2010-12-26

Paakių kremas "Rožytė"

Paakių odelė yra labai plona ir jautri, todėl jai reikia ypatingos priežiūros. Konsultavausi su keliomis kosmetologėmis, kurios visos paakių odelei patarė labai lengvus kremus arba gelius, jos nereikėtų apkrauti. Beje, per anksti taip pat nereikėtų pradėti teplioti paakių, odelei galima tik pakenkti. Geriausia paakių kremus pradėti naudoti atsiradus pirmosioms raukšlelėms.
Atsižvelgusi į kosmetoliogių patarimus ir skaitytus straipsnius paakių kremą gaminau labai lengvos konsistencijos, kurio didžiąją dalį sudaro rožių hidrolatas ir tik keliolika procentų aliejai bei kitos sudedamosios dalys. Rožių hidrolatas puikiai drėkina ir atgaivina odą, erškėtrožių aliejus gerai šviesina odą, ją jaunina, padaro elastingesnę. Argano aliejus taip pat turi jauninamųjų savybių. Pantenolis (vitaminas B5) gerai veikia ne tik plaukus, bet ir odą: pasižymi stipriai jauninančiu poveikiu, apsaugo ją, sušvelnina.
Kremas gavosi standus, bet labai lengvas, šviesiai gelsvos-persikinės spalvos :)

Sudėtis:
  • damaskinių rožių hidrolatas,
  • erškėtrožių aliejus,
  • argano aliejus,
  • BTMS (kondicionuojantis emulsiklis),
  • pantenolis,
  • hialurono rūgštis,
  • augalinis vit. E,
  • ekokonservantas.

41 komentaras:

  1. Labai labai super kremukas... Pirmas įspūdis - nuostabiai kvepiantis,o po to visa,ką gali tik gero pasakyti apie kremą. Labai greitai susigeria,lengvas,drėkinantis ir t.t.
    ačiū
    Violeta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu tikrai geras kremukas man ir mano mamai patiko

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2011-02-26 16:02

    Isbandziau si kremuka,tai konsistencija nera pats lengviausias (pvz.lyginant su Laveros roziu kremu-geliu),bet man kaiptik tas labiau patinka,nes tada ir maskuoklis graziau gula akiu zonoje :) kas del drekinimo,tai sunku pasakyti,oda normali, bet prevencijai sis kremas man patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai džiaugiuosi, kad patiko :) Lengvesnio nelabai išeina padaryti, nes aliejų kiekis minimalus, nebent daryti visiškai be aliejų, bet tada ir poveikis bus mažesnis. Gero naudojimo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2011-03-04 20:13

    Sveika Brigita, seniai reikėjo parašyti, bet norėjau kuo ilgiau pavartoti:)...kremo pirmasis įspūdis: oi, kaip noriu JO PARAGAUTI. saldus saldus toks, egzotiškai sakyčiau. pradžioje tepiau po nedaug, po to, ir po daugiau, nes, žiūriu, labai skalsus. jis nėra skystas, netgi sunkokas atrodo, nes sutirštėjo, bet mano paakiai visai nejaučia to sunkumo, sakytum tobulas margarinas, ne sviestas...ačiū:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2011-03-18 11:24

    labukas,fainai atrodo receptukas,bet gal turi koki paprastesni paakiam?mano jie pastoviai patine ir pajuode..

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tai kad čia jau ir taip paprastas receptukas :) Šiaip tai pajuodusiems paakiams labai gerai erškėtrožių aliejus, jis šviesina odą, o patinusiems paakiams tinka migdolų aliejus, bet jis sunkokas, tai naudoti reikėtų tik mišiniuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiškas2011-03-19 20:07

    na as nzn is kur gauti situ # BTMS (kondicionuojantis emulsiklis),
    # pantenolis,
    # hialurono rūgštis....kaune nerandu kur tokiu pirkt.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Viską galite nusipirkti, pvz., Aroma Natural.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonimiškas2011-03-20 18:31

    labas,be hialurono rugsties neiseitu? beje gal daugiau recepteliu su paakiu zona galetai idet?:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Be hialurono išeitų, tiesiog jis labai gerai atgaivina, sudrėkina odą :) Ką gaminu, tą ir įkeliu, kol kas dar nenusimato, kad gaminsiu paakių kremą :)greičiausiai sau gaminsiu kokį skystimėlį paakiams.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimiškas2011-03-20 20:27

    aiskiukas,na kad ir ka begaminti ikelk.nes tavo idejos super siaip:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anonimiškas2011-03-20 23:26

    zinau,kad siam klausimui cia kaip ir nevieta,bet nerandu kur paklaust,o aliejinius kvepaliukus ar gaminiesi?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ne, dar nebandžiau, bet galvoju ateityje. Tiesiog kvepalams reikia įvairesnių eterinių. Gėliški, skanesnių kvapų brangoki...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Anonimiškas2011-03-21 21:30

    aisku,o siaip ka patartai det i saldesnius kvapus? pvz su kuo deret vaniles kvapas? ir dar vaniles fitolis turi koki vaniles kvapa ar nelabai jaucias?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Su kvapais man nelabai sekasi :D Vanilė man su kokosais dera, saldaininis kvapas. Arba su apelsinais :) Vanilės fitolio švelnus kvapas.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Anonimiškas2011-03-22 19:57

    bet fitolis tiktu daryt tokius aliejinius kvepaliukus? nes tokio kaip vaniles ea ner taip?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Vanilės eterinio aliejaus nėra, bet yra vanilės absoliutas, kuris puikiai, manau, tiktų kvepalų gamybai :) tik baisiai jau brangus... Kvepalams geriausiai rinktis kitus bekvapius, neutralaus kvapo aliejus, pvz., simondsijų.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Anonimiškas2011-05-11 21:46

    Jau kokius 2 men naudoju si kremuka akiu zonai ir esu labai labai patenkinta. Puikus gaminys,lengvai tepasi,tokia tirsta tekstura maloniai veikia mano akiu zona :) gerai maitina,drekina.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Anonimiškas2011-06-10 11:26

    labas,ko patartai ideti i si krema kad dar pakankamai jaunai(man 20m) paakiu odeliai padetu ir nuo rauksliu? as mangu sviesta naudodavau,nes daug kur rase kad jis nuo rauksliu, bet nezinau ar jis per sunkus ar kaip, kad kaip is vakaro pasitepu,ryte paakiai toki patine buna;/

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveiki, aš manau, kad aliejus tokiai jaunai odai ir paakiams tikrai per riebus. Kažkada kalbėjau su kosmetologe, kuri sakė, kad paakių zoną ypač reikia saugoti, neapsunkinti, nes plona odelė labai greitai pažeidžiama. Taip pat minėjo, kad jaunai odai geriau geliai. Buvau kažkada pasidariusi gelį su ksantanu, bet man kažko traukė odą, tai dabar pasidariau paprastą hidrolatų mišinuką, jis mano bloge. Tepuosi rytais, o mano vaikinas sakė tepasi gal triskart per dieną... Atrodo, kad jam paakiai gerokai pašviesėjo, pagražėjo :) Aš poveikio nepastebėjau, nes neturiu kažkokių problemų su šia zona :) O galvoti apie raukšles jūs, manau, dar tikrai per jauna ;) Nuo raukšlių dažniausiai naudoti kažkokias priemones profilaktiškai rekomenduojama nuo 25 metų.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Anonimiškas2011-06-10 16:29

    o kuri siulytai pasidaryti sita ar ta su hidrolatais? na gal ir per jauna, bet pas mane kazko labai jos sudare, nezinau nuo ko gal sitiek metu kai tusa naudoju per stipriai nuvalinedavau, nes tikrai matomos rauksles paakiu susidare...

    AtsakytiPanaikinti
  23. Pas mane taip pat yra raukšlyčių, bet tai normalu, gi susidaro ir nuo mimikos, aišku valyti reikia stengtis kuo švelniau, šitoje vietoje ir kartais nusižengiu, per stipriai pavalau :) Šis kremukas lengvas taip pat, bet kad būtų dar lengvesnis, siūlyčiau daryti su emilsikliu Olivem1000, su juo lengvesni kremai gaunasi ir mažiau aliejų galima dėti, užtektų 10% aliejų, būtų legvas kremukas. Man asmeniškai labiau serumas iš hidrolatų patinka, bet čia jau kaip kam, reikia bandyti... Į hidrolatą dėjau hialurono rūgšties gelinės ir edelveisų hidroglicerininio ekstrakto, jie abu veikia prieš senėjimą, giliai drėkina :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Anonimiškas2011-06-10 22:25

    na reiks kita kart pabandyti ana, si karta darysiu sita nes kaip tik visko turiu:) noriu paklausti kokiu santykiu deti aliejus ir hidrolata? reikes nusipirkti ta emulsikli, bet si kart desiu ta btms. ir kiek dejei konservantu ir pantenolio?:)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Aš aliejų dėjau apie 20%, bet galit ir mažiau... Ekokonservanto dedu 0,5-0,6%, tai į 30 ml kremo gaunasi 6 lašiukai, o pantenolio šiuo atveju dėjau 7 lašelius į 15 ml kremo ;) Parašykite, kaip sekėsi gaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Anonimiškas2011-06-12 22:55

    darysiuosi kita savaitgali, butinai pranesiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Anonimiškas2011-06-12 22:58

    beje, tu gaminai 15 ar 30ml kremo? susimaisiau jau:)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Paakiams 15 ml, nes mažai jo reikia, tai gaminu mažą kiekį, kad nesugestų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Anonimiškas2011-06-13 17:50

    a tai i 15 ekokonservanto 3 lasiukai taip?

    AtsakytiPanaikinti
  30. Anonimiškas2011-06-16 20:24

    pamirsau paklausti btms kiek dejei? darydama 15ml

    AtsakytiPanaikinti
  31. Anonimiškas2011-06-19 22:08

    pasidariau,viskas gavos, man patiko jo lengvumas:)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Anonimiškas2011-07-16 16:55

    labas,turiu klausima. per kiek laiko tau istirpsta tas btms? man jis niekaip normaliai neistirpsta,tik issiplete...

    AtsakytiPanaikinti
  33. Išsiplėtė???
    Jis tirpsta aukštesnėje temperatūroje nei, pvz., emulsinis vaškas, tai kaitinti reikia maždaug iki 65-70 laipsnių. Neiškart susiemulsina (tampa kremu), iš pradžių, gerai pamaišius porą minučių, būna kaip skystis, tada palaikau ir vis pamaišau kartais, iš lėto pasidaro kaip kremas.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Anonimiškas2011-07-22 19:23

    na joa issiplete.juk jie nedidukai,dar labiau persisvieciami pasidaro.na as medu induka i katik uzvirinta vandeni ir jie tik issiplecia,netoki balti pasidaro ir netirpsta.ir jau kelinta karta....siutas ima

    AtsakytiPanaikinti
  35. Viska, vandens ir aliejaus fazes, sudekit i atskirus indelius ir statykit i puoda su vandeniu, kuris turi buti kaitinamas ant mazos ugnies. Kitaip ir neistirps ;)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Anonimiškas2011-07-26 10:31

    na as vandeni ir tirpinau vaska....tik alieju pamirsau pakaityt....

    AtsakytiPanaikinti
  37. ?????
    Tai kaip jus krema darote? Gi alieju ir vaska kartu reikia tirpinti.

    AtsakytiPanaikinti