2014-10-29

104 įrašas keturių metukų proga

Keturi metai - ne toks jau ir trumpas laiko tarpas. Prieš tiek metukų sukūriau savo pirmąjį įrašą blog'e. Vakar, tamsų ir lietingą vakarą, iš nuobodulio peržiūrinėjau savo įrašus. Įdomu buvo prisiminti, ką gaminau anksčiau, ką rašiau, kokias nuotraukas dėjau. Prisiminiau, kaip smagu buvo "virti" pirmuosius lūpų balzamus, veido bei kūno kremus. Prisimenu jų visų kvapus, kurie įsigėrė atmintin kuriant receptus, gaminant ir su malonumu naudojant. Gera kažką mokėti sukurti. Nesvarbu, ar tai bus vėrinys ant kaklo, ar paveikslas, ar atvirukas, ar kosmetika. Savotiška meditacija. Gera ne tik kažką mokėti, bet ir savo žiniomis dalintis su kitais. Būtent dėl šios priežasties ir pradėjau rašyti. Tuo pačiu tai puikus būdas ir mokytis iš savo klaidų, nes jų tikrai buvo.

Gaminau kosmetiką, ne tik sau, bet ir mamai, draugėms, jų mamoms. Vienos geros draugės mama ne kartą sakė, kad geresnio kremo už mano gamintą su argano aliejumi nebuvo naudojusi. Ji tapo savotiškai priklausoma nuo jo. Tai pats didžiausias įvertinimas.

Tik pradėjus gaminti norėjosi išbandyti kuo daugiau aliejų, emulsiklių bei kitų kosmetikos priedų, tokių kaip hialurono rūgštis, glicerinas, įvairūs kvapai, pvz., karamelės, mineralai, pantenolis, fitokeratinai ir pan. Tačiau laikui bėgant ir labiau gilinant žinias supratau, kad kai kurios medžiagos kosmetikoje visiškai nėra būtinos. Kad ir konservantai, kurie labiausiai ir kliūdavo. Atsidaro poreikis naudoti dar labiau natūralią kosmetiką. Turbūt tada ir įvyko tas lūžis, kai praėjo noras pačiai gaminti kremus. Ne dėl to, kad jie būtų neveiksmingi, bet dėl to, nes be konserantų pagaminti kremą namų sąlygomis gana sunku. Gaminti tikrai galima, tačiau toks kremas gan greitai sugenda. Reikia juos daryti dažnai, mažais kiekiais. Kas užima daugiau laiko, o paros man ir taip neretai neužtenka. "Martina Gebhardt" kosmetika dėl to ir tapo mano favorite - subtili, visiškai švari, o dar ir gaminama pasitelkiant savotiškus "burtus" :) Tik nepagalvokite, kad pradėjus naudoti daugiau pirktinės kosmetikos pas mane nebeliko aliejų, sviestų, ekstraktų, eterinių aliejų ar hidrolatų. Oi, ne! Turiu jų nemažai ir noras išbandyti jų įvairesnių išliko. Tik dabar šias visas substancijas naudoju grynesnes. Dedu į kaukes, aliejus prieš naudojimą lašinu į kremus, taip juos dar labiau praturtindama, eterinius aliejus  naudoju duše (atsigaivinimui ir imuniteto stiprinimui), jais gydausi, lašinu juos ir į šampūnus, garinu ir visaip kitaip naudoju.

Žinias apie kosmetiką nuolatos gilinu. Tai mano varikliukas. Mėgstu skaityti ne tik įvairius straipsnius, bet ir kitus blog'us, kuriuose gausu vertingos informacijos. Vakar benaršydama po savo įrašus peržvelgiau ir nuorodas, esančias skiltyje "Mano draugai". Taip užtikau, kad mano blog'as yra vienas mėgstamesnių bloger'ės Palomos ir įvertintas nominacijoje "Best Blog Awards". Labai maloniai nustebau, ačiū :) Įvertintiems tokioje nominacijoje reikėtų atsakyti į užduotus klausimus, nominuoti savo mėgstamiausius sekamus blog'us ir užduoti jų bloger'iams naujus klausimus. Jei atvirai, nelabai mėgstu tokių žaidimų, todėl tik iš dalies įvykdysiu užduotis: atsakysiu į klausimus ir įvardinsiu 5 savo mėgstamiausius blog'us/puslapius. Tikiuosi, kad niekas neįsižeis :)

Taigi, atsakau į klausimus:
1. Kaip sugalvojote pradėti rašyti savo tinklaraštį?
Atsakiau šio įrašo pradžioje - iš didelio noro dalintis su kitais savo žiniomis :)
2. Ką manote apie žaliavalgystę?
Nors daugeliui tai atrodo kaip kraštutinumas, aš tame nieko blogo neįžvelgiu. Tiesiog kiekvieno žmogaus organizmas yra labai skirtingas, tad skirtingų dalykų jam ir gali reikėti. Žaliavalgyste ir pati šiek tiek domiuosi, tik valios tam neužtenka :)
3. Mėgstamiausias filmas?
Neturiu tokio. Bet įsimintinas pasirodė švedų statytas filmas "Mergina su drakono tatuiruote". Taip pat savaitgalį žiūrėjau du labai įdomius: Begin again, The grand seduction.
Kiek vėliau vaikinas priminė mano mėgstamiausią filmą - animacinis "Medžioklės sezonas", kur vieną iš veikėjų įgarsino gerbiamas aktorius Rolandas Kazlas. Tą filmą esu mačiusi gal kokius 15 kartų :D
4. Kokį šampūną šiuo metu naudojate?
Naudoju du: "Essential care" su žolelėmis kasdieniam trinkimui ir "Aubrey" naujos linijos su biotinu, kai reikia išplauti aliejinę plaukų kaukę.
5. Koks paskutinis nutikęs nuotykis?
Persikraustymas į Norvegiją :)
6. Kuo skiriasi noras ir svajonė?
Nemėgstu filosofuoti.
7. Keisčiausias maisto produktas/patiekalas kokį tik esate valgę?
Lietuviams visai neįprasti, norvegams absoliučiai normalūs patiekalai - saldi silkė, saldi žirnienė. Fui...
8. Mėgstamiausias aliejus (grožiui)? Kodėl?
Labai sudėtingas klausimas. Hmmm... Mėgstamą turiu ne vieną, bet jei jau prašoma įvardinti vieną, tai paminėsiu migdolų aliejų. Man patinka, nes jis labai švelnus, gerai suminkština ir pamaitina odą. Šiuo metu jį naudoju ir akių kompresams, ir plaukų kaukėms, ir į kūno kremą įmaišau. Puikus aliejus.
9. Kokį posakį dažniausiai sakote?
Nelabai gražus mano posakis, bet esu atvira. Labai nemėgstu lėtai ką nors darančių žmonių ir vis ko nors nespėjančių: šikančių traukinys nelaukia.
10. Iš ko susideda Jūsų mėgstamiausios salotos?
Pačios pačiausios: 1 avokadas, pagal skonį svogūno, virti avinžirniai, šviežios kalendros ir po šlakelį citrinos sulčių bei alyvuogių aliejaus. Niam :) O šiaip man bet kokias žalių daržovių salotas labai paskanina truputį sausoje keptuvėje paskrudintos saulėgrąžų sėklos.
11. Kokias kalbas mokate?
Geriausiai: lietuvių, anglų, rusų, vokiečių, norvegų :prasčiausiai.

Mano mėgstamiausi blog'ai/svetainės:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą