2014-05-03

Kvapnus šeštadienio vakaras

Maždaug prieš porą mėnesių dalyvavau Dr. Hauschka kosmetikos teoriniame/praktiniame seminare. Būtent tada turėjau puikią galimybę iš arčiau susipažinti su šia visame pasaulyje žinoma kosmetika. Garsi, bet vis dar išlaikiusi savyje gamtos paslaptį... 

Seminaro metu teko pabandyti kelis Dr. Hauschka produktus. Patiko viskas. Po to kelis iš jų nusipirkau ir su dideliu malonumu juos naudoju kasdien. Turbūt didžiausią įspūdį paliko kvapniosios vonios esencijos. Ir jos tinka tikrai ne tik voniai, bet ir namams pakvėpinti, ir veidui nuprausti. Pastarajai procedūrai šias esencijas ir naudoju. Nusipirkau mėginukų rinkinį, kurį sudaro keturios skirtingų kvapų esencijos po 10 ml. Kaina nesikandžioja, o užtenka išties ilgam.
Trumpai apie kiekvieną iš jų:

Levandų. Kreminė. Ramina ir atpalaiduoja, idealiai tinka po sunkios dienos prieš miegą. Ši esencija ramina
ne tik protą, bet ir paraudusią, jautrią odą. Praturtinta migdolų ir simondsijų aliejais, kurie taip pat prisideda prie odos puoselėjimo - apsaugo ir sutvirtina ją.

Migdolų. Itin šilto aromato. Primena marcipaninius saldainius :) Ramina sausą ir niežtinčią odą, palaiko odos barjerinę funkciją. Praturtinta ricinos aliejumi. Oda po šios esencijos lieka nuraminta, minkšta ir elastinga.

Rožių. Kreminė. Žydinti esencija! Su damaskinių rožių vandeniu, ekstraktu bei aliejumi. Ramina sausą ir jautrią odą. Taip pat reikėtų nepamiršti, kad rožės ypač gerai harmonzuoja. Sudėtyje esantys avokadų, migdolų ir simondsijų aliejai drėkina bei palaiko tinkamą drėgmės balansą, kad oda būtų elastinga ir lygi.

Citrinų ir citrinžolių. Labai gaivi! Pažadina pojūčius, energizuoja ir pakelia nuotaiką. Idealiai tinka gerai dienos pradžiai :) Naudojant visam kūnui gali padėti sumažinti celiulitą. Praturtinta saulėgrąžų aliejumi, kuris odą palieka minkštą ir sudrėkintą.

Visos jos nuostabios. Nedrįsčiau nė vienos išskirti labiau. Kurią naudosiu, pasirenku pagal nuotaiką ir uoslę. Kūnas geriausiai žino, ko jam tuo metu reikia :) Pavyzdžiui, šiandien naudojau migdolų. Nuramino tiek odą, tiek mintis po intensyvios šeštadienio dienos.

Kaip ir kada naudoju? Dr. Hauschka vonios esencijos yra tirpios vandenyje. Kelis lašelius pasirinktos esencijos įlašinu į dubenį (apie 1 litrą) karšto vandens (ne verdančio!). Dubenyje sudrėkinu medvilninį rankšluostėlį ir juo sušildau/nuprausiu veido, kaklo bei dekolte odą. Tik jokiu būdu nereikia rankšluosčiu trinti odos, pakanka lengvų paspaudimų ir prisilietimų. Laiko neskaičiuoju. Taip darau tol, kol oda pakankamai sušyla, suminkštėja, atsidaro poros. Malonūs kvapai teigiamai nuteikia tolimesnėms veido procedūroms: masažui, pilingui ar kaukei. Šiandien po migdolinio kompreso prausiau odą Dr. Hauschka valomuoju kremu (Cleansing Cream) bei dariau molio ir sojos grietinėlės kaukę, kurią nuprausiau jau atvėsusiu migdoliniu vandeniu. Tokia, kas savaitę kartojama, procedūra trunka apie pusvalandį (tiek laiko tikrai galite sau skirti bent retkarčiais), o gerai nuteikia visai ateinančiai savaitei :)
Bendras Dr. Hauschka vonios esencijų įvertinimas - skiriu 5 balus iš 5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą