2014-11-07

Maistas odai

Weleda kremas "Skin Food" - tikra klasika. Pradėtas gaminti jau beveik prieš 80 metų. Sukurtas sausai, pažeistai odai prižiūrėti. Būtent dėl šių savybių praeitą žiemą jį pirkau rankų odai. Deja, teko nusivilti, nes efektas nepasirodė toks geras, kaip tikėjausi, net ir ilgiau panaudojus kremą. 

Taip ir stovėjo jis pusmetį spintelėje mažai naudojamas, tik retsykiais patepliodavau alkūnes, pėdas, kad pamaitintų ir suminkštintų odą. Visai neseniai dar kartą pažiūrėjusi į šio kremo sudėtį nusprendžiau suteikti jam antrą šansą. O sudėtis išties puiki.

Sudėtis (INCI): Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lanolin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Alcohol, Beeswax (Cera Alba), Glyceryl Linoleate, Hydrolyzed Beeswax, Fragrance (Parfum)*, Viola Tricolor Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Cholesterol, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Citral*, Coumarin*.
* - iš natūralių eterinių aliejų.

-   Daugelis saulėgrąžų aliejų, kaip tinkamą kosmetikai gaminti, pamiršta. Tačiau tikrai be reikalo. Jis gali būti puiki bazė veikliosioms medžiagoms pernešti gaminant kremą ar masažinį aliejų. Taip pat saulėgrąžų aliejus turi įvairių naudingų medžiagų: yra geras vitamino E šaltinis, turi fitosterolių, lecitino, Omega-6.
-   Lanolinas, kaip jau minėjau praėjusiuose savo įrašuose, gerai apsaugo odą, ją minkština. Jo sandara panaši į žmogaus odos lipidų sandarą.
-   Saldžiųjų migdolų aliejus yra itin švelnus, tinka net jautriai kūdikių odelei. Idealiai tinka sausai, šiurkščiai, sudirgusiai odai. Šiame aliejuje gausu nesočiųjų riebiųjų rūgščių (oleino ir linolo), vitaminų E, A, B, įvairių mineralų, fitosterolių. Puikiai pamaitina ir suminkština odą.
-   Bičių vaškas ne tik vaidina svarbų emulsiklio vaidmenį, bet ir palieka ant odos plėvelę, kuri apsaugo nuo išsausėjimo.
-   Trispalvių našlaičių ekstraktas turi daug gydomųjų savybių. Tai stiprus antioksidantas. Veikia priešuždegimiškai, gerai drėkina ir apsaugo odą, todėl ypač tinka sausos bei jautrios odos priežiūrai.
-   Rozmarinų lapuose gausu veikliųjų medžiagų: eterinio aliejaus, flavonoidų, triterpenų ir kt. Rozmarinų lapų ekstraktas yra puikus antioksidantas, apsaugo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio, taip pat veikia priešuždegimiškai. Idealiai tinka pavargusiai odai.
-   Vaistinių ramunėlių ekstraktas veikia prieš uždegimus, ramina ir regeneruoja odą. Tinka sausai, jautriai, sudirgusiai odai.
-   Nuostabusis medetkų ekstraktas. Medetkų žieduose gausu karotinoidų, flavonoidų, saponinų. Šis ekstraktas gydo įvairias odos žaizdeles, nuramina uždegimus. Jis ramina ir skatina odos regeneraciją, todėl ypač tinka sausos, jautrios ir sudirgintos odos priežiūrai.  

"Skin Food" kremo sudėtis labai turtinga. Ir jis nuostabiai tinka veido masažams. Suteikusi šiam kremui antrą šansą būtent tam jį ir naudoju. Delne maišau su šlakeliu ekologiško migdolų aliejaus ir bent kartą per savaitę šiuo mišiniu masažuoju odą apie 30 min. Dažniausiai tam laiko randu vakare tiesiog žiūrėdama kokį filmą. Po to popieriniu rankšluosčiu švelniai nuvalau kremo likučius. Nenuplaunu. Oda tampa neįtikėtinai minkšta ir nuraminta. Ypač rekomenduoju sausai, sudirgusiai ir pavargusiai odai.

Bendras kremo "Skin Food" įvertinimas: 5 balai iš 5!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą