2016-09-08

Matcha ir kiaušinio baltymo veido kaukė

Prisipažinsiu – labai labai retai perku jau paruoštas veido kaukes. Kur kas paprasčiau ir pigiau tiesiog įsisukti į virtuvę ir pasigaminti kaukę pačiai. Žinoma, tikrai ne pro šalį prieš tai paieškoti informacijos, kokie produktai tam labiau tinka ir kaip jie veikia odą, kad neprisidarytume daugiau bėdos nei naudos. Todėl stengiuosi atsargiai eksperimentuoti su tokiais produktais, kaip citrinų sultys, medus, įvairūs vaisiai, o ypač rūgštūs, ir pan. Šių išvardintų geriau dėti nedaug ir pirma išbandyti ant nedidelio odos plotelio. Ypač tai aktualu turint jautresnę odą.

Šiandien vėl rodausi su kauke ant veido (praeitą kartą dariau "Uoga uoga" rekomenduotą mėlynių (!) kaukę) ir dar dalinuosi receptu – veido kaukė iš kiaušinio baltymo ir matcha.


Prieš tai dar niekada nebuvau gaminusi kaukės iš plakto kiaušinio baltymo, tad buvo smalsu bent kartą išmėginti. O štai matcha (į miltelius susmulkinta japoniška žalioji arbata) mano grožio virtuvėje jau seniai ne naujiena. Esu didelė žaliosios arbatos mėgėja. Nors matcha gėrimą pati sau darausi itin retai (kur kas skaniau būti ja pavaišintai ), tačiau šių miltelių dažnai dedu į kepinius ir... įvairias veido kaukes. Esu maišiusi su bananais, sojų grietinėle, moliu bei kitais augalų milteliais. Tiesa, derinys su plauktu kiaušinio baltymu patiko labiausiai.

Kuo matcha milteliai tokie ypatingi? Visų pirma ir svarbiausia – labai stiprus antioksidantas. Būtent dėl to matcha japoniška arbata taip vertinama – padeda išsaugoti jaunystę. Taip pat joje yra kofeino, kuris naudojamas liekninamosiose bei tonizuojančiose kosmetikos priemonėse. Matcha odą ramina ir veikia šiek tiek sutraukiančiai, nes sudėtyje yra taninų.

Kiaušinio baltymas taip pat dažnai sutinkamas bandžiai odai skirtų kaukių sudėtyse. O rekomenduojamas ir jaunoms, kurios nori atitolinti odos senėjimo žymes, ir vyresnėms, kurioms jau yra ką koreguoti. Kiaušinio baltymas padeda kovoti su smulkiomis raukšlelėmis, stangrina. Taip pat sutraukia poras, dėl ko neretai rekomenduojamas ir riebiai/mišriai odai.

Gaminame

Reikės:
1 kiaušinio baltymo,
1/2 arb. š. matcha miltelių,
šlakelio hidrolato ar vandens,
šlakelio augalinio aliejaus.



Visų pirma matcha miltelius sumaišau su šlakeliu pašildyto hidrolato ar vandens, kad matcha esančios tirpios naudingos medžiagos spėtų ištirpti. Naudoju ne vandenį, o hidrolatą, kad būtų papildoma nauda odai. Dėkite tokį, koks labiausiai jums tinka, aš šiuo metu naudoju šlamučių. Hidrolato tereikia tiek, kad sumaišius su milteliais gautųsi skystesnė masė. Pakanka nepilno valgomojo šaukšto.

Tada atskiriu kiaušinio baltymą nuo trynio (pastarasis puikiai tinka plaukų kaukei). Baltymą gerai išplaku mikseriu iki standžių putų. Į pusę jų (dažniausiai pakanka tiek) supilu matcha ir hidrolato masę bei šlakelį vertingo aliejaus: alyvuogių, arganų, erškėtuogių, abrikosų ar kokio kito mėgiamo (rinkitės pagal asmeninius odos poreikius).

Štai ir viskas – kaukė pagaminta. Tada belieka storu sluoksniu užtepti ant švarios, nupraustos odos. Pirma tepu ploniau, įmasažuoju švelniai į odą ir tepu ant viršaus dar daugiau baltymo, kad greitai nesudžiūtų. Po 10 minučių nuplaunu drungnu vandeniu. Man labai patinka, kad ši kaukė lengvai nusiplauna palyginus su kitomis naminėmis, kad ir molio kaukėmis. Po to apipurškiu veidą toniku ir patepu įprastiniu kremu arba maitinančiu Weleda kremu "Skin Food".

Paprastai veido kaukes darau jau vakarop, po darbo. Bet ši kaukė visiškai nesudirgina odos, atvirkščiai – ją nuramina ir atgaivina. Tad turėtų tikti ir ryte. Oda tampa stangresnė, šiek tiek sumažėja poros.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą