2016-05-15

BLITZ - kelios trumpos kosmetikos apžvalgos

Sveiki! Be galo laukiu tikros vasaros, atostogų ir ilgų šiltų savaitgalių gamtoje, kai nė minties nebus sėsti prie kompiuterio. Kadangi vasarą planuoju beveik nerašyti į tinklaraštį ir daugiau laiko savanaudiškai skirti tik sau (reikia ir man, ir jums pailsėti), o papasakoti dar yra apie ką, sugalvojau naują apžvalgų skiltį BLITZ, kurioje apie kosmetiką rašysiu trumpai ir be didelių išvedžiojimų - tik pliusai ir minusai, kuriuos pastebėjau naudodama. Kai kokią nors priemonę "įsimyliu", visiškai nesunku apie ją pripyškinti ilgą tekstą, tačiau kai laiko mažai arba kai priemonė nei patinka, nei nepatinka, o pasidalinti atsiliepimais norisi - štai kam ir bus skirta ši skiltis.



Ekologiškas "EcoCosmetiks" pieštukinis dezodorantas, sertifikuotas Ecocert. Sveikatai ir aplinkai draugiška, 100% natūrali sudėtis, kurioje, žinoma, aliuminio druskų nėra. Nebandyta su gyvūnais, tinka veganams. Man patinka pakuotė: patogu paimti į ranką, apačioje yra ratukas, kurį pasukus, dezodorantas lengvai tiek išsisuka, tiek susisuka atgal. Kvapas labai gaivus (jei neklystu, kvepia taip, kaip ir visi kiti šio gamintojo gaminiai) ir ganėtinai universalus. Labiau gal priskirčiau moterims, bet pasitepus kvapo greitai nelieka, tai jokio skirtumo, kas jį naudos.

Paties prakaito nesulaiko, kaip ir visi kiti natūralūs dezodorantai - kas labai gerai, nes prakaituoti reikia! Deja, prakaito kvapą asmeniškai man sulaiko gan trumpai, maždaug 3 valandom. Tad jį naudoju tik namuose ir tik tada, kai fiziškai daug nejudu. Tačiau - kaip minėjau jau ne kartą - dezodorantą sunku rekomenduoti ar nerekomenduoti, nes kaip gerai jis tiks yra be galo individualu, nes kiekvieno žmogaus odos mikroflora labai skirtinga.

Sudėtis (INCI): Glycerin, Aqua, Alcohol, Sodium Stearate, Olea Europaea Leaf Extract *, Malva Sylvestris Extract *, Triethyl Citrate, Salix Alba Bark Extract, Chlorella Vulgaris Extract, Parfum, Limonene, Linalool, Citronellol. * - iš ekologinių ūkių.



Biodinaminis (sertifikuotas demeter) "Martina Gebhardt" medetkų kremas sukurtas kūdikiams ir vaikams, bet puikus ir suaugusiems. Pas mus namuose visada yra kokio nors medetkų kremo ar balzamo. Labai praverčia, kai reikia raminti ir gydyti odą. Šis kremas riebus, ne kartą gelbėjo žiemą šaltu oru, o taip pat įvairiems bėrimams bei sudirgimams raminti, odai stipriai maitinti. Tik kai kuriems gali nepatikti, kad gan sunkiai susigeria, bet kai odai reikia pagalbos, tai neturi didelės reikšmės. Kvapas švelnus, neįkyrus. Patiko.

Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil°, Lanolin, Cera Alba° (Beeswax°), Calendula Officinalis Flower Extract°, Rosa Damascena Flower (Rose) Water°, Sambucus Nigra (Elder) Root Extract°, Magnolia Officinalis Bark Extract*, Camellia sinensis (Tea) Leaf Extract, Spagyrische Essenz von Calendula Officinalis Flower Extract°, Gold, Silver, Sulfur, Tocopherol.
o - demeter, * - sertifikuotas ekologiškas, ** - iš eterinių aliejų.



Natūralus "Uoga uoga" lūpų blizgis "Plunksna". Šiaip šį gamintoją mėgstu. Deja - ne šį kartą, nes be geros sudėties nieko daugiau gero pasakyti negaliu apie blizgį. Pirma bėda - pakuotė. Jau parduotuvėje mačiau, kad paguldyti testeriai apibėgę, bet vis tiek pirkau ir rizikavau. Gerai, kad savąjį laikiau paguldytą spintelėje, o ne rankinėje, nes pagulėjęs ir manasis apibėgo. Tad dabar laikyti tenka tik spintelėje ir tik pastatytą. Jokių šansų pasiimti su savimi rankinėje - erzina.

Nepatiko ir spalva. Užtepus ant rankos dar matėsi šioks toks atspalvis, bet ant lūpų atrodo tarsi būčiau pasitepusi bespalviu. Beveik nėra nei spalvos, nei žėrėjimo. "Nusivalgo" taip pat ganėtinai greitai. Kvapas... Nežinau, apie ką jis, bet manęs visai nesužavėjo taip pat.

Sudėtis (INCI): Ricinus Communis Seed Oil (ricinų aliejus), Glycine Soja (sojų pupelių vaškas), Vegetable Glycerine (augalinis glicerinas), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (saldžiųjų migdolų aliejus)*, Rubus Idaeus Seed Oil (aviečių sėklų aliejus)*, Squalane (alyvuogių skvalenas), Macadamia Ternifolia Oil (makadamijų aliejus)*, Cera Flava (bičių vaškas), Copernicia Cerifera Wax (braziliškų palmių vaškas), Moringa Oleifera Seed Oil (moringų aliejus), Simmondsia Chinensis Oil (simondsijų aliejus)*, Ribes Nigrum Fruit Extract (juodųjų serbentų ekstraktas), Tocopherol (vitaminas E), Alcohol (alkoholis), Aroma (eterinių aliejų mišinys), Limonene**, Linalool**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**, Mica: CI 77019 (žėrutis), Titanium Dioxide: CI 77891 (titano dioksidas), +/-Iron Oxides: CI 77492, CI 77491 (geležies oksidai).
* - išauginta ekologiškame ūkyje, ** - įeina į eterinių aliejų sudėtį.



"Aubrey" universalus tirpsmo vandens veido tonikas su fragonijomis, sertifikuotas NSF (ne mažiau 70% ekologiškų ingredientų) ir Quality Assurance International. Tinka visų tipų odai. Sudėtyje daug vertingų medžiagų. Yra ir alkoholio, bet jo visiškai nesijaučia. Kvapas gėliškas, švelnus. Purškia malonia dulksna. Dar vienas pliusas - buteliukas 100 ml, lengvas, plastikinis, tad patogu pasiimti į keliones lėktuvu. Kažkokiu labai ypatingu poveikiu neišsiskyrė, bet naudoti jį malonu, puikiai tinka tiek odos paruošimui prieš tepant kremą, tiek odos drėkinimui visos dienos bėgyje. Nėra brangus, retkarčiais tikrai naudosiu šį toniką.

Sudėtis (INCI): Aqua, aloe barbadensis leaf juice*, leuconostoc/radish root ferment filtrate, glycerin*, agonis fragrans branch/leaf oil, alcohol, lecithin, aesculus hippocastanum (horse chestnut) extract, calendula officinalis extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, melissa officinalis flower/leaf/stem extract, humulus lupulus (hops) flower extract, foeniculum vulgare (fennel) seed extract. * - iš ekologinių ūkių.


"Aubrey" atstatomoji plaukų kaukė su melsvadumbliais, sertifikuota NSF ir Quality Assurance International. Sudėtis itin turtinga. Susidomėjau apie ją perskaičiusi kelis gerus atsiliepimus. Hm... Deja, bet man ji tapo kažkokiu nesusipratimu.

Naudojimo instrukcija skamba taip: tepkite ant išplautų, drėgnų plaukų nuo viršugalvio link plaukų galiukų. Palaukite 15 min., tada išskalaukite.

Kaukė gan skalsi, lengvai tepasi ir pasiskirsto ant drėgnų plaukų. Pagal instrukciją naudojau pirmus tris kartus. Dar tiek pat bandžiau ją laikyti trumpiau bei ilgiau. Ir rezultatas visada buvo toks pats: labai sunkiai išskalaujama ir apsunkina plaukus tiek, kad net tą pačią dieną plaukai atrodo susiriebalavę ir nepurūs. Tad ją darydavau tik kai neplanuodavau niekur eiti. Kitądien būtinai tekdavo vėl trinkti galvą.

Galiausiai neištvėrusi pabandžiau tiesiog plaukus sudrėkinti vandeniu (neplauti šampūnu), ištepti kaukę, palaikyti 15 min. ir galiausiai gerai išskalauti vandeniu ir išplauti šampūnu. Šis naudojimo būdas pasiteisino. Plaukai blizga, yra švelnūs, gražiai krenta, bet... Ši plaukų kaukė brangi (ilgiems plaukams užtenka maždaug 10 kartų, tad vieno karto kaina apie 1.50 euro) ir tiek pat gerą (jei ne geresnį) efektą suteikia paprasčiausios aliejinės plaukų kaukės su eteriniais aliejais, o jei dar kiaušinio trynį ar avokado minkštimo įdedu - geriau už bet kokias pirktines kaukes.

Ši "Aubrey" plaukų kaukė yra atnaujintos sudėties, anksčiau buvo kitokia, o atsiliepimus ir buvau skaičiusi apie anksčiau gamintą kaukę. Būtų labai įdomu išgirsti palyginimus, kas bandėte abi. Beje, ankstesnės kvapas daug kam nepatiko, bet man ši net labai kvepia!

Sudėtis (INCI): Aloe barbadensis leaf juice*, aqua, cetyl alcohol (from coconut), brassicyl isoleucinate esylate, caprylic/ capric triglyceride, olea europaea (olive) fruit oil*, brassica alcohol, butyrospermum parkii (shea) butter*, mangifera indica (mango) seed butter, glyceryl caprylate, aphanizomenon flos-aquae powder* (blue green algae), tocopherol (vitamin E), gluconolactone, arginine, fragrance**, citrus grandis (grapefruit) extract, glycerin, ascorbic acid (vitamin C), sodium benzoate (food-grade preservative).
*- iš ekologinių ūkių, **- natūralus mišinys, gaunamas iš eterinių aliejų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą