2017-03-07

„Nourish“ dvejopo poveikio veido šveitiklis – apžvalga

Sveiki! Toliau tęsiu temą apie odos šveitiklius. Šį kartą konkrečiai vieno jų apžvalga. Kaip ir rašiau anksčiau, surasti natūralų ar ekologišką švelnų veido šveitiklį su gera sudėtimi, kuris dar ir veiktų dvejopu principu, t.y. šveistų ir mechaniškai dalelių pagalba, ir chemiškai su vaisių rūgštimis ar enzimais, ne taip jau ir paprasta. Radau du, prie kurių sudėčių neradau, kaip prikibti. Vienas jų – „Aubrey“ veido kaukė su AHA vaisių rūgštimis, kitas – „Nourish“ veido šveitiklis su kale (lapiniais kopūstais). Tai mano pirmoji pastarojo gamintojo bandyta priemonė. Išsirinkau būtent dėl sudėties.


„Nourish“ gaminama Didžiojoje Britanijoje ir yra sertifikuota vienu aukščiausių bei patikimiausių ekologiškumo sertifikatų Soil Association. Bet sudėtį vis tiek skaičiau, taip jau įpratau, nes jau esu pasimokiusi, kad nelabai patenkinamų ingredientų gali pasitaikyti net ir, atrodytų, pačioje nekalčiausioje kosmetikoje.

„Nourish“ veido šveitiklis su kale ir granatų enzimais
   - tinka visų tipų odai,
   - sertifikata Soil Association kaip ekologiška kosmetika,
   - sudėtyje 100% tik natralūs ingredientai, 81% – ekologiški,
   - nebandyta su gyvūnais.

PATIKO
Svarbiausia sudėtis ir šveitiklio veikimas. Mechanišką šveitimą, kai negyvos odos ląstelės nutrinamos, atlieka migdolų miltai. Jie gerai matomi bei jaučiami, realiai sudaro didžiąją priemonės dalį.
Na, o cheminį šveitimą, kai negyvos odos dalelės ištirpdomos, šiame šveitiklyje atlieka natūralūs enzimai (fermentai) iš granatų, ridikėlių.
Bendrai vertinant, sudėtis labai turtinga, su daug įvairių aliejų ir ekstraktų, moliu, net kopūstų milteliais.
Man šio šveitiklio sudėtis pasirodė labai įdomi, nes dar niekur neteko matyti kosmetikos su probiotikais (arba tiesiog neatkreipdavau dėmesio). Pasirodo, jie vertinami ne tik dėl teigiamų savybių virškinimo sistemai, kaip maistas, bet naudingas ir kosmetikoje, o ypač turintiems tokių problemų, kaip aknė ar egzema.
Švelnios žalsvos spalvos. Kvapas taip pat „žalias“, primena daržoves ar žalėsius. Skaičiau, kad kai kurios pirkėjos šį kvapą įvardija kaip minusą, tačiau man jis visai nepasirodė nemalonus.
Poveikis. Šis „Nourish“ šveitiklis yra trejopo poveikio: galima naudoti kaip kasdienį prausiklį, šveitiklį ir pasilepinimui kaip veido kaukę. Aš naudojau kas antrą dieną duše kaip šveitiklį ir prausiklį viename. Apie minutę ar nepilnai švelniai juo masažuodavau gerai sudrėkintą odą, palaukdavau porą minučių ir nuplaudavau drungnu, vėliau ir vėsesniu vandeniu.
Labai patiko, kad šveičia ypač švelniai, visiškai nebraižo odos, bet savo darbą atlieka išties gerai: oda lieka švaresnė ir minkštesnė.
>   Taupiai naudojasi. Pakuotė labai maža – tik 50 ml. Tačiau įdomumo dėlei žymėjausi kiekvieną (na, gal kokį vieną kitą praleidau) šveitimą. Užteko maždaug 25 kartams, o naudojau tiek, kiek matosi išspausta nuotraukoje žemiau (tiek pakanka tik veidui; norint šveisti kaklą ir dekolte, reikės dukart daugiau). Taigi, jei naudoti kas 2–3 dienas – pakanka porai mėnesių. Visai neblogai.

NEPATIKO
> Kaina. 50 ml šveitiklio kaina perkant UK (štai čia; Lietuvoje matyti dar neteko) kainuoja 18 svarų. Tikrai brangu. Tačiau retkarčiais ketinu šią priemonę visgi pirkti, nes pats poveikis geras. Kitų priekaištų, apart kainos, net ir nerandu.


Sudėtis (INCI): Aqua, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) seed meal*, Glycerine**, Lactobacillus/Punica granatum fruit ferment extract, Kaolin, Lactobacillus/Bulgaricus ferment filtrate, Algin, Argania spinosa kernel oil*, Griffonia simplicifolia seed extract, Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, Hydrogenated jojoba oil, Cetaryl alcohol, Brassica oleracea acephala leaf extract*, Glyceryl caprylate, Levulinic acid, Sorbitol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil*, Rosa canina flower oil*, Stearic acid, Illite, Palmitic acid, Pelargonium graveolens flower oil*, Sodium levulinate, Aloe barbadensis leaf juice powder*, Xanthan gum, Candelilla/Jojoba/Rice bran polyglyceryl stearate, Brassica oleracea acephala powder*, Olibanum oil, Commiphora myrrha oil, Glyceryl undecyllenate, Faex (yeast) extract, Leuconostoc/Radish root ferment filtrate, Sodium stearoyl lactylate, Ananas sativus (pineapple) fruit extract, Populus tremuloides bark extract, Lactobacillus ferment, Rosmarinus officinalis oil*, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool.
*
iš ekologinių ūkių, ** augalinės kilmės.

2 komentarai:

  1. Taip jau dazniausiai buna su tais produktais, kuriuos isimyli, as pastebejau, kad jei produktas man labai labai patinka, pamacius kaina galima labai issigasti, bet veidas musu tik vienas, kodel jo nepalepinus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtent. Jau geriau turėti vieną gerą produktą, nei kelis bet kokius. Tačiau kaina tikrai ne gerumo rodiklis. Parduotuvėse pilna brangios kosmetikos, kurios tik vaizdelis geras, o viduje tas pats, kaip ir kreme už kelis eurus. Ir tokių pavyzdžių galima rasti begalę! Bet yra ir geros nebrangios kosmetikos. Pavyzdžiui, "Livinn - sveiki produktai" tik ką atsirado nauja natūrali vokiška kosmetika "Cosnature". Sudėtys išties geros, o kaina neįtikėtinai maža :) Pati dar nebandžiau, bet jau galvoje sukasi mintys apie ją :)

      Panaikinti