2016-05-04

Tonikas be lašelio alkoholio

Kaip jau ne kartą minėjau, nesu griežtai nusistačiusi prieš alkoholį natūralioje ir ekologiškoje kosmetikoje. Čia jis atlieka svarbų konservanto vaidmenį. Ir jei gamintojas patikimas bei atsakingas, jis alkoholį naudos aukščiausios kokybės ir tik tiek, kiek reikia, kad nesausintų odos. Tačiau tiems, kurių oda itin jautri ar kurie visgi griežčiau prieš alkoholį kosmetikos sudėtyse nusiteikę, Martina Gebhardt yra sukūrusi visą biodinaminės (griežtesnis standartas net už ekologiškumą) kosmetikos liniją visiškai be jo. Apie naudotus šios linijos lengvą veido kremą ir veido pienelį rašiau jau anksčiau. O štai praeitą žiemą pradėjau naudoti ir visai neseniai pabaigiau dar vieną bealkoholę kosmetikos priemonę - toniką.

"Martina Gebhardt" toniko iš sviestmedžių linijos sudėtis labai paprasta ir joje nėra nieko, kas būtų nenaudinga odai - tik vanduo, šeivamedžių ir damaskinių rožių hidrolatai, spagirinė esencija iš sviestmedžių ekstrakto. Sudėtyje nėra ne tik alkoholio, bet net ir eterinių aliejų. Ir tikrai, šis tonikas pasirodė labai švelnus. Manau, būtų tobulas net pačiai jautriausiai odai (nebent netiktų konkrečiai jums kažkuris iš sudėtyje esančių augalų).

Šį toniką naudojau žiemą. Atrodė, kad net papildomai pamaitina ją - patiko. Tačiau atšilus orams man jis tapo kiek per "sunkus" (mano oda mišri, labiau linkusi į sausumą, su greitai besikemšančiom porom). Tad susidarė įspūdis, kad ištisus metus tikrai turėtų tikti labai sausai ir brandžiai odai, o štai mišriai, riebiai ar nešvariai/inkštiruotai odai gali būti ne pats geriausias pasirinkimas, bent jau šiltuoju laikotarpiu.

Labai vertinu "Martina Gebhardt" kosmetikos ne tik tobulas sudėtis, bet ir išskirtinę pakuotę: balto opalinio stiklo buteliukai ir indeliai. Ir atrodo gerai, ir svarbią funkciją atlieka, nes šis stiklas palaiko pastovesnę produkto temperatūrą ir taip prailgina galiojimo laiką.

Neabejoju, kad šį veido toniką dar kartosiu ir vėliau šaltuoju metų laiku. Beje, dar pamiršau paminėti toniko kvapą! O jis rožių - labai subtilus, nerėkiantis, alsuojantis moteriškumu.

Sudėtis (INCI): Water (Aqua), Sambucus Nigra (Elder) Flower Water°, Rosa Damascena (Rose) Flower Water°, Spagyrische Essenz von Butyrospermum Parkii (Shea) Extract*, Gold, Silver, Sulfur.
o - sertifikuotas demeter, * - sertifikuotas ekologiškas.

Mano įvertinimas - 4 balai iš 5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą