2016-09-06

"Logodent" balinančios dantų pastos apžvalga

Papasakosiu apie naują išbandytą dantų pastą, bet šįsyk nesiplėsiu labai. "Logodent" balinanti dantų pasta, nors yra viena iš brangesnių (jei ne brangiausia) šio gamintojo pastų, patraukė būtent dėl savo žadamo poveikio, norėjosi kiek pabalinti dantis.

Ši natūrali dantų pasta, kaip teigia gamintojas, švelniai valo ir švelniai balina. Sudėtyje esanti silicio rūgštis veikia kaip abrazyvinė medžiaga ir veiksmingai pašalina dėmeles ant dantų nepažeisdama emalio ir taip padeda dantims suteikti baltumo. "Logodent" balinanti pasta tinka veganams ir yra sertifikuota BDIH kaip natūrali kosmetika. Be fluorido, be glitimo ir, žinoma, nebandyta su gyvūnais.



Man visų pirma patiko jos kvapas ir skonis. Gaivi, su pipirmėtėmis, bet ne per stipri. Skonis labai primena mėtinę kramtomąją gumą. Gerai putoja. Kaip ir žadama, iš tikrųjų gerai nuvalo apnašas nuo dantų.

O kas dėl balinimo... Panaudojusi ją kelias dienas tikrai pastebėjau, kad dantys pasidarė šiek tiek baltesni, ką pastebėjau ir ne aš viena. Tačiau toliau valant dantis šia pasta stipresnio balinančio poveikio nebemačiau. Dantys pašviesėjo tiek, kiek pasta "pasidarbavo" per kelias pirmąsias dienas.

Nelabai tenkino šios dantų pastos tekstūra, nes ji labai skysta palyginus su kitomis natūraliomis pastomis, neretai netyčia išspausdavau jos daugiau nei reikia.

Tad apibendrinant galiu pasakyti, kad kaip įprasta dantų pasta ji yra išties gera, nes valo gerai, yra malonaus skonio, pakankamai putoja. Tačiau vertinant konkrečiai dantų balinimą tikėjausi truputį truputį daugiau. Kaip bebūtų, manau, kad ją dar tikrai kartosiu, nes visgi pateisino kone visus mano lūkesčius.

4 balai iš 5

Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Glycerin, Hydrated Silica, Xylitol, Betaine, Xanthan Gum, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Algin, Alcohol denat.*, Aroma (Flavor)**, Limonene**, CI 77891 (Titanium Dioxide).
* iš ekologinių ūkių,
** iš natūralių eterinių aliejų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą