2015-02-16

Lūpyyytes padažiau...


Šį kartą tema tik moterims ir merginoms - apie lūpdažius :) Labai daug kur akcentuojama su skaičiais, kiek kilogramų (!) moterys suvalgo lūpų dažų per savo gyvenimą. Į tai tikrai nereikėtų numoti ranka. Juolab, kad dabar Lietuvoje jau tikrai neblogas ne tik geros sudėties, bet ir gražių spalvų bei pakankamai ilgai ant lūpų išliekančių lūpdažių pasirinkimas.

Man dažniausiai pakanka paprasčiausio lūpų balzamo, tačiau retsykiais atsiranda progų lūpas patepti ir kažkuo rimtesniu. Turiu ekologišką „Essential Care“ lūpdažį. 


Tai ekologiškos kosmetikos gamintojas iš Didžiosios Britanijos. Sertifikuotas Soil Association sertifikatu, kuris yra gerokai griežtesnis už daugelį kitų sertifikatų, pvz., Ecocert, Natrue ir t.t. „Essential Care“ gamina labai kokybišką ir tikrai dėmesio vertą kosmetiką (ne tik dekoratyvinę; beje, jų naujas veido, kūno ir plaukų priežiūros linijos vardas yra Odylique). Ypač aktualu turėtų būti kamuojamiems egzemų, dermatitų ir panašių ligų, kadangi šios kosmetikos kūrėja Margaret pirmiausia savo produktus ir gamino savo vaikams, sergantiems egzema. Jos kurtos receptūros pasiteisino ir dabar gelbsti daugelį žmonių. Ir tinka nebūtinai turintiems tokių problemų. Gali patikti visiems, mėgstantiems paprastą, bet tuo pačiu ir labai turtingą, kokybišką kosmetiką.

Grįžkime prie mano turimo „Essential Care“ lūpdažio; spalva Nr. 11 Marshmallow. Iš pirmo žvigsnio spalva gali pasirodyti itin ryški (netgi rėkianti) rožinė. Tačiau juo padažytos lūpos atrodo tikrai natūraliai, tik paryškina spalvą, suteikia blizgesio. Tepant ant viršaus sluoksnį po sluoksnio galima išgauti ryškesnę spalvą. Kvapas neįkyrus, aliejų. Lūpdažis išlieka tol, kol nenusivalgo - labai individuliai, bet, žinoma, ne pusdienį, visgi natūralus :)

Sudėtyje lūpas saugantys ir maitinantys aliejai (ricinų, simondsijų, sviestmedžio, saulėgrąžų), bičių vaškas, saulėgrąžų sėklų vaškas, medetkų, šaltalankių bei rozmarinų ekstraktai, natūralūs mineraliniai pigmentai - ir daugiau nieko! Labai svarbų vaidmenį atlieka ricinų aliejus, kuris sudaro lupdažio pagrindą. Jis ne tik maitina lūpas, bet suteikia joms ir subtilų blizgesį, tad verta jo bent kažkiek dėti į bet kokius net ir namuose gaminamus lūpų balzamus ar dažus. „Essential Care“ naudoja CO2 augalų ekstraktus, kurie išgaunami dar palyginus nauju būdu - ekstrakcija superkritiniu CO2. Kaip teigia gamintojai, šiuose ekstraktuose yra išlikusios visos augalo savybės. 

Tobulas lūpdažis, bet atradau ir minusiuką. Man visi lūpdažiai šiek tiek džiovina lūpas. Nors „Essential Care“ lūpdažiuose netrūksta augalinių aliejų ir ekstraktų, tačiau vis tiek jaučiu džiovinimą, ko nedaro tokie pat aliejiniai bespalviai balzamai. Tad spėju, jog dėl to džiovinimo kalti mineralai, kurie paprastą balzamą ir padaro lūpdažiu - suteikia spalvą. Tačiau nėra padėties be išeities :) Pakanka lūpas prieš dažant lūpdažiu patepti balzamu.

Sudėtis (INCI): ricinis communis oil*, cera alba*, simmondsia chinensis oil*, butyrospermum parkii butter*x, helianthus annuus seed oil*, helianthus annuus seed cera, calendula officinalis flower extract*, hippophae rhamnoides fruit extract*, rosmarinus officinalis extract*. Sudėtyje gali būti** +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891, CI 77742, mica, silica .
** Ecocert patvirtinti geležies oksido pigmentai (be švino ir arseno).
* ekologiškai užauginta/pagaminta (mažiausiai 86%).
x iš sertifikuotų Teisingos prekybos (Fairtrade) tiekėjų.


Bendras įvertinimas: 4 balai iš 5.
Skiriu visoms besidažančioms lūpytes ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą