2016-01-30

"Bioturm" šampūnas su kofeinu - apžvalga

Rudenį internetu ieškojau naujo šampūno. Ne dėl to, kad visi naudoti būtų netikę, turiu ne vieną bandytą ir pamėgtą. Tiesiog labai magėjo išmėginti kažką visiškai naujo. Ir akys užkliuvo už dar ne taip seniai atsiradusių "Bioturm" šampūnų spalvingomis etiketėmis. Išsirinkau su kofeinu, nes pereinamaisiais metų laikais, rudenį ir pavasarį, kaip ir daugeliui turbūt labiau pradeda slinkti plaukai, ko pasekoje labiau ima rūpėti ir plaukų stiprinimas.






Šampūnas sertifikuotas BDIH ir COSMOS kaip natūrali kosmetika. Sudėtis puiki. Be sintetinių dažiklių, kvapiklių, silikonų, PEG ir kitų potencialiai kenksmingų medžiagų. Tik su natūraliomis švelniomis putojimą sukeliančiomis medžiagomis.
Praturtintas arabika rūšies žalios kavos pupelių bei guaranos ekstraktais, kuriuose natūraliai yra kofeino - pasižymi energizuojančiu bei aktyvinančiu poveikiu. Stiprina plaukus.

Sudėtis (INCI):  Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Lactic Acid, Sodium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glyceryl Oleate, Coffea Arabica Seed Extract*, Paullinia Cupana Fruit Extract*, Caffeine, Diheptyl Succinate, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Alcohol, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Linalool.
*- iš ekologinių ūkių.


Šampūnas bespalvis, skaidrus. Taupiai naudojasi ne tik dėl to, kad yra ganėtinai tirštas, bet ir tikrai labai gerai putoja. Prisiminus, kaip varganai ekologiški ir natūralūs šampūnai putodavo prieš kelis metus, dabar jau galima nuoširdžiai pagirti ir pasveikinti gamintojus už tobulėjimą ir pirkėjų lūkesčių patenkinimą. Kad ir kaip atkakliai daugelis natūralistų bando pateisinti mažai putojančius ekologiškus šampūnus (nes išplauna tiek pat gerai), bet pripažinkim - prie to putojimo esame pripratę ir jo norisi.

Šiuo "Bioturm" šampūnu pakanka vieno trinkimo, gerai išplauna plaukus. Jų nevelia (žinoma, nepamirštant fakto, kad beveik nėra šampūno, kuris veltų mano tiesius plaukus). Patiko ir švelniai saldus šampūno kvapas, primenantis vanilę. Tačiau kam patinka kvepiantys plaukai ir po trinkimo, gali nusivilti, nes išdžiuvus plaukams vanilės nebejausite. Nebent mano uoslė prasta...

Beje, patogus buteliukas. Tada, kai šampūno belikę ant dugno, lengva buteliuką pastatyti apvertus.

Kas nepatiko. Man asmeniškai norėtųsi, kad išsiplovus plaukus šiuo šampūnu, plaukai būtų labiau purūs. Daugiau priekaištų neturiu.

Bendras mano verdiktas - šampūnas patiko, bet ne tiek, kad greitai vėl jį kartočiau. Greičiau smalsumo vedama bandysiu kitus "Bioturm" šampūnus, kurių pasirinkimas išties nemažas.

Įvertinimas - 4 balai iš 5.
 Linkėjimai iš šiaurės, kur karaliauja pasakiško grožio žiema


3 komentarai:

  1. kokie linkėjimai gražūs! :)
    visada aplenkdavau Bioturm šampūnu ir net nežinau kodėl.. reikės išmėginti, nes skamba kaip neblogas variatas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Modesta, šis Bioturm šampūnas man pasirodė tikrai vertas dėmesio. Jį pamėgo ir mano anyta, kuriai iki šiol daugelis ekologiškų šampūnų ne itin tikdavo. Jai net purumo pakanka :) Ką aš įvardinau vieninteliu minusu.

      Panaikinti
    2. Purumo efekto ir aš dažniausiai ieškau šampūnuose, nes kitų bėdų nėra su plaukais :)) vistiek išmėginti verta!

      Panaikinti