2016-05-08

"Benecos" akių šešėliai be talko ir blakstienų tušas

Prieš gerą pusmetį žvalgiausi supresuotų/nebirių akių šešėlių, nes birius, kad ir kokie mano mėgiami, nelabai patogu pasiimti į keliones. Nustebau... Pasirodo, rasti supresuotus šešėlius, kuriuose nebūtų talko (kas buvo mano pagrindinis reikalavimas), ne tokia jau paprasta užduotis net ieškant tik tarp natūralios kosmetikos gamintojų. Žinoma, buvo svarbi ir kaina, ir pati šešėlių spalva. O rinkausi iš tokių natūralistams gerai žinomų gamintojų, kaip "Dr. Hauschka", "Logona", "Sante", "Neobio" (pastarieji keturi berods visi su talku), "Lavera" (neradau tuo metu patikusios spalvos, bet yra be talko) bei "Benecos", kuriuos galiausiai ir išsirinkau. Didžioji dalis jų gaminamų akių šešėlių taip pat su talku, tačiau turi porą ir be jo.

Kodėl be talko? Nes tai nėra nekalta kosmetikos sudedamoji dalis. Talko milteliuose gali pasitaikyti asbesto likučių, tačiau net ir be šio priemaišo talkas gali veikti toksiškai ir kaip kancerogenas. Pavojinga jo ir įkvėpti. Yra saugių talko alternatyvų, todėl nesugalvoju nė menkiausios priežasties, kodėl reiktų rinktis kosmetiką su šia medžiaga.

Taigi, dabar turiu išsirinktus "Benecos" natūralius akių šešėlius BAKED DUO EYESHADOW CELEBRITY, sertifikuotus BDIH. Kaip rašo gamintojas, šių šešėlių "Natural Baked" spalvos pavadintos pagal ypatingą gamybos procesą: jos ilgą laiką aukštoje temperatūroje "kepamos" krosnyje ant plytų. Labai norėjosi sužinoti detaliau, kaip jie gaminami, rašiau gamintojui. Deja, atsakymo nesulaukiau.

Spalvos dvi ir abi žėrinčios. Pirmoje nuotraukoje galite pamatyti šias spalvas tokias, kokios atrodo ir iš tikrųjų (dažnai fotografuojant spalvos gaunasi ne tokios, kokios yra, bet šįkart pavyko). Rudos tikėjausi šiek tiek tamsesnės, bet tokia, kokia yra - universalesnė, nes galima pritaikyti ir dieniniam, ir vakariniam makiažui. Beje, rudos spalvos šešėliai kietesni. O štai smėlinė spalva ir tepasi lengviau, ir pati spalva yra intensyvesnė. Gamintojas rašo, kad šiuos šešėlius galima naudoti tiek sausus, tiek šlapius. Bandžiau abu variantus ir užtepti sausi, manau, atrodo kur kas gražiau.

Laikosi, mano manymu, tikrai neblogai. Visą dieną nesubėga, nenubyra, nenublunka. Ir taip apie 8-10 val. Tiek pat gerai laiko ir tepant šešėlius tiesiai ant voko, ir prieš tai patepus voko odą su šešėlių pagrindu. Jei ilgiau, po truputį pradeda subėgti į akių voko raukšleles. Ir šiuo atveju geriau po ilgos dienos atrodo naudojant kartu šešėlių pagrindą.

Šių "Benecos" akių šešėlių pagrindinė sudedamoji dalis - natūralus pigmentas žėrutis. Taip pat yra putonių, simondsijų bei saulėgrąžų aliejų, kurie odą puoselėja.

Mano įvertinimas - 4 balai iš 5
Sudėtis (INCI): mica, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, magnesium stearate, magnesium aluminum silicate, glycerin, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, glycerin caprylate, sodium levulinate, p-anisic acid, sodium anisate, tocopherol, dehydroxanthan gum, helianthus annuus (sunflower) seed oil [+/- (sudėtyje gali būti) CI77891 (titanium dioxide), silica, CI 77492 (iron oxides), CI 77499 (iron oxides), CI77510 (ferric ferrocyanide), CI 75470 (carmine), tin oxide]. *- iš ekologinių ūkių.

Beje, kartu su šiais "Benecos" šešėliais nusipirkau ir to paties gamintojo šepetėlį. Dirbtinių šerelių, bambukiniu (iš sertifikuotų augintojų; metalinis žiedas pagamintas iš perdirbamo aliuminio) ilgu 16 cm kotu - patogu naudoti. Esu už nenatūralių šerelių šepetėlius, nes grožis tikrai nebūtinai turi reikalauti aukų O ir technologijos šiais laikais pakankamai ištobulėjusios, kad būtų galima pagaminti nepriekaištingus dirbtinius šerelius. Dar vienas pranašumas - netikrų šerelių šepetėliuose mažiau kaupiasi bakterijos ir jie dažniau tinka turintiems alergišką odą ar akis.

Man šis šepetėlis patinka: labai švelnūs šereliai, standus. Tačiau jo nenaudoju prieš tai apipasakotiems "Benecos" šešėliams tepti, nes pastarieji tepasi kur kas geriau su kitu šiurkštesnių ir kietesnių šerelių šepetėliu. O šis "Benecos" šepetėlis labai tinka biriems šešėliams.


Kita "Benecos" priemonė makiažui - juodas blakstienų tušas "Multi Effect", taip pat sertifikuotas natūralios kosmetikos ženklu BDIH. Gamintojas žada, kad šis tušas blakstienoms suteikia apimties, ilgina ir užriečia. Sunku būtų nesutikti, jis tikrai daro viską, ką žada (gal tik apimties norėtųsi daugiau). Beje, yra sodrios juodos spalvos. Beveik netepa paakių dienos bėgyje, o jei ir truputį ištepa, lengvai nusivalo net su sausa ar vos sudrėkinta servetėle. Iš visų bandytų šio gamintojo blakstienų tušų mažiausiai tepa ir trupa. Dėl visų išvardintų pliusų šis blakstienų tušas greitai tapo mano favoritu ir pralenkė pamėgtą ir ilgą laiką naudotą "Dr. Hauschka" blakstienų tušą, kuris vis dėl to padažo ne taip ryškiai.

Pats šepetėlis nelabai kuo išsiskiriantis, gan klasikinis. Kaip gamintojas ir rašo, juo lengva padažyti apatines blakstienas. Mano blakstienos, nors ir ilgos, jos yra šviesios ir nelabai riestos, tad šis tušas pakankamai jas paryškina ir pariečia.

Tik vienas minusas. Gan retai dažau akis ir bet kokio tušo man užtenka labai ilgam. Greičiau jis pasensta nei spėju sunaudoti, tad man labai aktualu, kad tušas kuo ilgesnį laiką išliktų nepakitęs. Deja, šis "Benecos" tušas maždaug už 2-3 mėnesių po atidarymo labiau sutirštėjo ir dabar juo pasidažyti nebe taip paprasta ir gražu, kaip buvo pirma. Nepaisant šio minuso, manau, kad dar ne kartą pirksiu šį tušą, nes pats rezultatas itin geras, kas ir svarbiausia.

4.5 balo iš 5
Sudėtis (INCI): aqua, alcohol*, cera alba*, glycerin, polyglyceryl-5 laurate, magnesium aluminum silicate, acacia senegal gum, polyglyceryl-3 stearate, cera carnauba*, hydrogenated lecithin, glyceryl caprylate, simmondsia chinensis seed oil*, p-anisic acid, rosmarinus officinalis leaf extract, helianthus annuus seed oil*, sodium hydroxide, limonene, tocopherol, parfum (essential oils), aloe barbadensis leaf juice powder*, citral, linalool, CI 77499. *- iš ekologinių ūkių.

Blakstienos padažytos "Benecos Multi Effect" blakstienų tušu


Ateityje planuoju išbandyti dar kelias "Benecos" kosmetikos priemones. Jei esi ką nors naudojusi ir Tu, pasidalink komentaruose

1 komentaras:

  1. Man tai tušas LABAI patiko. Tikrai rekomenduoju toms, kurios nori įspūdingų blakstienų. Man jos nesulimpa ir puikiai išlaiko visą parą. Žodžiu, kaip barbė. :D O pirkau tai aš iš http://www.ekogrozis.lt/

    AtsakytiPanaikinti