2015-09-03

"Neobio" dantų pastos su fluoridu apžvalga

Renkantis dantų pastą gali kilti klausimas: tai kokią pirkti - su fluoridu ar be? Labai slidus ir diskutuotinas klausimas. Daugelis odontologų visgi pasisako už dantų pastas su fluoridu, ypač tada, kai yra problemų, dantys greitai genda. Jei visgi nusprendėte naudoti su fluoridu, tikrai nebūtina pirkti įprastinių su visa puokšte neigiamai vertinamų ingredientų. 

Yra natūralių ir pakankamai skanių, ir gerai valančių dantų pastų. Vieną tokią išbandžiau, tai "Neobio" vokiečių gamintojo pasta su šalavijais ir mėtomis. Ją, kaip ir patarė mano odontologė, kuri nėra nusistačiusi prieš befluorides dantų pastas, naudoju retkarčiais, kai dantys sujautrėja ar jaučiasi nemalonus maudimas. Kartais šią dantų pastą naudoju tik savaitę, o kartais ir visą tūbelę sunaudoju, po to vėl grįžtu prie befluoridės. Svarbiausia išsivalius dantis pasta su fluoridu, gerai išskalauti burną, pastos nenuryti.


Šios "Neobio" dantų pastos sudėtyje nėra silikonų ir kitų iš naftos išgautų ingredientų, taip pat yra be dirbtinių kvapiklių, dažiklių ir konservantų. Tinka veganams. Sudėtyje be minėtų šalavijų ir mėtų ekstraktų yra ir alavijų sulčių, rudųjų dumblių, hamamelių bei vaistinių ramunėlių ekstraktų.

Dantų pastos abrazyvinė medžiaga yra silicio rūgštis, kuri kartu su soda laikomos mažiausio abrazyvumo. Sudėtyje esantis kalio chloridas mažina dantų jautrumą.

"Neobio" dantų pasta su fluoridu yra balta, standžios kreminės konsistencijos (gal net per standžios), kvepia švelniai mėtomis (netrenkia stipria mėta kaip daugelis įprastinių pastų). Skonis, žinoma, labai individualus dalykas, bet man ji ganėtinai skani, nėra bjauri. Putoja, bet negausiai, valo pakankamai gerai. Man ši dantų pasta paliko gerą įspūdį ir sunaudojau jau ne vieną tūbelę.

Kaina apie 1.85 euro (75 ml).
Vertinu 4 balais iš 5.
Sudėtis (INCI): Glycerin, Aqua (Water), Hydrated Silica, Potassium Chloride, Xylitol, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Xanthan Gum, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Algin, Sodium Fluoride, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Extract*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Alcohol, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Aroma (Flavour), Limonene, CI 77891 (Titanium Dioxide).
* - iš ekologinių ūkių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą