2015-03-22

Išsišakojusiems plaukų galiukams - NE!

Turbūt daugelį erzina išsišakoję ir lūžinėjantys plaukų galiukai? Turiu gerą žinią - manau, radau sprendimą :) Kadangi atsiauginu plaukus, iš ilgio jų nekirpau jau beveik pusantrų metų ir nematau reikalo - plaukų galiukų būklė puiki, kai anksčiau plaukų galiukus tekdavo pakirpti kas tris mėnesius vien dėl išsišakojimų. Štai tos dvi stebuklingosios priemonės:

1. Kokosų aliejus. Po kiekvieno plovimo rankšluosčiu nusausintų plaukų galiukus ištepu kokosų aliejaus kruopelyte. Iš pradžių kokosų aliejų ištirpinu delnuose ir gniaužydama (tarsi tepčiau plaukų putas) ištepu plaukų galus. Lašelis aliejaus plaukų tikrai nesuriebaluos, tik juos pamaitins, padrėkins ir apsaugos. Svarbiausia nepadauginti. (Beje, kokosų aliejų geriausia pirkti ekologišką ir tikrai nebūtinai kosmetinės paskirties.
Kokybiškas kokosų aliejus stingsta, yra kvapnus. Kitu atveju - jis bus rafinuotas ir nebevertingas).

2. Aubrey nenuplaunamas purškiamas plaukų kondicionierius. Po lepinimosi kokosais plaukus apipurškiu (per visą jų ilgį, galima ir šaknis, tik nepadauginkite, kad neriebaluotų) šiuo nenuplaunamu kondicionieriumi. Užtenka kelių papurškimų. Jis padaro plaukus lengviau iššukuojamais, suteikia blizgesio ir, svarbiausia, apsaugo plaukus nuo skilinėjimo bei karščio džiovinant džiovintuvu. Praturtintas alavijų sultimis, nakvišų aliejumi, bolivinių balandų (kynvos) baltymais, citrusinių vaisių ir eukaliptų eteriniais aliejais. Kondicionieriaus paviršiuje matosi plaukiojantys aliejaus burbuliukai, tad prieš naudojimą svarbu gerai suplakti.

Sudėtis (INCI): Aqua, alcohol denat. (38b, lavender*), aloe barbadensis (aloe) leaf juice*, oenothera biennis (evening primrose) oil*, chenopodium quinoa seed extract*, citrus aurantium dulcis (orange) peel oil*, citrus medica limonum (lemon) peel oil*, citrus aurantifolia (lime) oil*, eucalyptus globulus leaf oil*.
*- iš ekologinių ūkių.


Ir, žinoma, rekomenduoju ne tik naudoti šias dvi priemones, bet stengtis kuo rečiau plaukus džiovinti karštu oru, dažniau leisti jiems išdžiūti natūraliai, kad gautų, o ne prarastų drėgmę.

Bendras įvertinimas: šioms dviems priemonėms, be abejonės, skiriu 5 balus iš 5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą