2016-10-12

Ilgaamžis kokosų muilas su šilku

Labas! Jei mėgstate kokybiškus aliejus maistui ir kosmetikai, greičiausiai būsite girdėję gamintoją "Ölmühle Solling" iš Vokietijos. Jei ne, verta pasidomėti ir išbandyti, jų aliejai išties labai kokybiški, skanūs ir verti net didžiausių gurmanų liaupsių. Tačiau gamina jie ne tik aliejus. Savo kosmetikos linijoje, pavadintoje "Baensch", turi ir muilų. Vieną jų – kokosų su natūraliu šilku – naudoju ir aš.

Dėmesį patraukė paprasta miela kartoninė dėžutė. Nežinojau, ko tikėtis jos viduje, kaip muilas atrodys. Kaina ne iš mažųjų. "Livinn - sveiki produktai" parduotuvėje kainuoja 5.21 euro. Ir jei iškart kyla klausimas, ar verta? Atsakau – tikrai TAIP.





Visų pirma, dėl nepriekaištingos sudėties. Jei jums patinka stipriai prikvėpinti spalvoti muilai, šis "Baensch" muiliukas tikrai nepatiks, nes yra nei dažytas, nei kvėpintas, net ir natūralių eterinių aliejų jame nėra. Beje, jei kokosų aromatas ne prie širdies, šį muilą galite drąsiai pirkti, nes kokosais jis nekvepia taip pat. Kvapas švelnus, tiesiog švaros. Nors pats muilas ir neturi ekologiškumo sertifikato (kas dar labiau pakeltų jo kainą), tačiau visos sudedamosios dalys, išskyrus vandenį, yra iš ekologinių ūkių. Toks grynas ir be jokių klaustukų, kad net ir jautriai odai bus itin švelnus. Man patinka, kad jis gerai putoja ir prausia, o odos visai neišsausina.

Sudėtyje natūralus šilkas. Teko ne vieną atsiliepimą girdėti ir skaityti, kad mamos šiuo muilu mėgsta savo dukrų ilgus plaukučius plauti. Aš pati nesu muilo vietoj šampūno gerbėja, bet vedama smalsumo pabandžiau. Išplovė gerai, tik putojo mažiau. Plaukai nė kiek nesukrito, liko purūs ir blizgantys, tačiau kiek šiurkštesni. Visgi pasilieku prie savo nuomonės ir gerą muilą palieku rankoms bei kūnui, o plaukams – jiems ir sukurtą šampūną.

Antra – šio muilo užtenka labai ilgam. Pagamintas rankomis, šaltuoju būdu ir, matyt, tikrai ilgai bei sąžiningai brandintas, o nepaskubom paleistas į prekybą nepilnai sukietėjęs, nes yra kietas ir tirpsta labai palengva. Vonioje rankoms plauti jį padėjau pavasarį, o nedidukas gabaliukas vis dar stovi ir dabar. Žinoma, kad muilas greitai neištirptų, svarbu jį laikyti sausai, tinkamoje muilinėje. Gal nepakankamai gerai jį prižiūrėjau, nes nors naudojasi ir labai ekonomiškai, tačiau sunaudojus apie pusę jo – šiek tiek suskilinėjo. Aišku, prausimosi kokybei tai įtakos neturi.

Rekomenduoju!

Mano įvertinimas – 4.5 balo iš 5.

Sudėtis (INCI): Sodium Palmitate*, Potassium Cocoate*, Potassium Palmitate*, Sesamum indicum Oil*, Cera Alba*, Silk Amino Acids*, Aqua. * - iš ekologinių ūkių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą