2016-08-26

"Logona" kūno kremas – geriausias iš geriausių

Geras kūno kremas man yra tiek pat svarbi odos priežiūros priemonė, kaip ir kasdienis veido kremas, nes kūno oda linkusi sausėti. Išbandžiusi esu nemažai, bet tik nedidelė jų dalis palikę tikrai gerą įspūdį. Jau ne kartą esu minėjusi, koks nuostabus ir kaip man patinka "Logona" sviestas Oriental. Tiksliau patiko! Gamintojų daromi pokyčiai tikrai ne visada džiugina. Ne taip seniai "Logona" atnaujino savo dalies produktų pakuočių išvaizdą, pakoregavo ir sudėtis, ir linijas. Taip ir neliko mano numylėto kūno kremo. Jau buvau pradėjusi kito gero kremo paieškas, deja, su nelabai vykusiais bandymais… Tai sudėtis nekokia, tai per lengvi, tai nepakankamai maitinantys ir pan. Nors tos pačios "Logonos"alavijų ir verbenų kremas jau buvo kažkas arčiau įsivaizduoto tobulo kremo, visgi norėjosi kažko ypatingesnio ir mažiau kasdienio. Ir vieną dieną – BINGO! Internetinėje parduotuvėje violey.com radau naują produktą – "Logona" stangrinantį kūno sviestą su granatais ir Q10.

Tiek Oriental, tiek naujasis gamintojo vadinami sviestais. Kiek klaidinančiai, nes sviestas gali asocijuotis su sunkiu aliejiniu balzamu, tačiau šie produktai tikrų tikriausi kremai. Todėl toliau juos ir vadinsiu kremais.





Kadangi Oriental (dalis mėgo šį, kita dalis kiek saldesnio kvapo Tropic) turėjo nemažai gerbėjų, naująjį kremą vis norisi lyginti su ankstesniu. Taigi, naujojo kremo sudėtis pakitusi, gerokai turtingesnė – daugiau įvairių aliejų bei ekstraktų, emulsikliai nustumti toliau nuo ingredientų sąrašo pradžios. Anksčiau buvo su bičių vašku, o dabar su augaliniu (lakingojo raugmedžio, lot. Rhus Verniciflua) vašku – taigi tinkamas jau ir veganams.

Sudėtyje atsirado ir kofermentas Q10 (Ubiquinone). Daugumai žinomas ir vertinamas ingredientas kosmetkoje, nors šią medžiagą gamina ir mūsų pačių organizmas ir yra visose ląstelėse, kur atlieka svarbią energijos nešėjo funkciją, tačiau su amžiumi jo vis mažėja. Tad jis svarbus tikrai ne tik odai. Žinoma, kremo sudėtyje Q10 yra būtent dėl jo teigiamų savybių odai. Dažnai sutinkamas priemonėse brandžiai odai ar prieš senėjimą. Šis "Logona" kremas yra būtent iš brandžiai odai skirtos linijos. Kaip teigia gamintojas, kofermentas Q10 apsaugo odą nuo žalingų aplinkos veiksnių ir blokuoja laisvuosius radikalus.

Naujojo "Logona" kremo kvapas švelnus, saldžiai vaisinis ir gan ilgai jaučiamas ant odos, tačiau visai neįkyrus.

Nors sudėtis ir kvapas jau pakitę, bet kremo tekstūra tokia, kokia ir buvo. Kremas standus, riebokas, bet tepasi lengvai, maloniai ir pakankamai neblogai susigeria į odą. Skalsus, užtenka ilgam.



Maloniausias poveikis. Pasitepus oda iškart lieka labai minkšta ir švelni. Ir tai ne trumpalaikis efektas, pasitepus dar ilgai jaučiamas minkštumas, kas itin svarbu sausai, kietai odai. Tad juo mielai tepu ir pėdas, ir rankas. Puikiai maitina. Su sausa oda daugiausiai problemų turių blauzdų srityje, tačiau duše nupilingavus ir kelias dienas patepus odą šiuo kremu nelieka šerpetojimo.

Kaina, sakyčiau, labai padori – 200 ml indelis kainuoja apie 11 eurų. Ir kaip minėjau, užtenka tikrai ilgam. Naudoju jau visą vasarą, o sunaudojau tik apie pusę. Lietuvoje kol kas mačiau tik šios linijos kūno losjoną. Tikiuosi, kad atsiras ir šis kremas, nes labai dėmesio verta kosmetikos priemonė ištisus metus: ir vasarą, kai odą išdžiovina saulė, ir žiemą, kai patalpose sausas oras.

5 balai iš 5. Rekomenduoju!
Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Theobroma Cacao (Cacao) Seed Butter*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Glycerin, Alcohol denat.*, Isoamyl Laurate, Palmitic Acid, Rhus Verniciflua Peel Wax, Stearic Acid, Punica Granatum Fruit Juice*, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Punica Granatum Seed Extract*, Sodium Lactate, Lactic Acid, Xanthan Gum, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Ubiquinone, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Potassium Sorbate, Parfum (Fragrance)**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**, Coumarin**. Konservantas – kalio sorbatatas.
* iš ekologinių ūkių; 
** eterinių aliejų sudedamosios dalys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą