2015-09-20

"Odylique" medetkų balzamas - į vaistinėlę

Sveiki! Šį kartą noriu papasakoti apie vieną kosmetikos priemonę, kurią labiau priskirčiau prie gydančių ir laikomų vaistinėlėje - tai "Odylique" medetkų balzamas. Tačiau prieš pasakodamą apie šią priemonę, trumpai apie patį gamintoją.

Visai neseniai gamintojas iš Didžiosios Britanijos "Essential Care" pakeitė savo vardą į labiau išsiskiriantį "Odylique". Pasikeitė vardas, pakuotės (dar nepasikeitusios atsinaujins metų bėgyje), tačiau produktų sudėtis liko tokia pati. Į šią kosmetiką dėmesį turėtų atkreipti tie, kuriuos vargina įvairūs odos negalavimai, tokie kaip egzema, dermatitas, psoriazė, įvairios odos alergijos bei jautrumas. "Odylique" kosmetika yra labai švelni, pagaminta iš aukščiausios kokybės augalinių medžiagų, visiškai be jokios chemijos - tyra. Ne veltui visi šio gamintojo produktai yra sertifikuoti itin griežtu "Soil Association" ekologiškumo standartu. "Odylique" šampūnai ir lūpų dažai yra pirmieji, sertifikuoti "Soil Association"! (apie lūpų dažus rašiau kiek anksčiau)


Ne išimtis ir "Odylique" medetkų balzamas: pagamintas tik iš grynų aliejų, sertifikuotas kaip ekologiškas. Sudėtyje nėra vandens, tik kokosų, alyvuogių ir sviestmedžių aliejai, bičių vaškas, medetkų ekstraktas bei apelsinų žievelių ir romaniškųjų ramunėlių eteriniai aliejai.

Medetkas, manau, žino daugelis. Tai ganėtinai populiarus augalas Lietuvoje. Turi daug gerų savybių, tačiau labiausiai vertinamos dėl savo ypač stpraus gydomojo, raminančio ir priešuždegiminio poveikio. "Odylique" kosmetikos gamybai naudoja CO2 medetkų ekstraktą, kuriame išlieka visos augalo savybės. Balzamo poveikį sustiprina ir romaniškųjų ramunėlių (dar vadinamų tauriųjų bobramunių) eterinis aliejus, kuris nuostabiai ramina odą, teigiamai veikia esant nudegimams, įpjovimams, įvairioms alergijos ir bėrimams, uždegimui. Kiti sudėtyje esantys aliejai taip pat savaip puoselėja odą

"Odylique" medetkų balzamas yra sodrios geltonos spalvos (nuotraukoje žemiau matosi ir balzame esantys keli balkšvesni taškeliai; manau, kad tai per laiką kiek pastingęs ir atsiskyręs sviestmedis, nes šį balzamą turiu jau senokai, užtenka ilgam; tačiau tai tikrai nėra balzamo trūkumas, tirpsta tolygiai). Ryškiai jaučiamas ramunėlių aromatas, kurį kiek pasaldina apelsinai. Labai malonus ne tik kvapas, bet ir pats balzamas - jis nėra kietas, labiau kreminės konsistencijos. Susigeria pakankamai neblogai, juolab turint omenyje, kad dažniausiai juo tepamos problematiškos vietos, nedideli odos ploteliai.
Šis balzamas labai universalus. Nevardinsiu, kur rekomenduoja naudoti gamintojas, o parašysiu, kur man pačiai jis praverčia:
   1. įvairiems bėrimams ir sudirgimams malšinti,
   2. lūpoms vietoj lūpų balzamo,
   3. įmaišau retkarčiais į kremą rankoms arba odelėms aplink nagus masažuoti,
   4. labai padeda išsausėjusioms alkūnėms, psoriazei,
   5. nedidelėms žaidelėms, įpjovimams ar katinėlio įbrėžimams, kurie dažniausiai ilgokai nepraeina, gydyti.

Kaip minėjau, balzamas yra labai taupus, nors indelyje telpa vos 20 g. Kaina apie 8 eurai "Livinn - sveiki produktai".

Mano įvertinimas - 5 balai iš 5.
Sudėtis (INCI): Cocos nucifera oil*, Olea europaea fruit oil*, Butyrospermum parkii butter*, Cera alba*, Calendula officinalis flower extract*, Citrus sinensis peel oil*, Anthemis nobilis flower oil*, limonene*.
*- iš ekologinių ūkių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą