2015-04-26

Pavasario odė alavijams

Pavasarį vis šiltėjant ir šiltėjant orams oda labiau reikalauja drėgmės. Kai kalba eina apie stiprų odos drėkinimą, galvoje sukasi vienintelis žodis - alavijas (dar kitaip vadinamas alijošiumi). O taip, turbūt daugelis žinote apie šio visiems gerai žinomo augalo savybes: jis gydo, puikiai regeneruoja, drėkina ir ramina odą. Jei norite daugiau sužinoti apie šio nuostabaus augalo savybes, rekomenduoju šį straipsnį.

Šį pavasarį naudoju tris priemones su alavijais, apie kurias visas tuoj ir papasakosiu :)

Pirmoji - "Aubrey" ekologiškos alavijų sultys. Naudoju jau ne pirmą buteliuką. "Aubrey" alavijų sultys yra visiškai grynos, ne skiestos. Konservuotos greipfrutų sėklų ekstraktu ir vitaminu E. Tirštintos ale guaro guma, bet aš to tirštumo visai nepastebiu - skystos ir tiek. Veiksmingai ramina sudirgusią, paraudusią odą. Jas dažniausiai pilu gamindama veido kaukes vietoj (ar papildomai) hidrolato. Grynomis alavijų sultimis pravartu patepti įvairius pavienius paraudimus, spuogelius, nudegimus - dėl šios priežasties alavijų buteliukas visada stovi virtvėje šaldytuve, kad būtų po ranka, jei staiga prireiktų. Universali priemonė, kuri pravers ir deginimosi sezonu :)
Alavijų sultys naudingos ne tik odai, bet ir plaukams! Po galvos trinkimo dar drėgnas plaukų šaknis ir galvos odą galima tepti alavijų sultimis, kurios ir padrėkins, ir nuramins, ir padės, kad plaukai greitai nesusiriebaluotų. Šias alavijų sultis po atidarymo dėl visa ko laikau šaldytuve.

118 ml buteliuko kaina apie 8 €.
Vertinu 5 balais iš 5 - man jos labai patinka, rekomenduoju.
"Aubrey" ekologiškų alavijų sulčių sudėtis (INCI): alavijų lapų sultys (lot. Aloe barbadensis)*, greipfrutų sėklų ekstraktas (lot. Citrus grandis), pupenių (lot. Cyamopsis tetragonoloba) tirštiklis guaro guma*, vitaminas E (tocopherol).
*- iš ekologinių ūkių.

Antroji priemonė - ekologiškas "Santa Verde" alavijų gelis (angl. hydro repair gel). Visi "Santa Verde" produktai gaminami alavijų, užaugintų saulėtoje Ispanijoje, pagrindu. Gan prabangi kosmetika: ir pagal kainą, ir pagal išvaizdą, ir pagal turtingą sudėtį. Pirkau nedidelę tūbelę (5 ml) ir dėl pabandymo, ir dėl to, nes jį naudoju paakiams. Tam jis puikiai tinka, nes konsistencija labai lengva gelinė, greitai susigeria, neapsunkina odos. Kvepia gaiviai, primena citrusus. Man asmeniškai kvapas galėtų būti kiek švelnesnis. Šio gelio pagrindą, žinoma, sudaro ekologiškos alavijų sultys. Praturtintas juoduogio šeivamedžio, dumblių, lelijų ekstraktais, nakvišų bei migdolų aliejais, mangų sviestu, taip pat ir hialurono rūgštimi, kuri ypač efektyviai drėkina. Daugiau apie poveikį kol kas negaliu komentuoti, nes per trumpai naudoju, o ir poveikį tepant tik paakius sunkoka pastebėti, ypač kai su šia veido odos sritimi nėra didelių problemų.

 5 ml tūbelės kaina apie 4 €.
Vertinu 3.5 balo iš 5 (pagrinde dėl šiek tiek per intensyvaus kvapo).
"Santa Verde" ekologiško alavijų gelio sudėtis (INCI): Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Alcohol*, Sambucus Nigra Flower Extract*, Betaine, Sodium Lactate, Oenothera Biennis Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*,  Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Mangifera Indica Seed Butter, Chondrus Crispus Extract, Lilium Candidum Flower Extract*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Levulinic Acid, Ascorbyl Palmitate, Sodium Phytate, Glucose, Glyceryl Caprylate,Sodium Stearoyl Glutamate, Maltodextrin, Sodium Levulinate, Glycerin, Silver Sulfate, Aroma**, Linalool, Geraniol.
*- iš ekologinių ūkių.
**- natūralūs eteriniai aliejai.

Trečioji - tai mano numylėto kosmetikos gamintojo "Martina Gebhardt" biodinaminis (demeter) lengvas veido kremas su alavijais (angl. aloe vera face lotion). Kaip ir visi šio gamintojo produktai - opalonio stiklo buteliuke, su dozatoriumi. Labai patogu naudoti, o ir atrodo solidžiai. Šis lengvas kremas gali labai praversti per atostogas, nes gerai ir drėkina, ir ramina odą. Alavijai ir kosmetika praturtinta jais ypač vertinami nudegus saulėje ar tiesiog odai drėkinti po saulės vonių. Man patinka, kad šis "Martina Gebhardt" kremas labai greitai susigeria, maloniai gaiviai kvepia. Alavijas yra ganėtinai aktyvus augalas ir turintiems labai jautrią odą (kokia yra ir mano) gali veikti per intensyviai. Gan stipraus poveikio pasirodė ir šis kremas, todėl veidui jį naudoju tik po lašelį kartu sumaišiusi su "Martina Gebhardt" rožių kremu, o kaklui ir dekolte - jį vieną. Kartais juo palepinu ir rankų odą. Oda po šio lengvo kremuko lieka neįtikėtinai švelnutė!

100 ml kaina apie 22 €.
Mano įvertinimas yra 4.5 balo iš 5.
 "Martina gebhardt" biodinaminio alavijų lengvo veido kremo sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oiul*, Prunus Amygdalus (Almond) Dulcis Oil*, Butyrospermum Parkli (Shea) Butter*, Theodroma Cacao (Cocoa) Seed Butter*, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract*, Cetearyl Alcohol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Flower Waterº, Lecithin*, Achillea Millefolium (Yarrow)Extract*, Sambucus Nigra (Elder) Root Extract*, Magnolie Officinalis Bark Extract*, Camellia Sinensis (Tea) Leaf Extract*, Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Oil*, Cetyl Alcohol, spagyrische Essenz von Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Extractº, Gold, Silver, Sulfur, Cananga Odorata Flower Oil*, Vanilla Planifolia Tincture*, Cymbopogon Flexuosus Herb Oilº, Citral**, Benzyl Salicylate**, Famesol**, Linalool**, Benzyl Benzoate**, Geraniol**, Limonene**
°- iš biodinaminių ūkių.
*- iš ekologinių ūkių.
**- eterinių aliejų sudedamosios dalys.

Visus šiuos tris produktus rekomenduoju tiems, kurių oda tiesiog prašyte prašosi atsigerti :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą