus Limonum Peel Oil°, Linalool**, Limonene**,  .

Apibendrinimas

Tai gi, svarbiausias klausimas: ar eksperimentas pasiteisino ir ar vasarą mano sausai/normaliai, bet tuo pačiu greitai užsiteršiančiai odai tiko „Martina Gebhardt“ riebiai odai skirtos priemonės?

Atsakymas – TAIP! Ir jau planuoju šias abi priemones vėl pirkti ir naudoti ateinančią vasarą. Prausiklis patiko, nes yra lengvesnis ir visai nesausindamas gerai nuprausia. Tuo pačiu neapkrauna odos, kai vasarą ir prakaituojama labiau. Tačiau vėstant orams ir besibaigiant pieneliui rudens pabaigoje visgi pasigedau kiek riebesnio prausiklio. Nors šiltuoju metų laiku buvo idealus.

Abiejų priemonių užteko beveik pusmečiui (!). Toniką baigiau naudoti kiek anksčiau ir šalavijų pienelį naudoti pabaigiau jau turėdama kitą toniką. Tai leido pastebėti, kad būtent „Martina Gebhardt“ šalavijų tonikas gan matomai sumažindavo poras ir ne taip greitai atsirasdavo inkštirų.

Išties puikios kosmetikos priemonės, kurias drąsiai rekomenduoju ateinančiai vasarai, jei ir Tave vargina didelės poros ir greitai užsiteršianti oda 😉 Pabandyk, gal tiks ir Tau. Kadangi „Martina Gebhardt“ produktų esu jau išbandžiusi išties daug, jei kas domina, klausk – papasakosiu :)

3 komentarai:

  1. Vis planavau išbandyti šalavijų lengvą veido kremą. Dabar jau tikrai reiks pirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuos, kad tiks ;) O kokio tipo jūsų oda?

      Panaikinti
    2. Mišri (T zona gana riebi, skruostai šiek tiek linkę sausėti), probleminė. Vasarą labai suriebėja. Turėjau tik pirmą pažintį su šia kosmetika, bandžiau alavijų kremą, kuris man šiek tiek per sunkus, bet tikrai labai malonus. Manau, kad lengvas šalavijų kremas turėtų man tikti :)

      Panaikinti