2015-12-06

"Farfalla" veido toniko apžvalga

Vis kartojama: vasarą odą reikia drėkinti, žiemą - maitinti. Na, ne visai taip. Drėgmės reikia ir vasarą, ir žiemą. Žiemą ypatingai, kai patalpose oras nuo šildymo sausas. Tada gali pagelbėti gerai drėkinantis veido tonikas, kurį dar geriau purkšti ne tik ryte ir vakare, bet ir dienos bėgyje. Nors aš asmeniškai sunkiai prisijaukinu tą purškimą dieną.

Šiandien noriu papasakoti apie drėkinantį "Farfalla" (natūralios, BDIH sertifikuotos, kosmetikos gamintojas iš Šveicarijos) toniką su alavijais ir sviestmedžiu. Be dirbtinių dažiklių, kvapiklių, konservantų ir kitų sintetinių kenksmingų medžiagų. Tinka veganams. Šis tonikas sukurtas tiems, kam jau 30 ar daugiau metų. Tačiau tiks retkarčiais pasilepinimui ir tada, kai odai reikia ypatingo drėkinimo ir norisi palepinti bei atgaivinti odą. Toniko kvapas ryškus rožių su nežymiom kitų augalų užuomenom, man asmeniškai patinka.

Sudėtis gera, gausu vertingų augalų hidrolatų (augalų vandenys). Pagrindinė šio toniko sudedamoji dalis yra damaskinių rožių hidrolatas, kuris yra vienas iš populiariausių hidrolatų. Ir ne veltui. Rožės nuostabiai tinka visoms moterims ir visiems odos tipams, tačiau ypatingai rekomenduojama jautriai, sausai ir brandžiai odai. Nuostabiai drėkina, regeneruoja ir ramina odą, ją harmonizuoja ir veikia visapusiškai teigiamai.
Alavijų sultys visiems gerai žinomos, kaip ypač efektyviai odą raminanti, drėkinanti ir gydanti priemonė. Taip pat sudėtyje yra hamamelių hidrolato, kuris iš hidrolatų laikomas vienu iš stipriausių antioksidantų, tinka esant išsiplėtusiems kapiliarams, jautriai, brandžiai ir mišriai odai; bei apelsino žiedų (nerolio) hidrolato - gerai regeneruoja ir jaunina odą. Raudonieji dumbliai Asparagopsis Armata kaip ir daugelis kitų rūšių dumblių pagrinde vertinami dėl ypatingai turtingos sudėties: gausu vitaminų, mineralų, amino rūgščių, antioksidantų... Ir juose šių medžiagų yra koncentruotai. Taip pat šie dumbliai drėkina, stiprina ir gydo odą, pagerina jos elastingumą ir sumažina raukšleles. Augalas azijinė centelė, dar vadinama brami, plačiai žinoma ajurvedoje ir vertinama dėl nuostabaus poveikio smegenims ir atminčiai, o štai kosmetikoje vertinama dėl antibakterinių, priešuždegiminių savybių, gerina kalogeno gamybą, todėl naudojama kosmetikos priemonėse strijoms ir randams gydyti (plačiau apie šį augalą skaitykite čia).

Alkoholio ir glicerino, kurie šiaip tonike nėra būtini, yra sudėties pabaigoje, vadinasi jų ten visai nedaug. Sorbitolis kosmetikoje naudojamas kaip drėkiklis, konservantas, tirštiklis; dedamas ir į maistą kaip mažo kaloringumo saldiklis, emulsiklis; natūraliai aptinkamas šermukšniuose.

Tonikas yra stikliniame buteliuke. Labai gražiai atrodo, tinka dovanoms. Pats totikas patiko ir poveikiu, gerai drėkina. Tačiau yra vienas didelis BET, del ko šio toniko greičiausiai nebekartosiu - tai purkštukas. Purškia didele čiurkšle. Kitaip ir pavadinti negaliu, nes toniko lašeliai ne kaip dulksna nugula ant odos, o purškia labai stambiais lašais ir netgi sunku nutaikyti, kad purkštų ten, kur reikia. Viskas šiame tonike man patinka, bet naudojimo patogumas ne ką mažiau svarbu už poveikį. Dėl prasto purkštuko, šis tonikas labai greitai ir susinaudojo - visiškai neekonomiškas variantas. Tad turiu prašymą: jeigu kas nors esate naudoję šį toniką ir su purkštuku viskas buvo gerai (labai viliuosi, kad man tiesiog papuolė brokuotas), garsiai šaukite komentaruose. Būsiu labai dėkinga. Nes vien dėl purkštuko be gailesčio numetu vieną įvertinimo balą iš penkių.

Turint omenyje, kad dėl purkštuko naudojasi labai neekonomiškai, tikrai nepigus - 80 ml buteliuko kaina apie 9 eurai perkant iš Vokietijos el. parduotuvės www.violey.com.

Mano įvertinimas yra 3.5 balo iš 5.
Sudėtis (INCI): Rosa Damascena Flower Water*, Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hamamelis Virginiana Water*, Citrus Aurantium Amara Flower Water*, Alcohol*, Glycerin, Sorbitol, Asparagopsis Armata Extract, Centella Asiatica Extract*, Citronellol**, Geraniol**, Limonene*, Linalool**.
* - iš ekologinių ūkių,
** - eterinių aliejų sudedamosios dalys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą