2016-06-16

"Aubrey" šampūnas ir kondicionierius Rosa Mosqueta – įsimylėjau

Sveikos! Šį kartą papasakosiu apie obuoliukus, kurie lydėjo ir džiugino mane visą visą pavasarį. Taigi, kaip ir žadėjau – rašau apie itin gerą įspūdį palikusius "Aubrey" Rosa Mosqueta linijos šampūną ir kondicionierių. Viskas prasidėjo nekaltu mėginuku ir išaugo į didelę meilę... Tada tik ką buvau nusidažiusi plaukus po ilgos pertraukos ir dairiausi kažko, kas labiau juos palepintų.

Kosmetikos gamintojas "Aubrey" iš kitų gamintojų išsiskiria plačiu asortimentu, ryškiomis spalvomis ir dar ryškesnėmis sudėtimis, kurios tikrai įspūdingos –  pripildytos daugybe naudingų aliejų ir ekstraktų, iš kurių yra ir visiems gerai žinomų, ir egzotiškų. Šio gamintojo sudėtims tikrai negalioja taisyklė – jei priemonė natūrali/ekologiška, tai sudėtyje bus vos kelios sudedamosios dalys. Tiems, kas myli gamtą, bus svarbu ir tai, kad ši kosmetika nebandyta su gyvūnais, daugelis produktų tinka veganams ar bent jau vegetarams. Perdirbamos pakuotės, o patys produktai biologiškai suyrantys. Viskas, kuo gali pasirūpinti atsakingas gamintojas.



Pradėkim nuo "Aubrey" drėkinamojo šampūno su erškėtrožių Rosa Mosqueta aliejumi. Nuomonė pabandžius iš miniuko nepakito ir išnaudojus pilną pakuotę. Simpatijos jam tik dar labiau sustiprėjo!

Man kaip visada  – vienas iš svarbiausių kriterijų renkantis kosmetiką yra sudėtis. Šis šampūnas sertifikuotas natūralios kosmetikos sertifikatu BDIH. Pakankamai stiprus ir patikimas ženklas. Sudėtyje nėra jokių kenksmingų medžiagų, tokių kaip parabenai, sintetiniai kvapikliai, dažikliai ir pan., jokių aršių putojimą sukeliančių medžiagų, pvz., visiems gerai žinomų SLS ar SLES. Kaip ir minėjau – "Aubrey" sudedamųjų dalių sąrašas gan ilgas, ne išimtis, žinoma, ir šis šampūnas. Jame gausybė įvairių plaukus puoselėjančių aliejų bei ekstraktų. Šampūnas tinka visų tipų plaukams, bet ypač rekomenduojamas dažytiems, nes padeda išsaugoti spalvą. Ant buteliuko yra ženkliukai, kad tinka veganams ir kad priemonė yra be glitimo, kas svarbu ypač jautriems glitimui.

Kvepia kuo tikriausiais obuoliais. Išties šio šampūno aromatas man vienas nuostabiausių iš kada nors uostytų ekologiškų šampūnų. Tačiau tie, kas mėgsta nuo plaukų besidriekiančius kvapų šleifus, gali nusivilti, nes plaukuose tas dieviškas obuolių kvapas beveik neužsilieka. Jie tiesiog kvepia švara.

Šampūnas balkšvos spalvos, konsistencija prie skystesnių, tačiau naudojasi pakankamai taupiai, nes kaip natūralus šampūnas putoja tikrai gerai. Mano ilgiems plaukams pakanka vieną kartą įsipilti į delną. Antrąkart trinkti prireikia nebent tada, kai bandau išplauti aliejinę kaukę. Tiesa, šis šampūnas iš antro karto tai ir padaro, puikiai išplauna aliejus. Tenkino ir tai, kad plaukai greičiau nesiriebalavo ir galėjau juos trinkti kaip ir įprastai, kas dvi dienas.

Plaukai po plovimo lieka ne tik švarūs, bet ir blizga, gražiai krenta, nesukritę – neturiu jokių priekaištų. Tiek pat puikiai atrodė net ir po šampūno nenaudojant kondicionieriaus (įdomumo dėlei bandžiau keletą kartų). Gamintojas rašo, kad šis "Aubrey" šampūnas drėkina, maitina ir stiprina. Nežinau, ar gerų plaukų dažų, ar gero šio šampūno, ar gero kondicionieriaus dėka, bet po plaukų šviesinimo plaukų būklė visiškai nepablogėjo.

Sudėtis (INCI): Aqua, lauryl glucoside** (from coconut/beet sugar), oryza sativa (rice) extract*, decyl glucoside** (from coconut/corn sugar), sodium lauroyl lactylate (plant source), sodium cocoyl hydrolyzed soy protein§, aloe barbadensis leaf juice*, alcohol denat. (38b, lavender), leuconostoc/radish root ferment filtrate, fragrance***, glyceryl caprylate, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, rosa rubiginosa (Rosa Mosqueta®) seed oil*, glycerin, citrus grandis (grapefruit) extract, glyceryl undecylenate, sodium phytate, ascorbic acid (vitamin C), xanthan gum, tocopherol (vitamin E), malus domestica (apple) fruit cell culture extract, equisetum hyemale (horsetail) extract, tussilago farfara (coltsfoot) leaf extract, cinnamyl alcohol◊ , citral◊ , geraniol◊ , hydroxyctronellal◊ , limonene◊, linalool◊.
* - iš ekologinių ūkių, ** - ne genetiškai modifikuota, *** - natūralus mišinys, gaunamas iš eterinių aliejų, § - iš ekologiškų sojų produktų; ne genetiškai modifikuota, ◊ - iš natūralių eterinių aliejų.


Toliau  – „Aubrey“ ekologiškas maitinamasis kondicionierius su erškėtrožių Rosa Mosqueta aliejumi. Anksčiau ilgą laiką jokio nuplaunamo kondicionieriaus nenaudojau, užtekdavo anksčiau aprašyto purškiamo "Aubrey" kondicionieriaus (tiesa, jo pakuotė ir sudėtis dabar pasikeitę). Bet vėlgi – dažytus plaukus norėjosi palepinti kuo labiau. Ir visiškai nesuklydau jį nusipirkdama, kadangi dažytus plaukus pradėjo velti net anksčiau naudoti ir visai plaukų nevėlę šampūnai. Jau aprašytas "Aubrey" šampūnas irgi buvo ne išimtis, todėl šis kondicionierius net labai buvo vietoje ir laiku, tik ištepus juo plaukus iškart visus mazgus išnarplioja.

Kondicionierius ekologiškas, sertifikuotas ne tik jau minėtu BDIH, bet ir kelis ženklus apjungiančiu Cosmos Organic sertifikatu, o taip pat NSF, kuris užtikrina, kad kosmetikos priemonėje yra ne mažiau 70% ekologiškų ingredientų. Tad ir kondicionieriaus sudėtis be visokių nereikalingų ar net kenksmingų priedų. Tinka veganams. Kaip ir šios linijos šampūnas, tinka visų tipų plaukams, bet labiausiai rekomenduojamas dažytiems.

Kvapas malonus gėliškas. Taip pat plaukuose ilgai neužsiliekantis. Manau, kad tai nei minusas, nei pliusas, nes man asmeniškai svarbiausia, kad priemonė maloniai kvepėtų, kol ją naudoju, o vėliau geriausias tiesiog švaros pojūtis.

Kondicionierius yra baltos perlamutriškos spalvos. Tas perlamutriškumas atsiranda gaminimo metu sumaišius Cetyl Alcohol, Brassica Alcohol ir Brassica Isoleucinate Esylate emulsiklius bei kondicionuojančias medžiagas. Tirštas, mano ilgiems, tiesiems ir normalaus tipo plaukams vienam kartui pakanka maždaug 1/3 ar 1/2 šaukštelio. Aišku, šaukšteliais nematuoju, pilu į delną, čia įsivaizdavimui. Kondicionierius ganėtinai riebus, todėl geriau nepadauginti, kad nesuriebalintų plaukų. Paskirstau per visą plauko ilgį, gausiausiai dedu ant plaukų galiukų, nes tada jie išdžiovinti mažiausiai šiaušiasi ir labai gražiai krenta. Ant plaukų laikau kaip kada, manau, kad užtrunka nuo 2 iki 10 min., bet visais atvejais rezultatas tiek pat geras.

Manau, kad kondicionierius atlieka visas pagrindines savo funkcijas: plaukai lieka lengviau iššukuojami, švelnesni, dar labiau blizgantys ir tikrai pastebimai pamaitinti.

Sudėtis (INCI): aloe barbadensis leaf juice*, aqua, cetyl alcohol (from coconut), brassicyl isoleucinate esylate, glycerin*, alcohol denat. (38b, lavender), brassica alcohol, glyceryl caprylate, caprylic/capric triglyceride, rosa rubiginosa (Rosa Mosqueta®) seed oil*, oenothera biennis (evening primrose) oil*, arginine, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, citrus grandis (grapefruit) extract, glycerin, tocopherol (vitamin E), ascorbic acid (vitamin C), alcohol, equisetum hiemale extract (horsetail), tussilago farfara (coltsfoot) leaf extract, malus domestica fruit cell culture extract (apple), calendula officinalis extract*, chamomilla recutita (matricaria) flower extract* (chamomile), melissa officinalis flower/leaf/stem extract (balm mint), fragrance**, brassica campestris/aleurites fordi oil copolymer, gluconolactone, humulus lupulus (hops) flower extract, foeniculum vulgare (fennel) seed extract, xanthan gum, sodium benzoate.
* iš ekologinių ūkių, ** natūralus mišinys, gaunamas iš eterinių aliejų.


Abiejų priemonių užtenka labai ilgam. Šampūną visai neseniai baigiau naudoti, su juo draugavom net apie 4 mėnesius, o štai kondicionieriaus išnaudojau tik truputį daugiau nei pusę, tad užteks gal net visai vasarai.

Beje, jų galiojimas ilgas, tai nereikia jaudintis ir stengtis sunaudoti kuo greičiau. Štai mano abi aprašytos priemonės pirktos žiemą, o galioja dar dvejus metus. Žinoma, atidarius ir pradėjus naudoti tempti metų nereikėtų, geriausia sunaudoti per pusmetį. Kai žinau, kad užtenka ilgam, kaina visai normali (buteliukuose telpa po 325 ml): šampūnas kainuoja 10.34 euro, o kondicionieriaus  – 13.68 euro. Pirkau "Livinn - sveiki produktai" parduotuvėje. Dar ką noriu paminėti: parduotuvėse kartais būna "Aubrey" mėginukų, tad jei vis dar abejojate, galima pirma išbandyti.
Abi priemones vertinu 5 balais iš 5. Labai rekomenduoju!

1 komentaras:

  1. Tik šiandien išspaudžiau paskutinius lašus "Aubrey" kondicionieriaus – užteko net 8 mėnesiams! Neblogai, ką? Labai ekonomiškas ir puikus plaukams :)

    AtsakytiPanaikinti