Sukau galvą, kokį įdomų ir skaniai kvepiantį kremą pagaminti dovanų draugo mamai... Ir štai - sugalvojau padaryti kremą, kvepiantį kava! Kadangi kavos eterinis aliejus jau kiek pabodęs, nusprendžiau paeksperimentuoti ir gaminau kremą ne su hidrolatais, o su stipria kava ;) Plikiau du šaukštelius stiprios kavos į pusę didelio puodelio. Tokios stiprios kavos gyvenime nesu gėrusi, bet kremui tiko kuo puikiausiai! Kavos gėrimą perkošiau per kelis kartus perlenktą medicininį bintą, kad į kremą nepatektų kavos tirščių. Kava kūno kremui suteikė nuostabų kvapą bei spalvą. Daugiau pasiskaitinėjusi apie kavos poveikį kūnui radau, kad kava dėl joje esančio kofeino padeda nuo celiulito, stangrina odą, mažina įvairius jos paraudimus ir lygina odos spalvą, jaunina...
Kodėl pavadinau "Cappuccino"? Nes į kremą dėjau kvapnius priedus: kakavos absoliuto, šokoladinio kakavos sviesto ir kokosų aliejaus, kurie kremui suteikė saldumo. Tikra Cappuccino kava :))
Kremas labai labai man patiko, todėl padariau ne tik draugo mamai, bet ir sau :)) Jis ne tik nuostabiai kvepia, bet ir labai gerai įsigeria, nepalieka ant odos riebumo jausmo, o oda tampa kvapni ir švelni lyg šilkas :) Valio šiam atradimui - pavykusiam eksperimentui! dabar belieka stebėti, kaip kremas laikysis bėgant laikui, ar greičiau nesuges. Kada nors būtinai pabandysiu daryti kremus ir su vaistažolių arbatomis.
Beje, pirmą kartą emulsinį vašką derinau su stearino rūgštimi. Ją pirkau žvakių gamybai, bet galima dėti ir į kremus bei sviestus, nes suteikia papildomo stabilumo, minkština odą. Stearino rūgštis yra 100% augalinis produktas, pagamintas iš palmių aliejaus.
Kremo pH ~4,8.
Sudėtis:
- stipri plikyta kava be tirščių,
- šokoladinis kakavos sviestas,
- kokosų aliejus,
- migdolų aliejus,
- emulsinis vaškas,
- sezamo sėklų aliejus,
- stearino rūgštis,
- hidrolizuoti ryžių proteinai,
- ekokonservantas,
- augalinis vitaminas E,
- kakavos absoliutas
O galima ideti valgomosios kakavos i kremu gamyba? Nes gavau gabala kakavos naturalios,kelis gabalelius sumaliau, manau jei ideciau sauksteli tu milteliu spalva butu sodri,tik bijau kad negriauztu odos kakava....nes bandziau sumaisyti su taukmedzio sviestu tai siek tiek griauzia oda....
AtsakytiPanaikintiKakavos nesu naudojusi kosmetikos gamybai, tik kakavos sviestą. Tad nelabai galiu ką ir pasakyti, bet jeigu griaužė su taukmedžiu sumaišius, tikrai gali griaužti ir įmaišius į kremą.
AtsakytiPanaikintiaciu uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiar kremas nesugedo greitai? kiek mazdaug laiko tiko naudoti?
AtsakytiPanaikintiGaminau maždaug tokiu laiku, kai įkėliau į blog'ą, bet kremas dar nesugedo(neatsirado pelėsio, nepakito spalva bei kvapas), vis dar naudoju, laikau vonioje :) Konservanto daugiau nedėjau, įprastą 0,6 % normą.
AtsakytiPanaikintio gal gali paaiskinti kaip suprasti siuos procentus? nes ir kitur matau kad buna parasyta procentais kiek ko reikia bet nelabai aisku kiek deti reikia. ar cia procentaliai skaiciuoti pagal viso kremo kieki pvz: 50 ml kremo tai konservanto 0,3 ml iseina ar kaip?
AtsakytiPanaikintiTaip, procentaliai nuo viso kremo tūrio. Kadangi mažus kiekius labai sunku pamatuoti, tai konservanto (Cosgard iš AZ) dedu 2 lašelius į 10 ml kremo, čia ir bus tas 0,6%. Tai, pvz., į 50 ml kremo jau bus 10 lašų.
AtsakytiPanaikintiaisku dekui :)
AtsakytiPanaikinti