2014-10-26

Kad baltos rankelės juodo darbo nebijotų...

Šį kartą jau/vėl aktualia tema - apie rankų kremus. Aktualiausia atvėsus orams, tačiau tiek pat aktualu turėtų būti ir ištisus metus, nes rankų odą reikėtų saugoti ne tik nuo žvarbaus vėjo ir šalčio, bet ir vasarą, kai dažnai naudojami kondicionieriai, kapstotės darže, dažnai maudotės sūriame vandenyje ir pan.

Rasti tinkamą rankų kremą tikrai nėra paprasta. Ypač tada, kai oda linkusi išsausėti, greičiau nuskirsta. Išbandžiusi esu jų visokių. Žinoma, smagu, kai kremas greitai susigeria ir nepalieka riebių antspaudų visur, kur tik prisiliečiame, tačiau dažnai tokiuose kremuose labai didelę dalį sudaro tik vanduo (prie to dar ir alkoholis). Taip, susigeria jie gerai, odą padrėkina taip pat kažkiek (kas labiau aktualu vasarą), bet efektas neretai trumpalaikis ir kremu reikia vis teptis ir teptis. Manęs toks variantas, kai kremo tūbeles reikia keisti kas mėnesį, visiškai netenkina - tiek finansine, tiek ekologine prasme.

Pirmenybę teikiu riebesniems ir turtingesnės sudėties rankų kremams. Iš tokių esu bandžiusi "Logona" kūno sviestą Oriental (apie jį kada nors vėliau), "Weleda" Skin Food kremą, kuris rankoms man nelabai patiko, tačiau idealiai tiko veido odos atgaivinimui, ir "Martina Gebhardt" rankų bei nagų kremą su ramunėlėmis. Būtent apie pastarąjį šiandien ir noriu papasakoti plačiau, nes jis kol kas man - rankų kremas Nr. 1.

Jis riebus. Tačiau susigeria palyginus gana gerai. Tik nereikia jo tepti per daug, užtenka pusės žirnio didumo kruopelės, kurią reikėtų sušildyti tarp delnų ir masažuojant ištepti visas rankas. Šis kremas maloniai švelniai kvepia. Pasitepus oda iškart suminkštėja. Beje, kas svarbiausia, šiuo kremu tikrai nereikia dažnai tepliotis.

Sudėtyje yra įvairių aliejų ir sviestų (alyvuogių, sviestmedžio aliejai, kakavos sviestas), ekstraktų (vaistinių ramunėlių žiedų, kraujažolių lapų, šeivamedžio šaknų, magnolijų žievės, kininio arbatmedžio lapų), bičių vaško bei lanolino, kuris padengia odą apsaugine plėvele. Šis kremas išties puikiai maitina ir apsaugo odą.

Labai mėgstu gausiau juo išsitepti rankas vakare prieš miegą. Retkarčiais, kai prisimenu ar yra poreikis, darau rankų kaukę. Gausiai išsitepu kremu, apsimaunu vienkartines pirštines, ant viršaus - vilnones. Geriausia tokią kaukę daryti vakare nieko rimto neveikiant, pvz., žiūrint filmą. Taip pasėdėti galima ir pusvalandį, ir valandą. Oda tampa neįtikėtinai minkšta ir švelni.

Pabaigai dar paminėsiu, kad tokie turtingi kremai, kaip "Martina Gebhardt", yra kur kas universalesni nei kitų gamintojų ir tinka nebūtinai tik tam, kas parašyta ant pakuotės. Duosiu tris pavyzdžius:
- Pirma. "Martina Gebhardt" rankų kremu malonu palepinti visą kūną, net ir lūpas! Nuotraukoje matosi geltonesni kremo ruoželiai. Tai natūraliai atsiskyrę riebalai. Stengiuosi jų nesumaišyti kartu su visu kremu, o jais patepti lūpas ar labiausiai išsausėjusias vietas, pvz., alkūnes - superinis efektas!
- Antra. Vienai mano pažįstamai šis kremas yra vienas iš nuostabiausių veidui. O kodėl gi ne?!
- Trečia. Kaip teigia gamintojas, šiuo kremu galima tepti nosies gleivinę, kadangi sudėtyje esančios ramunėlės gali palengvinti žiedadulkių alergiją. Alergiška nesu žiedadulkėms, tačiau jau ilgą laiką kankina nesibaigianti sloga. Nosies gleivinę tepu juo prieš miegą (jei nepamirštu, žinoma) - būna lengviau kvėpuoti.

Šiam kremui dedu išties didelį didelį pliusą. Beje, kremas toks skalsus! 100 ml indelį naudoju jau pusmetį ir jis vis dar nesibaigia :) Pirkau "Livinn - sveiki produktai". Labai rekomenduoju pabandyti :)

"Martina Gebhardt" rankų kremo sudėtis (INCI): Aqua (Water), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil°, Lanolin, Cera Alba° (Beeswax°), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter*, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract°, Achillea Millefolium (Yarrow) Leaf Extract°, Rosa Damascena (Rose) Flower Water°, Sambucus Nigra (Elder) Root Extract°, Magnolia Officinalis Bark Extract*, Camellia Sinensis (Tea) Leaf Extract°, Tocopherol, Spagyrische Essenz von Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract°, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil°, Gold, Silver, Sulfur, Linalool**, Limonene**.
o - sertifikuotas demeter, * - sertifikuotas ekologiškas, ** - iš eterinių aliejų.


Mano bendras įvertinimas yra 5 balai iš 5.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą