2016-03-02

Ekonomiškasis muilas "Sonett"

Sveiki visi ir visos :) Po šio mano trumpo įrašo tikiuosi, kad nebeliks ar bent jau ženkliai sumažės sakančių, kokia ekologiška kosmetika brangi. Nėra brangu visiškai, jei perkama paprasta, nieko kažko labai ypatingo nedaranti (turiu galvoje - nejauninanti, nestangrinanti ir nepraturtinta brangiais aliejais) kosmetika. Nors ir paprasta, net neabejoju - visais atvejais vis tiek galva pranašesnė už tą, kuri "praturtinta" visokiom cheminėm medžiagom.

Pirma priemonė, kurią bet kas gali pakeisti savo vonioje - tai muilas. Ir šį kartą noriu papasakoti apie itin paprastą ir tikrai pigų (kaina tik apie 1 eurą) ekologišką muilą "Sonett".


Kaip visada iš pradžių pažiūrim, kas sudėtyje. Ji, beje, išties paprasta.
Pagamintas tik iš 5 sudedamųjų dalių. Tai dvi paviršiaus aktyvavimo medžiagos (PAM), išgautos iš palmių ir kokosų aliejų, glicerinas, natrio druska (visiems gerai žinoma kaip valgomoji) ir neorganinė druska - natrio tiosulfatas (tai sintetinis antioksidantas, EWG vertinamas kaip saugus ingredientas kosmetikoje). Be gyvulinės kilmės sudedamųjų dalių, todėl tinka ir veganams ar šiaip gyvūnus mylintiems.

Sudėtis (INCI): sodium palmate*, sodium cocoate*, glycerine*, sodium chloride, sodium thiosulfate.
*- iš ekologinių ūkių.


Muilas pagamintas BE jokių dažiklių ar kvapiklių, tad yra bekvapis, o spalva - šviesi ruda. Ir tai labai didelis pliusas, nes daugelyje pigių muilų esantys dirbtiniai kvapikliai ir dažikliai (natūralūs gi pakeltų muilo kainą) yra itin kenksmingos medžiagos, kurių ypač reikėtų vengti turintiems vaikus.

Kaip rašo gamintojas - šis muilas gerai brandintas, todėl labai taupiai naudojasi. Ir iš tikrųjų, jau net neprisimenu, kada jis atsigulė į mūsų muilinę. Kietas, neištyžta. Putoja labai gerai.

Pas mus padėtas vonioje, nes tiesiog man virtuvėje patogiau naudoti skystą muilą. O vonioje sėkmingai naudojamas ne tik rankoms plauti, bet ir retkarčiais visam kūnui prausti, kojoms skustis, o taip pat labai praverčia ir kai reikia kokį smulkų drabužį išsiskalbti, pvz., kojines.

Beje, pasirinkę "Sonett" muilą ne tik sutaupysite pinigų, tausosite sveikatą, bet ir saugosite gamtą, nes šis muilas klasifikuojamas kaip lengvai ir greitai gamtoje biologiškai suyrantis. Ir pakuotė pagaminta iš perdirbamų medžiagų.
Rekomenduoju - 5 balai iš 5!

2 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Jo rasti galima daug kur, turbūt visose didesnėse Rimi, Biosala ir daugelyje kitų parduotuvių ;) Įsiveskite į google "sonett muilas".

      Panaikinti