2015-07-06

SPEICK dezodorantas jautriai odai - apžvalga

Turbūt neretai kam kyla problemų bandant "pereiti" prie natūralių dezodorantų. Jie gi nesaulaiko prakaito! Taip, šiais laikais daugelis komfortą iškelia aukščiau už sveikatą ir renkasi net ne dezodorantus, o antiperspirantus, kurie sulaiko ne tik kvapą, bet ir patį prakaitavimą, ko pasekoje gali atsirasti sveikatos problemų. Nebe akmens amžius, tikrai galima rasti geros sudėties, bet tuo pačiu ir pakankamai veiksmingų dezodorantų. "Pagalvok, kai perki" savo puslapyje ne taip seniai paskelbė pačias kenksmingiausias medžiagas dezodorantuose. Pasitikrinkite, ar jų nėra ir jūsų priemonėse. Aišku, kenksmingų medžiagų sąrašas yra kur kas ilgesnis, čia tik dažniausiai sutinkamos.

Vienas iš veiksmingiausių mano kada naudotų "nekaltų" dezodorantų buvo mano pačios gamintas su sviestmedžio aliejumi, krakmolu ir soda (receptas čia). Tačiau gaminti namuose ne visi turi ir laiko, ir ūpo. 

Šiuo metu naudoju vokiečių gamintojo "Speick" rutulinį dezodorantą su terminiu vandeniu jautriai odai. Sertifikuotas kaip natūralus BDIH, be aliuminio druskų, sintetinių kvapų, dažų ar konservantų, be silikonų, parabenų bei kitų medžiagų iš naftos. Sudėtyje daug augalų ekstraktų, hamamelių vandens, kuris ramina odą ir veikia kaip natūralus dezodorantas. Visų "Speick" priemonių sudėtyje yra ekologiško alpinio valerijono (lot. Valeriana Celtica, speick) ekstrakto, nuo kurio ir kilo šios įmonės pavadinimas.

Šio dezodoranto kvapas gaivus vaisinis, tinka ir moterims, ir vyrams. Pačio prakaitavimo, žinoma, nesulaiko, bet prakaito kvapą naikina, manau, gana neblogai, iki kelių valandų. Be abejo, daug kas priklauso ir nuo fizinio aktyvumo, ir oro temperatūros. "Speick Thermal" dezodorantas visus mano lūkesčius pateisino, bet vienas didelis minusas - ilgai džiūsta, tad juo pasitepus dar kelias minutes reikia pavaikščioti "išskleistais sparneliais". Todėl nelabai patiks toms, kurios pratusios greitai nusiprausti, susitvarkyti, apsirengti ir lėkti į darbą.

Kaina apie 7 eurai.
Mano įvertinimas yra 3.5 balo iš 5, tačiau kartosiu, manau, dar ne kartą.

 Sudėtis (INCI): Aqua (Water), Alcohol, Triethyl Citrate, Saccharomyces Ferment, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Leaf Water*, Glycerin, Glyceryl Caprate, Valeriana Celtica (Speick) Extract*, Pelvetia Canaliculata Extract, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Hydrolyzed Corn Starch, Phragmites Kharka Extract*, Poria Cocos Extract*, Xanthan Gum, Parfum (Fragrance), Hectorite, Benzyl Alcohol**, Citral**, Coumarin**, Farnesol**, Geraniol**, Limonene****, Linalool**.
* - iš ekologinių ūkių,
** - eterinių aliejų sudedamosios dalys.



Dar kai kas svarbaus: ieškant tinkančio natūralaus dezodoranto reikėtų prisiminti, kad visi mes esame skirtingi, todėl skirtingai ir kosmetikos priemonės mums tinka. Tad nenuleiskite rankų, jei netiko pirmas, antras ar net trečias įsigytas natūralus dezodorantas. Gal jis jums netinka iš esmės (gal tiks draugei), o gal tiesiog reikia laiko, kol organizmas pripras ir susireguliuos išsiderinę natūralūs procesai dėl prieš tai naudotų aršių kosmetikos priemonių. Viskam reikia kantrybės ir laiko, bet sveikata gi svarbiausia

2 komentarai:

  1. Anonimiškas2016-03-10 20:45

    Sveiki, o kur galima jį įsigyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Nežinau, ar yra Lietuvoje. Aš daug ką iš kosmetikos perku internetu iš Vokietijos www.violey.com

      Panaikinti