2015-10-04

Plaukų kaukė su amla augalo milteliais

Amla augalo milteliai yra gaminami iš sudžiovintų ir susmulkintų amlos medžio vaisių. Apie šio augalo savybes odai jau esu rašiusi anksčiau, kai dalinausi keturių augalų veido kaukės receptu. Tačiau amla bene labiausiai vertinama dėl savo stipraus teigiamo poveikio plaukams ir galvos odai. Amla efektyviai skatina plaukų augimą, stiprina šaknis, ko pasekoje sumažina ir plaukų slinkimą (kas dažnai aktualu besikeičiant metų laikams), taip pat gali padėti net ir nuo priešlaikinio plaukų žilimo!

Taigi, nusprendžiau savo įprastas plaukų kaukes kuriam laikui iškeisti į amla miltelių tyrelę. Tačiau pirmas bandymas buvo nelabai sėkmingas.
Bandydama pirmą kartą amla miltelius paprasčiausiai maišiau su hidrolatu ir šlakeliu aliejaus iki grietinės konsistencijos (nuotrauka kairėje). Viskas gal ir būtų gerai, bet kaukę buvo gan sunku tepti ir tolygiai paskirstyti tiek ant sausų, tiek ant drėgnų plaukų. Kaip bebūtų, poveikis pasimatė iškart - po kaukės plaukai labiau blizgėjo, tad nusprendžiau duoti antrą šansą ir pasidariau kaukę iš kelių ingredientų:

1 v. š. amlos miltelių,
2 kiaušinių trynių,
2 v. š. grietinėlės (aš naudoju sojų),
1 v. š. alavijų sulčių,
hidrolato (plaukams ypač tinka rozmarinų),
šlakelio abrikosų kauliukų aliejaus (ar kito mėgstamo),
4 lašų rozmarinų eterinio aliejaus,
2 lašų citrinų eterinio aliejaus.

Į šią plaukų kaukę pilu tiek hidrolato, kad ji gautųsi grietinėlės tirštumo (nuotrauka dešinėje). Kai ji yra skystesnė nei grietinė, gerokai lengviau paskirstyti ant plaukų (tepu ant sausų). Prieš tepdama leidžiu kaukei dar pastovėti apie 15 min., kad tarpusavyje susidraugautų visi ingredientai. Užsitepusi apvinioju plaukus rankšluosčiu ir laikau apie pusvalandį, išplaunu įprastai šampūnu. Man toks kaukės variantas labai patiko ir dėl patogesnio amlos miltelių naudojimo, ir dėl didesnio kaukės efekto. Plaukai po kaukės labai blizgą, gražiai krenta. Šią kaukę dariau kas savaitę jau apie šešis kartus. Pastebėjau, kad plaukai ir mažiau slenka, tačiau sunku pasakyti, ar kaukė padėjo, ar tiesiog atėjo tas periodas, kai plaukai mažiau slenka. Bet tikiu, kad tai ir kaukės didelis nuopelnas, tad rekomenduoju visoms (ir visiems) išbandyti

P.S. Kai kuriuose šaltiniuose rašoma, kad amlos milteliai gali šiek tiek tamsinti plaukus, todėl labai šviesios blondinės prieš naudodamos geriau išbandykite ant sruogelės. Mano plaukai nedažyti, lietuviška tamsi geltonplaukė - jokių spalvos pokyčių nepastebėjau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą