2015-05-20

Propolis - odai ir skaudančiai gerklei

Per tą vėsų ir permainingą pavasarį jau keliskart skaudėjo gerklę, buvau užkimusi. Tačiau šis pavasaris atnešė ir naujų atradimų - purškiamą propolį, liaudiškai dar vadinamą pikiu. Kaip jau turbūt supratote, šį kartą labiau ne apie kosmetikos priemonę, o apie vaistą.

Pavasario pradžioje skaudančiai gerklei gydyti nusipirkau lietuvišką "Medicata" 10% purškiamą propolį. Sudėtyje yra 50 % etilo alkoholio, o visa kita - vanduo. Sudėtis paprasta, tačiau labai veksmingas purškaliukas, kuris ir kvepia labai maloniai.

Tamsaus stiklo buteliuke su purkštuku, tad lengva naudoti. Pradėjus skaudėti gerklę ar užkimus 2-4 kartus per dieną papurškiu gerklę ir kitą dieną jaučiausi kur kas geriau. Kartais užtenka pasipurkšti vieną kartą ir iškart pagerėja. Priklauso, kokio stiprumo problema užklupusi.

Naudoju jį ne tik skaudančiai gerklei, bet ir mažoms burnos ar odos žaizdelėms, įbrėžimams dezinfekuoti bei gydyti. Propolis gi nuo senų laikų žinomas, kaip puiki antibakterinė ir antivirusinė priemonė. Apie savybes neišsiplėsiu, daugiau paskaityti galite čia.

"Medicata" 10% propolio purškalą galima rasti daugelyje vaistinių. Kaina, manau, tikrai nedidelė - 30 ml buteliukas kainuoja apie 4 eurus.
Mano įvertinimas yra 5 balai iš 5.
Sudėtis: etilo alkoholis, išgrynintas vanduo, propolis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą