2015-05-14

Paprastas nepaprastu tapęs kavos šveitiklis

Kūno šveitiklių galima prigalvoti įvairiausių: su druska, su cukrumi, su augalų milteliais, su migdolų miltais, su aguonomis ir visokių kitokių. Tačiau turbūt visiems labiausiai žinomas, o ir dažniausiai naudojamas - kavos tirščiai. Dviračio neišradinėsiu :) Tik noriu pasidalinti tokiu kavos šveitiklio variantu, koks man asmeniškai labiausiai patinka.  

Reikės vos trijų ingredientų:
  • 2 valg. š. kavos tirščių,
  • 1 arbat. š. kokosų aliejaus,
  • 5 lašelių greipfrutų eterinio aliejaus.

Kavos tirščiai gali būti ir iš jau plikytos kavos, ir tiesiai iš pakelio, kokią aš ir naudoju, nes kavos tiesiog negeriu (t.y. beveik - 3 puodeliai per metus, manau, kad tikrai nesiskaito). Tirščius tereikia sumaišyti su karšto vandens vonelėje ištirpintu kokosų aliejumi (aišku, jeigu jis dar nebuvo ištirpęs, koks dažniausiai būna vasarą) ir eteriniu aliejumi. Štai ir viskas.

Duše prieš baigiant maudytis tereikia išsitrinti visą kūną pradedant nuo pėdų ir kylant aukštyn, aplenkiant dekolte ir kaklą, nes šioms stritims geriau naudoti švelnesnius, veidui skirtus šveitiklius. Po kelių minučių šveitimo/masažo nuplauti vandeniu. Po tokios procedūros patarčiau netrinti odos iškart rankšluosčiu, o leisti vandeniui kiek apdžiūti, padrėkinti odą.

Kodėl šis derinys man patinka labiausiai?
Visų pirma - svaiginantis aromatas! Ypač tinka rytiniam dušui, nes greipfrutų eterinis aliejus atgaivina ne tik odą, bet ir mintis, o kavoje esantis kofeinas patenka net ir per odą.
Antra - po tokio dušo nebereikės jokio (!) kūno kremo ar pienelio.

Rekomenduoju, tik neužkimškite vamzdžių ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą