2016-02-27

Nes niekada man aliejų nebus per daug

Pasaulyje yra tokia galybė nuostabių aliejų! Visi jie skirtingi. Ir ne tik rūšimi. Labai gali skirtis net tos pačios rūšies aliejaus (pats paprasčiausias pavyzdys būtų - alyvuogių) spalva, kvapas, skonis, drumstumas ir netgi maistinės savybės. Kas tai nulemia? Ogi skirtingos augalų veislės, dirvožemis, klimatas, išgavimo būdas... žinoma, ir gamintojo atsakingumas bei sąžiningumas. Apie vieną tokį aliejaus gamintoją iš Vokietijos šiandien ir noriu papasakoti. Ir tikrai ne veltui sakoma, kad vokiečiai skrupulingi bei tvarkingi žmonės. Kiek tenka išragauti įvairių ekologiškų maisto produktų ar ant odos susitepti įvairių kosmetikos priemonių, vis gi vokiečiai nuvilia rečiausiai. Labai atsakingai jie žiūri į savo verslą. Matyt, dėl to Vokietijoje ir ekologija klesti. 

Ekologiško aliejaus maistui ir kosmetikai gamintojas "Ölmühle Solling" yra iš tų, kurių darbu ir produktais aš žaviuosi. Kaskart nusipirkusi kokį nors jų aliejaus buteliuką, su pasigardžiavimu naudoju iki paskutinio lašo. Ir ne veltui. Visi aliejai iš aukščiausios kokybės žaliavos, ekologiški, šalto spaudimo ir nerafinuoti. Visi sodraus skonio ir kvapo, nedezodoruoti. Iš jų maistinių aliejų mano mėgiamiausi yra kanapių, avokadų ir moliūgų sėklų. Pastarasis - tikras gardumėlis! Bet kokį patiekalą paskanina. Ypač patinka užsipilti ant šviežių pavasarinių pirmųjų daržovių. Skonis labai intensyvus, tad stengiuosi juo gardindama patiekalus nepersistengti.

O štai iš kosmetinių "Ölmühle Solling" aliejų (kurių linija pavadinta "Baensch" - įmonės savininkų pavarde) esu išbandžiusi mažiau, kadangi tai, kas tinka maistui, puikiai susinaudoja ir odai bei plaukams, todėl atskirai kosmetinius aliejus prireikia pirkti kur kas rečiau. Tačiau šiais metais atradau du nuostabius kosmetinius aliejus, apie kuriuos plačiau ir noriu papasakoti šį kartą.





Pirmasis - nuostabios raudonai oranžinės spalvos ekologiškas laukinių erškėtuogių kauliukų aliejus (lot. Rosa Mosqueta). Labai dažnai perkant net ir iš patikimų pardavėjų šis aliejus būna kur kas šviesesnis. Tačiau šis - pranoko bet kokius mano lūkesčius ir labai pradžiugino, kai išėmiau buteliuką iš dėžutės. Prieš perkant pardavėja minėjo, kad aliejus labai geros kokybės ir ryškios spalvos. Bet kad bus toks, nesitikėjau. Jis tokios sodrios spalvos yra dėl sudėtyje esančio didelio kiekio karotino/vitamino A, kurį šiame aliejuje galima net užuosti Šis aliejus, kaip ir visi kiti "Ölmühle Solling" kosmetiniai aliejai, yra šalto spaudimo, nerafinuotas ir nebalintas, be jokių sintetinių priedų. 

Atsukus buteliuką sužavėjo ir kvapas. Švelniai jaučiamos rožės - sudėtyje yra didžiosios šimtalapės rožės (lot. Rosa Centifolia) eterinio aliejaus, kuris dar labiau praturtina ir taip sudėtimi turtingą šį erškėtuogių aliejų. Rožių eterinis aliejus yra labai moteriškas aromatas ir laikomas vienu iš seniausių, išspaustų anksčiausiai. Taigi, seniausias, geriausiai žinomas, turintis neįtikėtinai stiprių galių - tikrai ne veltui vadinamas visų eterinių aliejų karaliumi. Jis ypač tinka moterims: balansuoja hormonus, padeda įveikti PMS, menstruacinius skausmus, nuotaikų svyravimus, ramina nervus, apsaugo nuo senėjimo, teigiamai veikia tiek kūną, tiek protą ir emocijas.

Erškėtuogių aliejus turtingas savo sudėtimi: antioksidantai, tarp kurių vitaminai C ir A, karotenoidai, flavonoidai, polifenoliai, o svarbiausia - didelė koncentracija nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, ypač linolio ir linoleno, kurios yra būtinos odos ląstelių regeneracijai. Kaip teigia gamintojas, erškėtuogių aliejus stimuliuoja odos atsinaujinimą, todėl ypač tinka sausos ar pleiskanojančios odos priežiūrai, taip pat tamsioms dėmėms ir randams tepti. Ir iš tiesų, yra atlikta tyrimų, įrodančių, kad šis aliejus naudojant ilgą laiką ir nuolatos efektyviai sumažina net gilias raukšles bei randus. Daugiau apie erškėtuogių aliejaus savybes esu rašiusi anksčiau štai čia

Beje, šiuo metu atlieku eksperimentą su erškėtuogių aliejumi: stengiuosi nepraleisti nė vienos dienos ir tepu katino nagų ant kojos paliktą randą; tepsiu juo kelis mėnesius ir žiūrėsiu, ar bus pokyčių. Palyginti galėsiu su nuotrauka, padaryta prieš pradedant tepti erškėtuogių aliejumi. Tikiuosi, kad rezultatai bus pastebimi

Erškėtuogių aliejų naudoju kasdien po lašelį - ryte arba vakare įmaišau į įprastai naudojamą kremą. Taip pat neseniai gaminau kūno kremą, kur taip pat dėjau šio aliejaus. Užteko vos kelių lašų ir kremą nudažė "skania" oranžine spalva. Šis aliejus suteikia lengvą auksinį atspalvį - pagyvina odos spalvą. Ir tai dar ne viskas, jį naudoti galima visur: kaskart įlašinti ir į naudojamą kūno ar rankų kremą, praturtinti juo pirktinę plaukų kaukę arba pačiai maišyti aliejinę plaukų kaukę kartu su kitais aliejais, įpilti į masažinį aliejų, veido kaukę, lašeliu įštepti dar drėgnų plaukų galiukus po trinkimo, net pilti į vonią sumaišius su grietinėle ar pienu ir pan. Naudokite visur, kur tik įmanoma. Net paprastą, sudėtimi visai neypatingą kremą lašelis tokio aliejaus gali paversti prabangiu kremu.

Sudėtis: lauknių erškėtuogių kauliukų aliejus* (lot. Rosa Mosqueta), didžiosios šimtalapės rožės (lot. Rosa Centifolia) eterinis aliejus, citralis**, eugenolis**, geraniolis**, citronelolis**, linalolis**.
* - sertifikuotas ekologiškas, ** - natūralių eterinių aliejų sudedamoji dalis.




Antrasis - žalumynais kvepiantis žalsvai geltonas ekologiškų aliejų mišinys su hamamelių ir granatų sėklų ekstraktais.

Sudėtis: migdolų (lot. Prunus Dulcis) aliejus*, simondsijų (lot. Simmondsia Chinensis) aliejus*, makadamijų (lot. Macadamia Ternifolia) aliejus*, arganų (lot. Argania Spinosa) aliejus*, hamamelių (lot. Hamamelis Virginiana) ekstraktas*, granatų (lot. Punica Granatum) sėklų ekstraktas*, sorų (lot. Panicum Miliaceum) sėklų ekstraktas*, natūralių eterinių aliejų mišinys, geraniolis**, farnezolis**, limonenas**, linalolas**.
* - iš kontroliuojamų ekologinių ūkių, ** - natūralių eterinių aliejų sudedamoji dalis.


Sudėtyje keturi skirtingi augaliniai aliejai, trys ekstraktai ir natūralių eterinių aliejų mišinys, kurio sudėties gamintojas, žinoma, neišduoda. Gamintojas teigia, kad šis tyras augalinių aliejų mišinys, turtingas lipidų ir vitamino E, regeneruoja odą. Jis pagerina odos drėgmės balansą ir apsaugo nuo išorės poveikio. Naudojant aliejų nuolatos oda tampa lygesnė ir švelnesnė. Ypač rekomenduojamas brandžiai, elastingumą praradusiai odai.

Ir išties to galima tikėtis, nes sudėtyje poveikiu itin stiprūs aliejai. Trumpai paminėsiu, ką labiausiai vertėtų pasakyti apie kiekvieną iš jų:
- Migdolų aliejus yra vienas iš populiariausių pernešančių aliejų. Nuostabus visų tipų odai, net labai sausai, jautriai ar gležnai kūdikių odelei. Odą nuramina, suteikia jai šilko švelnumo.
- Simondsijų aliejus laikomas labiau vašku nei aliejumi, nes sudėtyje yra skystų vaškų esterių, panašių į odos riebalus. Atstato sebumą. Apsaugo nuo aplinkos poveikio, saulės. Tinka visų tipų odai, plaukų priežiūrai. Taip pat tinka, kai yra spuogų. Padeda įsisavinti aktyvius ingredientus. Puikus konservantas aromaterapijoje.
- Makadamijų aliejuje esančių riebiųjų rūgščių puikus panašumas į mūsų odos. Šiame aliejuje yra A, E, B vitaminų. Odai suteikia aksominį spindesį, minkština, drėkina, regeneruoja ir suteikia elastingumo. Ypač rekomenduojamas sausai, jautriai odai.
- Arganų aliejus šiuo metu ypač populiarus. Pasižymi dideliu tokoferolio (vitamino E) kiekiu. Veikia kaip antioksidantas, apsaugo odą nuo raukšlių susidarymo. Padeda odai išlaikyti drėgmę. Reguliuoja riebalų gamybą ir turi priešuždegiminį poveikį.
- Hamamelių ektsraktas yra stiprus antioksidantas. Veikia sutraukiančiai, padeda nuraminti sudirgintą odą. Dažnai naudojamas kosmetikoje, skirtoje spuoguotai arba brandžiai odai.
- Granatų sėklų ektsraktas - tai dar vienas stiprus antioksidantas, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais. Puikiai regeneruoja odą, suteikia jai elastingumo, mažina raukšles - bendrai naudojamas kaip odos senėjimą stabdanti priemonė. Taip pat pasižymi odą raminančiomis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
- Sorų sėklų ektraktas regeneruoja odą, veikia prieš uždegimus. Šiame ekstrakte yra silicio, kuris skatina kolageno susidarymą, elastingumą ir padeda išlaikyti drėgmę.

Šio aliejaus lašelį pakaitom su anksčiau minėtu erškėtuogių aliejumi vis įmaišau ryte ar vakare į veido kremą (taip pat į kūno kremą, plaukų kaukę ir t.t.). Man labai patinka, kad šis aliejų mišinys gerai nuramina ir sušvelnina odą, o tuo pačiu ją papildo vertingomis medžiagomis kur kas labiau nei tik įprastai vienas naudojamas kremas.


Du aliejai pakeis mano brangias aliejines kapsulytes (apie kurias esu pasakojusi anksčiau), nes yra labai ekonomiški - užtenka ilgam, tepti galima - didesnis kiekis, tai ir negaila - ne tik veido odą, bet ir kūną, plaukus, o ir kaina kur kas palankesnė. Perku "Livinn - sveiki produktai". Aliejai stikliniuose buteliukuose po 50 ml. Erškėtuogių aliejaus kaina 14.32 €, o mišinio su hamameliais ir granatais - 13.53 €. Nėra pigūs, bet kai pagalvoji, kad naudoti pakanka po lašelį ir užteks tikrai ilgam - net labai apsimoka. Rekomenduoju! Nes įsimylėjau juos nuo pirmo pabandymo
Vertinu 5 balais iš 5.

1 komentaras:

  1. Geras pasirinkimas! Šituos du aš jau senokai turiu, dar visai geras yra nakvišų aliejus, į mano top 3 patenka:)

    AtsakytiPanaikinti