2015-08-31

Foraha - žaliasis auksas

Šį kartą trumpai apie vieną mano mylimiausių aliejų - foraha, dar kitaip vadinamą tamanų arba puiklapių aliejumi (bot. Calophyllum inophyllum). Tamsios gelsvai žalios spalvos aliejus turi gan ryškų specifinį žolišką kvapą, kuris man iš pradžių nelabai patiko, bet greitai mane prisijaukino ir dabar kartais net jo pasiilgstu  

Šis aliejus, kaip rašoma ant buteliuko, labiausiai tinka probleminei, spuoguotai, mišriai veido odai, sutrūkinėjusiai rankų, kūno, taip pat galvos odai. Jis maitina, drėkina, padeda atsikratyti spuogų, išvalyti odos poras, atsinaujinti raginio sluoksnio ląstelėms.


Egzotiškasis tamanų aliejus laikomas vienu iš efektyviausių gamtoje randamų regeneruojančių ir užgydančių medžiagų (!). Taip pat jis stiprina kraujagysles, venas, stangrina odą, veikia antibakteriškai ir priešuždegimiškai, gali padėti sumažinti sąnarių, raumenų ar nervų skausmus.
Norint sustiprinti šio aliejaus poveikį patartina naudoti su atitinkamais, sinergiškai veikiančiais eteriniais aliejais.

Tamanų aliejus grynas gan sunkiai susigeria į odą, tad patogiau naudoti su kitu lengviau įsigeriančiu aliejumi arba kremu. Aš jo dažnai įlašinu į veido ar kūno kremą, pakanka naudoti po nedaug, nes aliejus stipriai veikiantis, jame gausu veikliųjų medžiagų. Juo grynu galima patepti žaizdeles ar sudirgusią odą, ypač vasarą puikus po deginimosi įmaišius į kremą ar kokosų aliejų. Taip pat galima įlašinti į veido ar plaukų kaukę.

Foraha aliejų perku ekologišką "Kvapų namuose" už maždaug 10 eurų (30 ml buteliukas), užtenka ilgam. Jis yra šalto spaudimo, nerafinuotas. Labai rekomenduoju!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą