2016-06-09

Kremas nuo saulės, kuris nepabalina odos

Nors vasara Lietuvoje jau kaip reikiant įsibėgėjusi ir ne vieną savaitę visus lepino saule, aš dar tik trumpai savaitėlei iš giliausio spintelės kampo buvau spėjusi išsitraukti kremą nuo saulės. Tiesa, ir vėl jį padėti atgal. Sąmoningai vengiu vidudienio kaitrios saulės, bet visada stengiuosi ir "sveiku protu" pagaudyti jos spindulių dėl vitamino D, kadangi man jo nuolat trūksta (kaip, deja, ir nemažai daliai Lietuvos gyventojų) ir jokie papildai man asmeniškai nepadeda, išskyrus saulutę.

Tačiau ilgiau būnant ant saulės, trūksta jums vitamino D ar ne, kremo su SPF tikrai reikia. Jau antrą vasarą naudosiu "Töpfer" ekologišką apsauginį kremą nuo saulės (apsaugo nuo UVA ir UVB, sertifikuotas Ecocert), kurio SPF net 50! Ir tai ne vienintelė priežastis, kodėl šiai priemonei noriu skirti atskirą įrašą. Daug pliusų, kuriuos tuoj tuoj išvardinsiu.

SPF 50 apsauga yra tikrai daug. Ypač gyvenantiems Lietuvoje ir kitose panašių platumų šalyse ar šiauriau, kur saulės ne tiek jau ir daug turime per metus. "Töpfer" gamina kosmetiką jautriai kūdikių odai, kam šis kremas ir sukurtas, tačiau tikrai tinkamas visai šeimai.
Kadangi man asmeniškai tokios stiprios apsaugos nereikia, šį kremą, kaip man kosmetologė ir rekomendavo, maišau kartu su naudojamu kasdieniu pieneliu arba kokosų aliejumi. Susimaišau tik tam kartui, kiek iškart sunaudosiu. Taip ir kremo užtenka kur kas ilgiau, ir įdegu šiek tiek, bet niekada nenusvylu. Nemaišau su niekuo tada, kai saulė labai kaitri ir reikia stipriai apsaugoti pečius, nosį, apgamus...

Šis kremas pagamintas tik su mineraliniais filtrais. Tai reiškia, kad sudėtyje esantys mineralai veikia tarsi veidrodis ir atspindi saulės UV spindulius. Jau daug metų naudoju tik tokiu principu veikiančius saulės kremus. Jei tokio po ranka nėra, manau, geriau jokio nei su cheminiais filtrais. Daugiau nesiplėsiu, kadangi šia tema prirašyta tikrai nemažai straipsnių, pvz., vienas jų ČIA.

"Töpfer" kremas nuo saulės yra standžios konsistencijos, baltos (šiek tiek į gelsvumą) spalvos. Kas yra naudoję natūralius kremus nuo saulės su mineraliniais filtrais, turbūt gerai žinote, kad dažnai tokie kremai labai sunkiai tepasi ir oda nuo jų lieka balta. Dėl ko tokie kremai dažnai būna nustumiami į šalį kremų su cheminiais filtrais. Bet tai jau turbūt praeitis. Nes šis "Töpfer" kremas net ir su tokia stipria apsauga tepasi pakankamai lengvai (lyginant su kitais tokio tipo kremais) ir nepalieka jokio baltumo – didelis pliusas. Patvirtinimui nuotrauka žemiau: kairėje matote, kaip atrodo šio kremo žirnis, dešinėje – ranka su jau išteptu kremu.
















Pasitepus oda iš pradžių kiek blizga ir jaučiasi ant odos menkas lipnumas, tarsi oda būtų padengta plona plėvele, tačiau neilgam – kremas pakankamai greitai susigeria. Oda lieka minkštesnė ir švelnesnė. Tik veidui nelabai mėgstu naudoti šį kremą – per riebus. Tad dažniausiai veido srityje pasitepu tik nosį, o geriausiai saugo skrybėlė

Gamintojas ant pakuotės įspėja "Venkite tiesioginio kremo sąlyčio su drabužiais – gali tepti". Tačiau nepastebėjau, kad būtų kada kas nors išsitepę. Žinoma, pasitepusi kremu nepuolu iškart rengtis, leidžiu, kad kremas kiek įsigertų. Šis įspėjimas, aišku, parašytas apsidraudimui greičiausiai dėl sudėtyje esančių aliejų.

Kalbant apie sudėtį, gamintojas dar pabrėžia, kad šis kremas:
Be jokių aromatinių medžiagų. Sudėtyje nėra sintetinių kvapų, dažiklių, konservantų, žaliavos iš mineralinių aliejų. Be alkoholio. Praturtintas augaliniais aliejais, tarp jų ir vertinguoju sviestmedžių aliejumi. Tinka veganams.

Sudėtyje absoliučiai visos sudedamosios medžiagos yra natūralios. Iš aliejų sudėtyje yra: sojų, sviestmedžių, alyvuogių, karanja (Pongamia glabra), rapsų, šaltalankių, simondsijų, makadamijų, ryžių sėlenų, nakvišų. Kurie maitina, drėkina, apsaugo nuo laisvųjų radikalų ir visaip kitaip teigiamai veikia odą.

Sudėtis (INCI): Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl -2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl -3, Diisostearate, Aqua, Glycine Soja Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Glycerin, Olea Europea Fruit Oil*, Pongamia Glabra Seed Oil*, Glyceryl Oleate, Tricaprylin, Canola Oil, Hippophae Rhamnoides Oil*, Simmondsia Chinensis Oil*, Macadamia Ternifolia Oil, Oryza Sativa Bran Oil, Oenothera Biennis Oil*, Tocopherol, Bisabolol, Mica, Lecithin, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Magnesium Sulfate, Alumina (Corumdum), Dipotassium Glycyrrhizate. *- iš ekologinių ūkių.

Vienintelis nepatikęs dalykas – tai kvapas. Kiek teko uosti "Töpfer" kosmetikos priemones kūdikiams, daug kas kvepia švelniai vanile, o štai šio kremo nuo saulės kvapas man primena šiltai pastovėjusį sviestą... Ir kvapas išsilaiko gan ilgai, tad kieno uoslė jautresnė, gali nelabai patikti. Bet... Kaip visada – kvapą tikrai sunku komentuoti, gal kitam jis pasirodys visai malonus. Aš ir pati jau prie jo pripratau

Dar verta paminėti "Töpfer" kremo nuo saulės pakuotę, kuri tikrai patogi. Visų pirma – kremo buteliuke yra 50 ml, vadinasi galima įsimesti ir į rankinį bagažą skrendant lėktuvu. Ir šiaip kur keliaujant neužima daug vietos. Kadangi nesu mėgėja didelių buteliukų, man tai pakankamai svarbu. Saugi pakuotė – ne tūbelė, tad neištrykš kremas rankinėje. Su vakuuminiu dozatoriumi/pompa – lengva išspausti nedidelį kiekį ir kremas garantuotai bus išnaudotas buteliuke iki paskutinio lašelio.

Rekomenduoju išbandyti šį "Töpfer" kremą nuo saulės ir linkiu auksinio saugaus įdegio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą